Corona/Covid-19 Läs det senaste på:
jade.se/resor-nyheter/corona-resor

Sol & bad

Sol & bad resor

Sol! Bad! Värme! Här samlar vi resor för dig som älskar att se solen och vill bada i ljummet, turkosblått vatten oavsett om vi råkar ha den bistraste av de bistra vintrarna här i Sverige. Resorna på den här sidan innefattar i princip alltid vajande palmer och klart vatten där klimatet i regel är tropiskt eller subtropiskt.

Läs mer

Våra paketresor för Sol & bad

Sortera – Namn Lägst pris

Arkiverat


Mer om Sol & bad

Läs mer om våra resor för Sol & bad

Vad är egentligen en Sol & bad resa?

Likt många ord som resebranschen svänger sig med innefattar oftast en resa till Sol & bad ett resmål där det större delar av året, i jämförelse med Sverige, går fint att sola och bada. Om man tittar på världskartan innefattar detta oftast länderna kring Medelhavet samt allt som i princip har ett tropiskt eller subtropiskt klimat. Vad som egentligen utgör resor för Sol & bad kan vara mycket subjektivt då en del vill åka till Island och bada i de varma källorna som finns där - de som är varma oavsett när på året man reser. Dock faller Island lite på "sol" då Island har mindre sol än vad vi har i Sverige under vinterhalvåret.

Vi på Jade Travel definierar "Sol & bad resor" som ett resmål som är tropiskt eller subtropiskt. Exempel på sådana resmål är olika orter i Thailand, USA, Karibien, Mexiko, Filippinerna, övriga Asien och Franska Polynesien. Om det finns en vajande palmer och om havet är tillräckligt tempererat större delen av året passar det oftast bra under "Sol & bad". Mellanöstern får också klart godkänt, dock av mer urban typ.

Billiga Sol & bad resor

Om du är ute efter att hitta billigast resor för Sol & bad gäller det, precis som med andra resor, att leta när det är få som åker. Tänk perioder som inte innefattar större helger som jul, nyår eller olika lov i skolan som sommarlov, höstlov, sportlov, påsklov m.fl. Regeln är att när få andra reser blir det hårdare konkurrens om de som väl gör det vilket gör att priserna går ned. Detta är särskilt synligt på vår sida för resor i Sista minuten där det under sommarmånaderna kostar 4000 kr eller mer för en vecka med hotell, men där det under t.ex. september, oktober, februari och mars går att hitta nästan löjligt billiga resor på under 1500 kr för både flyg och hotell.

Ett bra tips är därför att spara undan någon semestervecka eller två till de perioderna oavsett om du vill ned till Medelhavet eller om du vill resa till Thailand eller någon annan tropisk destination. På detta vis kan du ganska ofta spara över 50% på en resa. Även om det kan tänkas bli lite kallt runt Medelhavet i september så är det inte hela sanningen, se bara på dessa exempel på några populära resmål i september:

Mallorca: 25°C medel, 24°C vatten
Kanarieöarna: 24°C medel, 24°C vatten
Cypern: 25°C medel, 28°C vatten

.och i jämförelse Thailand i februari:

Phuket: 28°C medel, 29°C vatten
Krabi: 28°C medel, 29°C vatten
Koh Samui: 27°C medel, 27°C vatten

Med andra ord är det fullt möjligt och för vissa kanske rentav föredraget att resa när få andra reser. Att t.ex. åka till de lite större turistorterna under en hetsig högsäsong kan göra att resan blir något helt annat än den avkoppling du från början kanske sökte medan resmål som oftast kan anses vara ganska hetsiga kan bli väldigt trevliga och mysiga så fort det inte är högsäsong.

Flyg till Asien

Andra populära flyg

Billigast flyg


Jade Travel AB | Olof Palmes gata 14-16, 111 37 Stockholm | Tel: +46 8 441 76 20 | Fax: +46 8 214 314 | info@jade.se

Change language below

Language translation is only available for the search form at the moment.

Resor med Jade Travel - Resmål dit du vill med asiatisk omsorg

Facebook Resor Twitter YouTube resor jade