Corona/Covid-19 Läs det senaste på:
jade.se/resor-nyheter/corona-resor

Dusit med ny resort i Maldiverna

Dusit Thani i Maldiverna

Dusit International har avslöjat sin första satsning på Maldiverna - Dusit Thani Maldives. Resorten är helt omgiven av korallrev och en turkos lagun vilket gör att öndär resorten ligger blir ett väldigt fint tillägg för företagets globala varumärke.

Anläggningen planeras att öppna kring mitten av januari 2012 och kommer ligga på Mudhdhoo Island i Baa-atollen. Att ta sig dit kommer ta ca 35 minuter med sjöflyg från huvudstaden Malé.

Runt om öns omgivning hittar man ett levande och färgsprakande korallrev som är snorklares och dykares paradis, perfekt för att upptäcka världen under vatten bara några få meter från stranden och alla bekvämligheter på resorten. Baa-atollen är inte bara hem för Dusit Thani i Maldiverna, men även hem för att vara på UNESCO:s värdsarvslista för biosfärområden.

"Hela vår verksamhet är inriktad mot att vara koldioxidneutrala", säger Andres Rubio, general manager för Dusit Thani i Maldiverna. Han tillägger även "Vi är väldigt glada över att vara en av ledarna inom hållbar hotellutveckling på Maldiverna".

Grönt och i harmoni med naturen på Maldiverna

Med målet att leva i harmoni med den maldiviska mångfalden lanseras Dusit Thani i Maldiverna som något av en lokal pionjär inom hållbar och grön energi. För att säkerställa minimal påverkan på miljön har mycket pengar lagts på toppmodern teknik för bästa effektivitet. Strategier omfattar bl.a. solvärme på baksidorna av husen medan framsidorna av husen använder värmeåtervinnande pumpar, alla optimerade för att så långt som möjligt vara energieffektiva.

På Dusit Thani i Maldiverna nöjer man sig inte bara med sådant dock. På ön finns även en vattenfabrik som kokar och producerar mineralvatten för att reducera onödig förbrukning av plastflaskor samt även resortens tvättavdelning där man varit noga med att förbruka så minimalt med elektricitet som möjligt. Det tar inte stopp där dock - hela resorten är skapad med grön energi och effektivit som mål och överallt på resorten kan man se det.

Om Dusit International

Grundades i Bangkok 1949 och är en av de som arbetar för hållbar turism. Ett antal av hotellen och resortsen under Dusit Internationall har uppnått Silvercertifikat från EarthChec, det ledande miljöprogrammet som sätter riktmärken för turistnäringen.

Bilder från resorten

Klicka på småbilderna för att se större.

Res till och boka Dusit Thani på Maldiverna

Sugen på att resa till Maldiverna och denna resort? Hör gärna av er på vår sida för förfrågningar.

Nyckelord

Dusit Thani, Maldiverna, Resort, Hotell, Miljövänligt, UNESCO, Energieffektivt, Nytt
Ovan beskriver vad denna sida handlar om i korhet.

Gilla / Dela

Klicka på hjärtat för val Resor Spara

Liknande poster

Andra poster som liknar denna

Tips eller kommentar till nyheten?

Läs vad andra skrivt eller skriv en egen kommentar till nyheten

Skriv kommentar

Fyll i fältet nedan för att skriva en kommentar


Skicka kommentar
Skriv ut

Jade Travel AB | Olof Palmes gata 14-16, 111 37 Stockholm | Tel: +46 8 441 76 20 | Fax: +46 8 214 314 | info@jade.se

Change language below

Language translation is only available for the search form at the moment.

Resor med Jade Travel - Resmål dit du vill med asiatisk omsorg

Facebook Resor Twitter YouTube resor jade