Corona/Covid-19 Läs det senaste på:
jade.se/resor-nyheter/corona-resor

Visum i Thailand, nya regler

Visum i Thailand

Tänkt resa till Thailand och stanna så långt som 60 dagar? Nu kan resande till landet behöva visa upp verifierade hotellbokningar i förväg.

Nu har det thailändska utrikesministeriet i Bangkok gått ut med en uppmaning till thailändska ambassader runt om i världen att bli mer restriktiva när det kommer till att ge ut visum som gäller för 60 dagar i Thailand.

Nytt i uppmaningen är att de som tar en resa till Thailand vid ansökningstillfälle kan komma att krävas på en bekräftelse om hotellbokning med namn och datum. Tidigare gäller också att man måste ha ett pass som inte är skadat som är giltigt minst sex månader efter datum för inresa i Thailand, men även att man har en giltig flygbiljett med tillhörande flygnummer samt datum för ut- och inresa i landet. Detta enligt sajten Thai Visa News.

Hur detta påverkar de som hyr ett hus eller bor hos en privatperson och samtidigt ansöker om visum är i nuläget oklart, men troligen kan man komma att behöva verifiera det också. För mer information om detta se: http://www.thaiembassy.se

Notera att allt ovanstående inte är ett krav och det är inte säkert att du vår ambassad kan komma att kräva det hela, var bara mer noggrann och hör dig för ordentligt med ambassaden i Stockholm när du ansöker om ditt visum till Thailand.

Om man bara tar en mer vanlig resa till Thailand där man inte avser stanna borta längre än 30 dagar behöver man som svensk inget visum.

Nyckelord

thailand, visum, 60 dagar, visum thailand, resa, resor
Ovan beskriver vad denna sida handlar om i korhet.

Gilla / Dela

Klicka på hjärtat för val Resor Spara

Liknande poster

Andra poster som liknar denna

Tips eller kommentar till nyheten?

Läs vad andra skrivt eller skriv en egen kommentar till nyheten

  • Håkan Holm 2019-08-05

    Hej jade! Hur lämnar jag in för att få ett visum för 60 dagar?

  • Tomas 2019-11-18

    Jag har visum för 60 dagar till Thailand. Vilken blanket gäller för 30 dagar till?

  • Börje 2019-12-15

    Ska stanna 6 veckor i Thailand ,måste jag ha retur biljet.och vad heter visumet jag måste söka.. kan man söka via försändelse till Thaiambasaden i Stockholm ...hotell bokning 6 dagar sedan bo privat..... eller kan jag bara åka o söka visum via migrations verket i huahin för två veckor...

Skriv kommentar

Fyll i fältet nedan för att skriva en kommentar


Skicka kommentar
Skriv ut

Jade Travel AB | Olof Palmes gata 14-16, 111 37 Stockholm | Tel: +46 8 441 76 20 | Fax: +46 8 214 314 | info@jade.se

Change language below

Language translation is only available for the search form at the moment.

Resor med Jade Travel - Resmål dit du vill med asiatisk omsorg

Facebook Resor Twitter YouTube resor jade