Corona/Covid-19 Läs det senaste på:
jade.se/resor-nyheter/corona-resor

Phuket

Phuket reseguide

Phuket är utan tvekan kungen bland Thailands många turistorter. Ön har några av landets bästa restauranger, livliga nattklubbar, mjuka stränder och det vänligaste folket. Det är Phukets kristallklara vatten, exeptionella dykningsmöjligheter och fina sand som år efter år får personer att rösta på den här ön som världens vackraste semesterparadis.

Se och göra

De flesta åker till Thailand för dess stränder och om så är fallet för dig är Phuket den perfekta destinationen. Stränderna bjuder på stor variation av vattensporter, simning, snorkling, båtturer och allt det andra man kan tänka sig. Stränder finns utspridda på hela ön men huvudstranden är Rawai Beach (som också är störst) i den södra delen, Patong Beach i den västra och Surin Beach i norr. Var noga med att se om stränderna är säkra innan du åker - under monsunperioder så är turister rekommenderade att inte simma eller bada. Under regnperioden kan man dock åtnjuta Thailands skönhet på andra sätt. Phuket har några av landets största vattenfall som bara blir ännu större under just monsunperioden.

Phuket innehar även vackra kulturella skatter som ligger mer innåt landet men som kan vara värd en dagstur eller två. Chalong Temple, beläget nära södra Chalong Bay är Phukets största tempel.

Den stora buddhastatyn är ett frekvent besökt landmärke i Phuket. Denna monumentala figur, som är 45 meter hög, ligger på toppen av Nakkerd Hills nära Chalong Bay. Det finns inget direkt och enkelt sätt att ta sig upp till figuren men många gör en resa av att bara ta sig upp dit ändå (räkna med att det kan ta upp mot en timme att ta sig upp dock). Medan de flesta av befolkningen på Phuket är Thai-Buddhister så finns en kinesisk befolkning i form av arbetskraftsinvandrare som kom till Thailand under 1800-talet.

De har lämnat många kinesiska tempel efter sig. Det äldsta templet i Phuket är Put Jaw som byggdes för omkring 200 år sedan. Det ligger nära huvustaden Phuket Town. En mindre känd är Shrine of Serene Light. Även om det är byggt 1889 så känner relativt få till det då det befinner sig på en plats som är ganska svår att hitta. Leta efter det i gränden förbi hotellet On On i Phuket Town.

Populära sevärdheter

Stränder i Phuket, allmänt

Detta är vad alla kommer för att se - de vackra stränderna i Phuket. Det finns nio mer speciella stränder kring västkusten där varje är värt sitt egna besök och är av varierande karaktär. I söder ovanför Kata Noi Beach bjuds man på ett utsökt perspektiv av dessa tropiska skönheter med lugn, kristallklart vatten och vit sand.

Öppettider: Dygnet runt
Inträde: Gratis

Promthep Cape Phuket

En populär plats vid solnedgång för turistbussarna. Det finns ett intressant landmärke här i form av en dedikerad staty föreställande prinsen av Thailand. Men se upp för de hundratal små elefantstatyerna som finns här.

Öppettider: Dygnet runt
Inträde: Gratis

Gibbon Rehabilitation Centre Phuket

Detta center för rehabilitering av apsorten Gibboner befinner sig i nationalparken Khao Phra Taeo som ligger vid vattenfallet Bang Pae. Detta är en fristad för de annars utsatta Gibbonerna och här räddas dom aktivt från marknader och turistarenor. Det som utmärker aporna är deras "sjungande" och i centret finner du många ideellt arbetande människor som kan ge dig en bra introduktion till aporna. En utflykt hit är något som passar hela familjen.

Plats: Bang Pae Waterfall, Pa Khlock Thalang
Kontakt: +66 76 260 491-2, gibbon@poboxes.com
Öppetider: 09:00-16:00, Alla dagar
Inträde: 200 baht (i form av donation)

Khao Phra Thaeo National Park

Denna park bjuder på ett starkt prunkande landskap I Phuket och är en skyddad fristad med två vackra vattenfall; Bang Phae och Ton Sai. Parken befinner sig på öns norra del. Det finns även ett vattenfall i Kathu, närmare Patong, om du hellre vill slippa betala inträde till parken eller inte har tid att åka särskilt långt eller vill hinna med även andra utflykter på samma dag.

Adress: 254 Moo 2, Thepkrasattri Rd., Thalang
Kontakt: 076 311 998
Öppettider: 08:30-16:30, Alla dagar
Inträde, vuxen/barn: 200/100 baht

Phuket Zoo

Unga djurälskande barn kommer att älska Phuket Zoo som bjuder på shower med apor, elefanter och krokodiler och som även har ett fjärilshus.

Adress: 23/2 Muu 3 Soi, Th Phalai Chaofa, Södra Phuket
Öppettider: 08:30-18:00, Alla dagar
Inträde vuxna/barn: 300/500 baht
Kontakt: +66 7638 1227 / www.phuketzoo.com

Phang Nga Bay

Phang Nga Bay är bland den mest besökta dagsutflykten i Phuket. Det finns två populära platser här - James Bond Island och Sea Gypsy Island.

Med sina signaturmärkta spretiga berg så är James Bond Island mycket känt och namnet har det fått från att ha varit med i filmen "The Man With The Golden Gun". Om du har sett en del vykort från Thailand så kan vi nästan garantera att ett av dom är på just bergen vid James Bond Island.

Koh Panyie, Sea Gypsy Island, är också väldigt populärt. Hem till en speciell muslimsk by som är byggd helt över vatten och på styltor så är det väl värt ett besök för lunch och shopping av souvenirer.

Plats: 25km nordöst om norra Phuket
Öppettider: Dygnet runt
Kontakt: +66 76 22 2177

Phuket FantaSea

Inspirerad av Thailands rika och exotiska arv så är Phuket FantaSea ett unikt kulturellt komplex. Det framhäver charmen och skönheten i Thailand medan det berikar gamla thailändska traditioner tillsammans med det spännande i avancerad teknik och specialeffekter. Resultatet är en fantastisk 140 tunnlands temakomplex som erbjuder en mängd olika aktiviteter. Bland höjdpunkterna finns festivalen i byn, restaurangen Golden Kinnaree Buffet (en restaurang med 5000 sittplatser som erbjuder en stor buffé av thailändska och internationella rätter) och en hisnande Las Vegas-inspirerad show som börjar vid runt 09:00.

Adress: 99 Moo 3 Kamala Beach, Phuket 83150
Öppettider: Mån-Sön, 17:30-23:30
Kontakt: +66 76 38 5000 / www.phuket-fatasea.com / info@phuket-fantasea.com

Phuket Town

Bäst till fots utforskas denna livliga provinshuvudstad i Phuket. För hundratals år sedan bosatte sig kinesiska köpmän här och gruvdrift i form av tenn och gummi växte och ledde till dess välstånd. Kontakt med de portugisiska handlarna ledde till utvecklingen av en viss sorts arkitektur som kallas Sino-Portugisisk. Staden erbjuder många turistanläggningar inklusive boende, restauranger och några av de bästa shoppingställena på ön. Du hittar även regeringskansliet, Tourist Authority of Thailand, Thai Airways, och det viktigaste postkontoret här.

Plats: Phuket Town, Phuket
Öppettider: Dygnet runt

Coral Island

Coral Island (lokalt kallad Koh Hae) är en halvtimmes båtfärd från Chalong Pier eller 20 minuters båtfärd från Rawai och är en av Phukets populäraste endagsutflykter. De färgglada reven som omger ön och de vackra stränderna är perfekt för snorkling, bad, solning och dykning. Vädret här är oftast bra även under monsunperioden (maj till oktober). Det finns gott om restaurangalternativ som passar alla gäster. Se till att du njuter av de läckra skaldjursrätterna. Om du vill se mer av ön är det lätt att förlänga din vistelse genom att bo i ett av de många prisvärda bungalowhotellen.

Plats: Sydöst om Phukets inland, Ban Ra Wai
Öppettider: Dygnet runt

Sea Gypsies (Chao Ley) Village and Fish Market

Det är svårt att prata om Rawai Beach utan att prata om Sea Gypsies. De har bott på Rawai Beach sedan långt tillbaka ute på havet nära den nya piren. De flesta lever på fisket men några arbetar också som guider på ön eller har små stånd där de säljer souvenirer i form av snäckskal. Tidigt varje morgon hämtar de dagens färska fångst till Rawais fiskmarknad som ligger precis till vänster om piren. Denna marknad är väldigt populär även bland lokalbefolkningen.

Hör med ditt hotell med schemat för Sea Gypsies Loy Reu Festival (flytande båtfestivalen krasst översatt) där de visar respekt till havets ande innan start och slut på fiskesäsongen. Det är en väldigt unik ceremoni att bevittna.
Öppettider: Dygnet runt, men fiskmarknaden börjar oftast först efter 13:00
Plats: Till vänster om Rawais pir, Rawai Beach

Mat och restauranger

_resor_Pittoreska_Natural_Restaurant_i_Phuket_1.JPG

Mat i Phuket är överraskande internationell, särskilt i Patong Beach, då många utlänningar har inrättat restauranger och barer för att tillgodose sina medresenärer. Alla de vanliga thailändska favoriterna är dock givetvis fortfarande tillgängliga, särskilt olika rätter med fisk och skaldjur.

Ka Jok See

Detta atmosfäriska lilla matställe serverar fantastisk mat, högklassig musik och, om du har tur, en något sensationellt cabaret. Njut av din middag, drick lite vin och dansa sedan hela natten. Bokas med stor fördel i förväg.

Typ av mat: Asiatisk
Adress: 26 Th Takua Pa, Phuket Town, 83000
Kontakt: +66 76 217903 / kajoksee@hotmail.com

Baan Rim Pa Restaurant

I ett vackert hus av teak i bästa thailändska stil har Baan Rim Pa mat i en romantisk inomhusmiljö eller med en härlig utsikt över bukten från utomhusterrasser. Bland många resenärer är ett stopp på just denna thailändska restaurang ett måste så se till att boka ett bord lång tid i förväg.

Typ av mat: Lokalt traditionsenligt, Asiatisk
Adress: 100/7 Kalim Beach Road, Phuket 83150
Kontakt: +66 76 340789

Natural Restaurant

Res jorden runt i 80 tallrikar på denna bländande och gröna restaurang i Phuket Town. Inredningen är inspirerad av naturen och det är krukväxter och bambu överallt. I menyn representeras alla rätter med tillhörande bilder och man hittar allt från wienerschnitzel till Singaporenudlar och grön curry.

Typ av mat: Varierat
Adress: 62/5 Soi Phuthon, Phuket Town
Kontakt: +66 76 224287

Rumjai

Ät lunch och middag på denna vegetariska, spartanska och kinesiska restaurang. Det kan vara lite högljutt med trafiken i bakgrunden men det är också oerhört populärt. Snabb service och billig mat gör detta till en vinnare.

Typ av mat: Vegetarisk
Plats: Th Ranong, Phuket Town
Kontakt: +66 7 6222821

La Gaetana Restaurant

Gianni och Chonchita är vänliga och gästfria ägare till denna underbara 30-sitsiga restaurang och är ett välkommet tillskott till stadens kulinariska alternativ. Den kreativa och konstnärliga stilen återspeglas i inredningen, valet av porslin och presentationen av maten. Huvudmatsalen har ett rött golv, mörkt trätak och ljusa gula väggar med stänk av limegrönt. Man kan även välja att äta vid bardisken eller i en liten och mysig japansk trädgård som ligger inomhus. Här serveras omeletter, sallader, pasta samt kött- och fiskrätter.

Typ av mat: Italienskt / Europeisk
Adress: 352 Phuket Road, Talat Nuea 83000, Phuket Town
Kontakt: +66 76 25 0523 / giannifer@hotmail.com

Sea Hag Restaurant

Här används bara de absolut färskaste råvarorna och restaurangen är ett nytt tillskott bland restaurangerna i Patong. Samtidigt som man inte erbjuder särskilt mycket i form av inredning så har Sea Hag lyckats bygga upp ett gott rykte som grundar sig på utsökt mat och som lockar både lokalbefolkningen och turister. Rätter att njuta av inkluderar matiga sallader och satay, curry och hel fisk. Olika internationella rätter finns också att tillgå och all mat kan göras ännu mer njutbar med en drink från den välsorterade baren.

Typ av mat: Asiatisk
Adress: Soi Permpong, Phuket 83150, Patong
Kontakt: +66 76341111

Papaya

Denna restaurang som ligger i Patong Beach Hotel är känd för sina utmärkta thailändska rätter. Inredningen består mycket av tropiska växter, bambu, Thailändska symboler, statyer mm. Rekommenderade rätter inkluderar kycklingsoppan i kokosmjölk, grön curry med räkor, stekt anka med ginger & gurka, Bakat ris i ananas och Pad Thai (thailändska nudlar). Till efterrätt kan du t.ex. prova exotiska bananer i söt kokosmjölk.

Typ av mat: Asiatisk
Adress: Taweewong Road (Patong Beach Hotel), Phuket 83150, Patong
Kontakt: +66 76 34 0301 / +66 76 34 0302 / patong@sun.phuket.ksc.co.th

Barer och uteliv

Nattliv i Phuket

I Phuket Town har nästan alltid de största hotellen disco, klubb eller karaoke. I Patong är nattlivet främst koncentrerat till bargatan Bangla Road och om du tycker att det låter likt Bangkoks Patpong så har du rätt - det ser ungefär likadant ut. Skummande drycker, Go-Go dansare osv. I Karon är det bargatan Patak Road som gäller och är hetast.

Breeze (fd. Club Lime)

Breeze i Patong erbjuder något utöver den normala hip-hop och rocken som är allmänt förekommande I Phukets nattliv. Internationella gäst-DJ:s syns ofta till och spelar house, techno, div. elektronisk musik och funk. Klubben har gjort ett bra jobb med att höja kvalitén på klubbarna i Patong genom att vara en av de första som har lite högre inträdesavgift men också mycket godare servicenivå.

Plats: Patong Beach Road, nära Rock City, Patong
Kontakt: breezephuket.com / +66 085 798 1850

Timber Rock

Rockklubb med rustik inredning som är mer västerländsk än asiatisk. En av Phuket Towns mest populära tillflyktsorter för dem som gillar livemusik.

Plats: Th Yaowarat, Phuket Town

Safari Club & Disco

Safari Club är den äldsta klubben på ön inbäddad i en djungelmiljö med berg, vattenfall och vattenhål. Detta unika byggnadskomplex omfattar ett distinkt förhistoriskt tema. Här spelar en DJ och två liveband varje kväll.

Adress: 28 Siriat Road, Patong Hill

Banana Pub & Disco

För ett tag nu har Banana Pub & Disco betraktats som en av den bästa baren och det bästa diskoteket i Patong. På bottenvåningen kan man luta sig tillbaka bekvämt och slappna av på sofforna medan baren erbjuder ett stort urval av drinkar och cocktails. aPå övre våningen finns cool musik som får dig att dansa loss på dansgolvet. Väldigt populärt bland turister.

Adress: Thaweewong Road, Kathu district, Patong 83150

Seduction

Som en ny generation av nattklubbar i Phuket så är Seducation en av de främsta för nattlivet i Patong. På nedervåningen är det strandtema och dansgolvet kompletteras av en bambubar och en margaritabar. Övervåningen huserar ett "Funky Room" med levande musik och internationella DJ:s som spelar dansmusik.

Adress: 39/1 Bangla Road, Patong, Phuket 83150

Scandinavian Inn

Patric och Mike välkomnar kontinuerligt nya besökare till deras skandinaviska pub och restaurang, Scandinavian Inn. Här är det mer avslappat med biljardboard, piltavlor, nyheter via satellit-tv och det är en bra plats att bara hänga lite med vänner.

Njut av kall öl från den stora baren eller de prisvärda skandinaviska, thailändska och internationella rätterna.

Adress: 64/6 Soi Bangla Square, Patong Beach, Bangla Road

Stereo Lab

Som en del av det växande nattlivet på Surin Beach så är Stereo Lab en nattklubb med lite av allt. Strandsidan mot vattnet har rottingsalonger och bord. Rosa neon och bar i marockanskinspirerad stil dominerar på nedervåningen där också det stora dansgolvet är. Högkvalitativa cocktails, tapasmeny och nattliga DJ:s som spelar dansmusik gör detta till en välbesökt och explosiv plats de flesta kvällarna i veckan.

Adress: 14 Surin Beach, Srisoonthorn Rd., Cherng Talay, Thalang

Shopping

Ocean Shopping Mall Phuket

Antikviteter, ädelstenar, hantverk och thailändskt silke är speciellt prisvärda i Thailand, men kom ihåg att du måste ha tillstånd från Department of Fine Arts att ta med antikviteter hem. Om du handlar tyger och vill vara säker på att få den äkta varan: Be expediten att bränna ett klädesplagg. Äkta siden brinner medan de varumärkesförfalskade smälter.

Jungceylon

Beläget på Patong Beach och har en total yta på 200 000 kvm och har den största parkeringen på stranden. Det stora komplexet har ett utbud av butiker och fritidsaktiviteter som biograf och spelzoner. Shopping och nöjeskomplexet är internationellt känd.

Adress: 200 Pee Road, 181 Rat-u-thit, Tabol Patong, Ampur Kratu (Patong)

Ocean Shopping Mall

I Phuket Town ligger en butik med både thailändska märken och kopior av västerländska märken. Här finns även billiga solglasögon, mobiltillbehör, papper och söta märken i ett evigt överflöd.

Adress: 38/1 Tilok Uthit 1, Talat Yai, Mueang (Phuket Town)

Premium Outlet Phuket

Här garanteras det märkeskläder till fyndpriser. Förutom thailändska märken och andra saker så säljer man bl.a. Lacoste, Guy Laroche, Hush Puppy, Pierre Cardin; van Heusen, Levi's, Nautica, Adidas och Nike och rabatterna kan nå upp till 70%. Attraktivt, öppen planlösning och konstant svalt.

Adress: 888 Mooh 2, Koh Kaew, Mung Phuket

Robinsons Department Store

Robinsins Department Store är bara några minuters gångväg från gamla stan och har ett stort urval av butiker för märkeskläder, hantverkarbutiker och många stånd som säljer väldigt billiga kläder och skor. Halva nedre botten är dedikerad till Tops Supermarket där man kan få allt från dagligvaror, importerad mat till hushållsartiklar. Det finns ett par bankomater på denna våning också där du enkelt kan ta ut pengar.

På den övre våningen hittar man kläder med sektioner för män, kvinnor och barn men också smink och parfymaffärer samt sportkläder, verktyg och food court. Priserna på Robinsons är fasta men man kan ändå hitta bra rabatter på i de olika stånden och affärerna året om. Om man vill se och känna lukten av en äkta thailändsk marknad så sätts en upp precis intill Robinsons varje kväll och det är något som rekommenderas om man vill komma det genuina lite närmare.

Adress: Tilok-U-Thit 1 Road, näst intill nattmarknaden Talad Kaset (Phuket Town)

Ocean Shopping Mall

Nära Robinsons Department Store ligger Ocean Shopping Mall och det är inte bara ett känt ställe att gå till för kvalitativa produkter med bra priser utan det är också hem till underhållning som en bowlinghall, restauranger samt en bio utan dubbning (engelskt tal) och med thailändsk textning.

Shopping här är ganska bekvämt då det finns precis allting på samma plats inkl. bankomater, apotek, supermarket för mat och en hel drös affärer som säljer kläder, skor och allt man kan tänka sig. Precis intill ligger också andra affärer som en biograf, The Pizza Company, Mister Donut och Kipling.

Adress: Ligger nästan precis bredvid Robinsons Department Store, Tilok-u-Thit1 (Phuket Town)

Hotell och boende

Amari Coral Beach Resort Phuket

Phukets många öar lockar mängder av turister där de flesta av dem söker stränder, bra väder och sol. Varning dock för "Green Season" eller monsunperioden från maj till oktober som kan föra med sig mycket förrädiskt väder. Medan många hotell erbjuder särskilda erbjudanden och rabatter under denna period bör man vara medveten om farorna innan du reser dit. Den huvudsakliga högsäsongen är från november till april och det är även då det är bäst att åka.

Även om de flesta hotell anpassar sina priser beroende på väder erbjuder Phuket en mängd boenden året runt, lämpligt för alla från backpackers till den lyxige jetsettern.

Öns främsta stadskärna, Phuket Town, erbjuder många vandrarhem till riktigt låga priser som ofta börjar på runt 50-60 Kr natten. Vandrarhemmet Crown Hostel ligger i den centrala delen av staden och erbjuder rum av lägenhetstypen till rimliga priser. På grund av dess läge så bokas detta vandrarhem upp väldigt tidigt så om du vill åt ett av lägenheterna bör du se till att boka i god tid. Kata Happy House är ett litet pensionat som ligger lite längre bort från stressen och jäktet mitt i staden och ungefär en mil bort från Kata Beach.

The Royal Phuket City Hotel erbjuder en högre standard och har pool, gym och ett utmärkt läge mitt bland nöjen, shopping och thailändska basarer. På den övre delen och längre bort från staden ligger Sheraton Grande Laguna Phuket som erbjuder lyxigt boende och oändliga rekreationsmöjligheter med flera pooler, golfbanor och flertalet olika restauranger. För familjer och par finns det även privata villor tillgängliga varav vissa har en alldeles egen pool.

En mer diskret, men med lika hög standard, är hotellet Twin Palms Phuket. Perfekt för pars om vill komma bort och detta hotell erbjuder diskret, subtil lyx och är en oas av lugn och bekvämlighet bort från hetsen av de stora stränderna och Phuket Town. De erbjuder spa, pool, gym och för den mer kräsna resenäreren ett bibliotek.

JW Marriot Phuket Resort & Spa *****

Femstjärnigt hotell med 265 rum. Hotellet är beläget mitt i tropiska trädgårdar och har en 17 kilometer strand samt ett avstånd till närmaste flygplats på bara 15 minuer. Här hittar man 3 mysiga pooler, 11 restauranger och barar, spa, gym samt en lekplats för de mindre.
Ca. kostnad / natt: 1140-2180 Kr (beror även på vilken typ av rum du väljer)

Amari Coral Beach Resort ****

Fyrstjärnigt hotell med 197 rum. Amari Coral Beach Resort Phuket är belägen på en liten avskild strand och byggt på en bergssluttning i den södra delen av Patong. Tillgång till vattensporter och nöjesdistrikt i Patong ligger bara inom 10 minuters promenad. Rummen är rymliga och har havsutsikt från balkongerna. Idealisk plats att vila och koppla av i avskildhet men är inte lämpligt för små barn eller personer med gångsvårigheter.
Ca. kostnad / natt: 990-1460 Kr (beror även på vilken typ av rum du väljer)

South Sea Karon ***

Trestjärnigt hotell med 152 rum. Njut av den alldeles särskilda skönheten och charmen på Karon Beach. Denna resort är ett sk. Boutiquehotell och ligger på den södra kusten av Phuket. Hotellet är en perfekt plats att spendera semestern och bjuder på fullt av unika upplevelser. Hiss finns till alla rum och hotellet har även saker som spelrum, restauranger, frisörsalong mm. Internet, tvättservice och rumsservice finns tillgänglig men då mot en extra kostnad.
Ca. kostnad / natt: 570-950 Kr (beror även på vilken typ av rum du väljer)

Peach Hill Resort ***

Trestjärnigt hotell med 211 rum. En perfekt plats i Patong för avkoppling och omgivet av en grön mysig dalgång. Miljön känns ren och naturlig och omsluts av berg längs med Andamansjön. Peach Hill ligger mellan Kata och Karon beach (300-400 meter från stranden) i närheten av Kata Shopping centrum, 10 minuter med bil till Patong Beach och 45 minuter till flygplatsen.
De bekväma boendealternativen erbjuder totalt 211 rum, 130 deluxerum, 21 villor och 57 standardrum. Alla rum är fullt inredda och fullt utrustade med moderna bekvämligheter som luftkonditionering med egen kontroll, satellit-tv, IDD-telefon, kylskåp med välfylld minibar och privata badrum med fulla uppsättningar av toalettartiklar.
Ca. kostnad / natt: 390-1300 Kr (beror även på vilken typ av rum du väljer)

Ta sig fram

Trafik i Phuket

Det snabbaste sättet att ta sig runt inne i stadskärnan är genom att åka Tuk-tuk (mopedtaxi med tre hjul) men det är också det dyraste sättet att ta sig fram på. Se till att alltid ordna ett pris i förväg och var beredd på att förhandla för att få ett bättre pris. Songtaew är de lokala bussarna (en korsning av taxi och lastbil). De går från marknaden om Ranong Road och har täta turer mellan 07:00 och 17:00. Med songtaew kan du ta dig till de populäraste stränderna och sevärdheterna.

Att hyra en bil kostar ca. 300 Kr per dag. Kontrollera alltid att det ingår en försäkring när du hyr bil - det är mycket, mycket viktigt. Att hyra en bil är naturligtvis väldigt praktiskt om du planerar att utforska delar av ön som annars är svåråtkomliga och dessutom vill sätta ditt egna schema fritt samt ha bekvämligheten av att kunna ta med dig picknick och annat trevligt.

För den som vill åt något ännu billigare och som bara känns enklare finns det uthyrning av mopeder lite överallt. Oftast rör det sig om 100cc eller 125cc -modeller där 125cc kommer upp i som högst 125km/h. Att köra kring i Phuket Town är inte att rekommendera om man inte är väldigt van men att hyra mopeder för att utforska eller ta sig till mer svåråtkomliga platser är perfekt och billigt. Mopeder kostar kring 50-100 Kr om dagen att hyra. Det går även att åka två personer på 125cc-modellerna men det kan vara lite jobbigt om ni planerar att göra längre utflykter att åka två på samma.

Vi har iakttagit största möjliga noggranhet under färdigställandet av denna reseguide. Trots det kan vi inte garantera att innehållet är korrekt och fullständigt och vi frånsäger oss därför, i största möjliga utsträckning, allt ansvar som kan uppstå vid användning av denna reseguide.

Bilder från Phuket

Viktig information

Thailändska ambassaden i Sverige (för dig befinner dig i Sverige)
Telefon: 08 791 73 40
Adress: Floragatan 3, 114 31 Stockholm
Webb: thaiembassy.se

Sveriges ambassad i Thailand, Bangkok (för dig som är i Thailand)
Telefon: +66 2 263 72 00
E-post: ambassaden.bangkok@foreign.ministry.se
Adress: 20:e våning, First Pacific Place, 140 Sukhumvit Road, mellan soi 4 och soi 6. Ambassaden ligger bredvid hotellet Landmark och nära skytrainstationen kallad Nana.

Visum
Visumregler ändras inte särskilt ofta men för uppdaterad information besök respektive ambassad för senaste informationen.

Thailändska turistbyrån, Stockholm
Adress: Drottninggatan, 33 (nedre bottenplan), 111 51 Stockholm
Telefon: 08 700 56 91
E-post: info@tourismthailand.se
Webb: tourismthailand.se

E-posta oss för mer information eller om du behöver hjälp med något eller besök oss på Olof Palmes gata 16, Stockholm (Hötorget)!

Nyckelord

Phuket, Reseguide, Thailand, Tropiskt, Värme, Tropiskt
Ovan beskriver vad denna sida handlar om i korhet.

Gilla / Dela

Klicka på hjärtat för val Resor Spara

Liknande poster

Andra poster som liknar denna

Tips eller kommentar till reseguiden?

Läs vad andra skrivt eller skriv en egen kommentar om resmålet

Skriv kommentar

Fyll i fältet nedan för att skriva en kommentar


Skicka kommentar
Skriv ut
Boka företagets resor med Philip

Karta


Jade Travel AB | Olof Palmes gata 14-16, 111 37 Stockholm | Tel: +46 8 441 76 20 | Fax: +46 8 214 314 | info@jade.se

Change language below

Language translation is only available for the search form at the moment.

Resor med Jade Travel - Resmål dit du vill med asiatisk omsorg

Facebook Resor Twitter YouTube resor jade