Corona/Covid-19 Läs det senaste på:
jade.se/resor-nyheter/corona-resor

USA

Resor till USA, bild: Fort Lauderdale, Grand Canyon och Frihetsgudinnan

Resor till USA kan vara precis allting. Stjärnrestauranger och bisarra motell. Konsttempel och rodeo. 88 000 km motorväg och dammiga, ändlösa prärier. Det som amerikanerna ibland kallar för guds eget land sträcker sig från Mount McKinley till Death Valley, från den eleganta skylinen på Manhattan till de kontrastrika Klippiga bergen, från badorter i söder till stjärnglansens vagga i Hollywood. Här finns världsmetropolernas världsmetropol och bland de vackraste nationalparkerna i hela världen. USA är många saker på samma gång och som en magnet för hela jordens befolkning.

Läs mer

Våra paketresor för USA

Sortera – Namn Lägst pris

Arkiverat


Mer om USA

Fakta om USA
Area: 9,8 miljoner km2
Folkmängd: 314 miljoner invånare (2012)
Huvudstad: Washington DC
Antal delstater: 50 uppdelade på 5 territorier
Störst städer: New York City (8,3 milj), Los Angeles (3,8 milj), Chicago (2,7 milj), Houston (2,1 milj), Philadelphia (1,5 milj), Phoenix (1,5 milj), San Antonio (1,3 milj), Dallas (1,2 milj)
Tidszon: UTC-5 till UTC-10
Landsnummer: +1
Valuta: USD (1 dollar = 6,4 kr (2013))
Religioner: Kristna (78%), Ateister (10%), Mormoner (2%), Judar (1%), Muslimer(1%), Övriga (10%)

Amerikanerna har god anledning att vara stolt över sin kontinent. Från bergen, de stora skogarna och den böljande prärien i norr till soliga Florida i söder, från världsstaden New York och huvudstaden Washington i öst till pulserande Kalifornien i väst, eller som man själv uttrycker det: "From sea to shining sea".

Bila i USA

Det bästa sättet att uppleva USA är med bil då det mesta är tillrättalagt för bilkörning. Vägarna är breda och bilarna stora och bekväma. Dessutom finns det inget annat land i världen där bilhyran är så låg som i USA.

Om du väljer att resa runt i Kalifornien rekommenderar vi dig en tur längs natursköna Highway One. Om du tänkt resa runt i Florida är det i princip nödvänligt att hyra bil för att verkligen ta sig runt och se allt som finns att se. Passa då på att även inkludera den spännande resan genom Florida Keys ner till Key West där befolkningen skryter om att vara det enda området i hela USA som aldrig någonsin upplevt frost.

Familjeresmål

USA gör sig utmärkt om an reser som barnfamilj. Ingen annanstans i världen hittar du så många nöjesparker som exempelvis Disney World, Wet'n Wild, Sea World och Universal Studios för att nämna några. Dessutom är den amerikanska maten väldigt "familjeanpassad" och på restaurangerna i USA går det väldigt ofta att få väldigt mycket för väldigt lite pengar - en liten läsk där är som våra stora hemma i Sverige.

New York

Empire State Building och Chrysler Building skjuter upp som majestätiska torn från det hundratals mäktiga kontorsbyggnaderna i glas och stål. Nedanför, i Central Park, åker folk rullskridskor och i Soho och Tribeca håller konstnärerna till. De flesta som reser till New York får ofta känslan av att ha varit där förut även om det är första gången de besöker staden. New Yorks Manhattan och dess skyline och skyskrapor har återgivits på film så många gånger så att en del direkt känner igen sig även om de kanske inte kan sätta fingret på hur.

Östkusten

USA är mycket mer än Wall Street, China Town, Little Italy, Times Square, Broadway och Big Apple. Men om man reser längst med eller påbörjar resan på USA:s östkust är New York ett måste. Om man dessutom tänkt resa runt på östkusten är det svårt att inte rekommendera Liberty Bell i Philadelphia, Casino and Resort i Atlantic City, Vita huset i Washington DC samt den omgivand landsbyggden, Niagarafallen och nationalparken Shnandoah.

Det kan också vara kul att besöka det "europeiska" New England. USA:s nordöstra hörn utgörs av delstaterna Massachusetts, Connecticut, Rhode Island, Vermont, New Hampshire och Maine. Utanför staden Boston (MA), som är full av mysiga caféer och atmosfär upp till Beacon Hill kan man njuta av vacker skog med alla världens arter som lönn, ask, ek, björk och bok.

Rocky Mountains och West Central

Om an vill resa ännu längre bort från de större städerna I USA kan man åka till Klippiga bergen och det som förr kallades "Vilda västern" I delstaterna Idaho, Montana, Wyoming och Colorado. Där hittar man gott om vidsträckta vyer med stora berg och vackra nationalparker t.ex. Yellowstone som är en av de mest kända nationalparkerna i världen. Inte långt därifrån ligger dessutom den berömda prärien i delstaterna Kansas, Nebraska och South Dakota. Där hittar man även det kända Mount Rushmore med dess berömda monument md de fyra presidenterna George Washington, Thomas Jefferson, Abraham Lincoln och Theodore Roosevelt. Glöm inte heller Chicago och de vackra stora sjöarna som finns där. Chicago var ökänt som en gammal gangsterstad men har förvandlats till en arkitektonisk drömstad med bl.a. det 443 meter höga Sears Towers som är den högsta skyskrapan i USA. Förutom Sears Towers har staden ett spännande och rikt musikliv.

Västkusten

Det finns också gott om musik i Seattle som även kallas "The Emerald City". Stadens vackra bakgrund bestående av de Olympiska bergen i väster och det 4 400 meter höga Mount Rainer i sydost är berömt för sin rockmusik och för att stå som upphovsman till den genren "Grunge" på 90-talet.

Från Seattle kan man enkelt ta sig norrut till Vancouver i Kanada eller söderut längst med Stillahavskusten där man kan se valar, delfiner och sjölejon. Om man fortsätter ännu längre söder kommer man till Kalifornien. Här hittar man bland annat San Francisco och glamourösa Hollywood. Från Los Angeles går det även utmärkt att ta sig vidare till Nevada och Las Vegas.

Södra USA

Sydvästra USA erbjuder en unik möjlighet att uppleva de inhemska kulturerna i t.ex. reservatet Navajo och de många byarna med indianer i New Mexico. Eller så kan man göra en musikalisk resa till New Orleans, jazzens huvudstad, samt till Nashville och Elvis Graceland i Memphis.

Det är inte bara musik i södra USA utan här finner man också Florida och dess Miami där stränderna är långa och där strandliv och vajande palmer utgör den mesta av semestern för de som reser dit.

Vårt USA

Vi har utmärkta alternativ för flyg och kan erbjuda dig hotell, hyrbilar, utflykter och inträdesbiljetter till många av nöjesparkerna. Vi kan även ge gott om tips på hur du ska lägga upp din resa så att du får ut så mycket som möjligt utan att det blir för mycket eller för stressigt. Folk som förut inte rest till USA glömmer lätt att avstånden, som kan tyckas små, i själva verket är enorma. Att t.ex. kombinera öst- och västkust är visserligen trevligt men kan bli en väldigt lång och omständlig resa. Om du vill uppleva mycket av USA är det istället bättre att kombinera olika resmål i väst eller öst. T.ex. kombinera New York med Miami, Los Angeles med Las Vegas. För att få fler tips och priser på både möjliga och resor som känns helt omöjliga hör med oss!

Flyg till Asien

Andra populära flyg

Billigast flyg


Jade Travel AB | Olof Palmes gata 14-16, 111 37 Stockholm | Tel: +46 8 441 76 20 | Fax: +46 8 214 314 | info@jade.se

Change language below

Language translation is only available for the search form at the moment.

Resor med Jade Travel - Resmål dit du vill med asiatisk omsorg

Facebook Resor Twitter YouTube resor jade