Corona/Covid-19 Läs det senaste på:
jade.se/resor-nyheter/corona-resor

Krabi

Krabi reseguide - strand i Krabi

Krabi är ett av de mest avslappnande resmålen på jorden. Underbar natur med kritvita sandstränder, en skärgård med bortåt 200 öar och en lummig djungel som avslöjar mäktiga klippor, grottor, vattenfall och exotiska djur. Mindre trångt än Phuket och mer avslappnat än Koh Samui samt bara en 1 timme och 20 minuter från Bangkok med flyg. Detta idylliska landskap är verkligen den ultimata destinationen.

Se och göra

Det finns aldrig en anledning att vara uttråkad i Krabi, det finns helt enkelt otroligt mycket att göra och det finns något som passar alla. Börja med "måste se" -saker, fortsätt med de vanliga större sevärdheterna och museerna, åk på några av utflykterna, växla med aktiviteter inomhus som yoga och fortsätt med att utforska dig fram och kanske ta ett dopp långt från de vanliga turiststråken.

Populära sevärdheter

Ö-safari i Krabi

Detta är något som är mer generellt och utbud sträcker sig allt från att bara en kort dagsutflykt till att spendera flera nätter på olika öar i Krabis skärgård. Det bästa med att åka på en Ö-safari är att du då får uppleva mycket av det som annars kan vara väldigt svårtillgängligt till fots men du får också uppleva platser där det är mindre turister som trängs på stränderna och kan i lugn och ro ge dig ut på en trevlig snorkeltur. Det finns en massa färdiga paket på plats eller som du kan boka hos oss (skicka en förfrågan) men det går också fint att hyra en privat chaufför som kör dig runt dit du vill eller som kan åka till de bästa platserna. En privat båt och chaufför kostar ca. 650 Kr (oavsett hur många ni är, maxgräns är ca. sex personer dock) och är perfekt om du vill åka själv eller bara vara lite mer fri.

Det går givetvis också att komma billigare undan genom att åka på en gemensam utflykt med andra turister och även då kostar det ca. 650 Kr men delas då på hur många ni är. Båtarna är oftast sk. Long-tail och rymmer bara sex personer så även om ni väljer detta alternativ kommer det inte vara en hord av andra turister men det blir givetvis knepigare att själv välja att åka precis var man vill.

Plats: Krabis skärgård
Kontakt: Kontakt: +66 2 694 1222 (lokal turistinformation)

Phra Nang Beach

Denna strand i Krabi har blivit rankad som en av de vackraste i hela världen tillsammans med närliggande Rae Lai Beach. Phra Nang är helt avskuren från landtransporter med väggar av sten som reser sig över de kritvita stränderna och glittrande havet. Omslutet av tropiska växter och färgsprakande fåglar så är detta så nära paradiset du kan komma. Om du bara ska göra några utflykter i Krabi så är detta en av de platser du bör spendera en dag på.

Plats: Phra Nang Peninsula, Krabi
Kontakt: +66 2 694 1222 (lokal turistinformation)

Kanotpaddling i Ko Hong

Ko Hong betyder löst översatt "Ö med rum". Ko betyder ö och Hong betyder rum. Ko Hong har formen av en munk med en liten öppning på ena sidan som knappt rymmer en liten thailändsk båt. När du väl tagit dig in så befinner du dig mitt i en lugn lagun med stillsamt, helt klart och ganska grunt vatten. Man befinner sig bland rik växtlighet och ljudlöshet. Bara ljudet av paddlande och din röst bryter den magiska stillheten. Tycker du om lugn och stillsamhet är detta en av de sakerna som bör ligga högt på din måste-lista.

Plats: Ko Hong, Krabi
Kontakt: +66 2 694 1222 (lokal turistinformation)

Mu Koh Lanta National Park

Som en utflykt gör sig Mu Koh Lanta National Park bra som en fin dagsutflykt. Du kan snorkla, ta en kryssning längst med kusten, gå på vandring och titta på exotiska fåglar och här kan man nästan garantera möten med vilda djur. Nationalparken består av 10 idylliska öar varav Koh Lanta är den största. Isolerad och tyst så är det den perfekta destinationen för de som är trötta på storstadsattraktioner. Ön bjuder på ett litet urval av kvalitetsboenden. Ön Koh Rok Nai har en röd, vindurholkad klippsats som sjunker ner till breda stränder samtidigt som Koh Rok bjuder på en inspirerande vy av Ao Man Sa och dess kritvita strand.

Plats: Mu Koh Lanta, Krabi
Webb: http://www.dnp.go.th/parkreserve/asp/style1/default.asp?npid=49&lg=2
Kontakt: +66 75 66 0711 / +66 75 66 0712 / lanta_np@yahoo.co.th

Railay Beach

Beläget bara 55km nordost om Phuket så har denna strand tillsammans med den förstnämnda Phra Nang Beach rankats som en av de vackraste i världen. Tillgänglig endast med båt så hittar du här det klassiska i det man brukar söka efter när det kommer till stränder. Mjuk vit sand, varmt och underbart klart vatten samt en lummig grönska som tränger sig försiktigt mot stranden. Bredvid stranden tornar stora klippor upp sig och de sträcker sig över 300m upp.

Plats: Rai Ley Beach, mellan Krabi och Ao Nang
Kontakt: +66 76 22 2177

Krabi Hot Stream and Rainforest

Kliv på ett fyrhjulsdrivet fordon på denna heldagsutflykt som startar i Krabi. Åk ut till de gamla palmolje- och gummiplantagen, se de heta floderna och smaragdpoolen mitt i hjärtat av regnskogen. Utforska den fantastiska naturen och svalka dig med en simtur i en naturlig pool.

Webb: http://www.viator.com/tours/Krabi/Krabi-Hot-Stream-and-Rainforest-4WD-Tour/d348-3685KBV06
Pris: ca 480 Kr via viator.com

Öppettider: lördag och onsdag
Bokning: Boka via oss - hör av er för pris

Bilder från lite av sevärdheterna i Krabi

Mat och restauranger

Krabba och ägg i Ao Nang Krabi

Förutom ett stort utbud av god mat på många av orterna rent generellt kommer här några rekommendationer i regionen Krabi: I norra änden av Krabi Town, Night Market, strax utanför Utakaritfloden på vägen Maharaj Soi 10 så finner man goda inhemska specialiteter som friterade ostron och nudlar. Se till att även testa Hong Ming för vegetarisk mat (du hittar även bra desserter och färsk frukt här). I Ao Nang så är strandkanten vid turistgatan redan på väg att bli ett mini-Patong med ett överflöd av neonbelysta butiker och stånd med mat. Testa Ao Nang Cuisine för god thaimat, Navrang Mahal för indiskt eller Irish Rover för mer internationell mat. På Railay så serverar de flesta ställena bra thailändsk mat och internationella rätter.

Nattmarknaden nära Khong Kha Pier

Den mest populära och mysigaste platsen för ett kvällsmål är på nattmarknaden nära Khong Kha Pier. Menyerna är på engelska men maten är autentisk och väldigt bra. Stånd här säljer papayasallad, friterade nudlar, dôm yam gung (räk- och citrongrässoppa med svamp), färska skaldjur men också allt möjligt man kan tänka sig på pinnar samt söta, mjölkiga thaidesserter.

Typ av mat: Allt möjligt
Adress: Th Khong Kha & Th Sukhon, Krabi
Öppettider: Kvällstid till sent in på småtimmarna

Ruan Pae

Denna gammalmodiga och flytande restaurang är ett fint ställe att se kvällsdimman samla sig runt mangroveträden även om atmosfären ibland är bättre än maten. Myggor kan vara lite av ett problem på kvällen men atmosfären är det som sätter denna restaurang på vår lista då det är mycket det man vill åt när man är i Thailand och Krabi.

Typ av mat: Thai
Adress: Th Utarakit, Krabi
Kontakt: +66 7561 1956

Mer restauranger kommer senare, håll ögonen öppna!

Barer och uteliv

The Last Fisherman Bar i Ao Nang

Krabi är inte riktigt på samma nivå som Phukets Patong, Bangkok eller Pattaya men har ändå sitt säregna nattliv. Ta naturliga ingredienser av skönhet och vänlighet, lägg på en känsla av nöje, släng in lite humor och naturlig charm och lägg sedan till ett par drinkar och god mat på det så får du en god uppfattning om vad en kväll i Koh Lanta, Krabi Town och Ao Nang är.

Phi Phi Islands och Railay Beach har även var och en sin egen stil men samtidigt som Railay Beach är på väg till sängs så börjar Phi Phi komma igång ordentligt och du glömmer inte en natts festande i detta paradis.

The Last Fisherman Bar

Om du följer stranden förbi Golden Beach Resort mot Railay Beach kommer du slutligen till Last Fisherman Bar. Baren har ett beprövat koncept - strand, stjärnor, bra musik och exotiska drinkar. Det fungerar utmärkt. Du kan även äta här om du känner att du börjar bli hungrig mitt i allt. En bra plats för öl i Krabi.

Öppettider: 10:00 - Sent
Plats: Bredvid många massagehyddor på slutet av stranden vid södra Ao Nang Beach

The Last Café

Om man använder ingredienserna ovanifrån och lägger på lite reggae så får man The Last Café. Stället drivs av en rastafari med dreads som har svårt att säga "vi stänger, god natt" vilket gör att detta ställe oftast är öppet hela tiden. Nattlig barbeque, svala cocktails och öl, svala vindar och en vänlig atmosfär gör detta till ett mysigt och trevligt ställe att bara ta det lugnt på.

Öppettider: 10:00 - Sent
Plats: Förbi massagehyddorna längst bort på stranden, Ao Nang Beach

Center Point

Det kallas "Center Point" för att det ligger just centralt på huvudgatan i Ao Nang. Följ gränderna mot detta mecka av högljudda barer där varje dunkar ut sin nisch av musik. Den bästa baren här är förmodligen Rocky Bar - ett ställe som har livemusik och där det spelas mycket covers. Crazy Bar nära ingången till gatan är också ett bra ställe att vara på.

Öppettider: 18:00 - Sent
Plats: Central Beach Road nära Burger King, titta efter tjejer med flyers till de olika ställena, Ao Nang

Joy's Bar

De skryter med att ha de bästa cocktailens i Thailand men om man förbiser all hype så är Joy's Bar en av de bättre barerna i Krabi och täcker enkelt de flestas behov. Med triangulära thailändska kuddar, barstolar, chill-out -musik, färsk mat och internetuppkoppling så är detta en perfekt plats efter en actionfylld dag i Krabi.

Öppettider: 10:00 - Senst
Plats: Railay East, Railay Beach

Bamboo Bar

Som de flesta ställena på Railay East så är Bamboo Bar lite slitet, tilltufsat och otroligt vänligt. Det som drar mest folk till stället är dock att de visar Thai Boxning på måndagar, onsdagar och söndagar vid 22:00. Annars är det ganska likt de andra ställena på Railay East med kuddar och trevlig bakgrundsmusik. Även om det är lite slitet så är även detta en bra plats för öl i Krabi.

Öppettider: 17:00 - Sent
Plats: Railay East, Railay Beach

Chock's D Bar

Drivs av en rastafari och är en cocktail av bambu, jamaikanska flaggor, rastaflätor, mysbelysning, thaikuddar och bilder på Bob Marley. Saker och ting är ganska lugna och stillsamma tills det att ett liveband kommer runt 21:30. Iskall öl och folk som bara slappnar av i en god kombination.

Öppettider: 16:00 - Sent
Plats: Railay East, Railay Beach

Skunk

Skunk serverar mat, har ett DJ-bås, ett biljardbord och är ett av de få ställena som inte spelar reggaemusik längst med längan av ställen på Railay East. Ändå har Skunk fler rastafaris och rastaflätor än vad man hittar i Kingson Town.

Öppettider: 12:00 - Sent
Plats: Railay East, Railay Beach

Last Bar

Namngivet efter att det faktiskt är den sista baren på denna länga. Last Bar serverar frukost, lunch och middagar och håller på till sent in på småtimmarna. Här kan man lyssna på livemusik fem dagar i veckan under högsäsong såväl som Muay Thai. Detta är ett ställe att gå till för "full moon" -fester. Det som kanske är bäst med detta ställe, förutom dess konstanta underhållning, är att det är billigt och barnvänligt vilket gör att det nästan alltid är mycket folk här.

Öppettider: 08:00 - Sent
Plats: Railay East, på slutet av bargatan

Railay West, generellt

Det är bra mycket mindre tryck och ställen här än på Railay East. Folk kommer mest hit för att titta på den elektrifierande solnedgången inramad av limestensklipporna. Det är en magisk stund och de flesta stannar för att beundra solnedgången, nästan det enda du kommer att höra är kameror som tar kort.

Den mest populära baren längst med Railay West är Real Coffe - en lugn och öppen bar med behaglig musik. Annars brukar folk här mest stanna på sina respektive hotell- eller resortterasser. I högsäsong kan man vara med om spontana fester och elddans som håller på sent in på nätterna men annars är det bättre att bege sig till Railay East om man är ute efter fler krogar och mer uteliv.

Old West Bar

Charlie, ägaren, har varit där i evigheter och känner till Krabi lika bra som en infödd som bott där i hela sitt liv. Förvänta dig rockmusik, dunkel belysning och mer västerländsk stil. Old West har också en terrass där du kan njuta av din öl och utbyta reseberättelser.

Öppettider: 12:00 - Sent
Plats: Utharakit Road, diagonalt mittemot Choke Dee Restaurant, Krabi Town

Chilling

Du kan nästan se Chilling från en mils avstånd pga Bon Cafés skylt och dess starka orangea ljus. Detta är ett vänligt ställe där både turister och thailändare kommer och bildar en salig blandning. Öppet tidigt på morgonen till någon gång sent på natten, som de flesta ställen på Krabi, så serverar Chilling frukost och är lite mer högklassigt än de närliggande konkurrenterna.

Öppettider: 07:00 - Sent
Plats: Chaofa Road, Krabi Town

Room 69 och Room Garden

Vid första anblick verkar inte dessa två ställen ha särskilt mycket med varandra att göra men de bedrivs båda av samma folk. Båda ställen har DJ:s och livemusik och har gjort sig förtjänt av ryktet att i stort sett vara epicentret för ungt thailändskt nattliv i Krabi. Detta är ett ställe med mer thailändsk stil och känsla. På Room Garden går det också bra att beställa mat om man skulle råka bli hungrig.

Öppettider: 17:00 - Sent
Plats: Maharat Road, vägen mot flygplatsen, Krabi Town

Buffalo

En bar som har mycket inslag av träbestyckningar och annat. Passeras ofta och är en mötesplats samt vattenhål för folk som är på väg till närliggande öar.

Öppettider: 10:00 - Sent
Plats: Pruksa Utit Road, Krabi Town

Banana

Phi Phi Islands enda bar som är beläget på toppen av ett hus. Bra DJ:s som tar önskningar och spelar allt från indierock, house, breaks, beats och electro. Trevlig, vänskaplig atmosfär utan överpriser.

Öppettider: 16:00 - Sent
Plats: Centrala Tonsai Village, Phi Phi Islands

Carlito's

Carlito's Restaurant & Bar är en av Phi Phi Islands äldsta ställen och har en uppsjö av aktiviteter. Med "full moon"och "Black moon" -fester, ett stort dansgolv och en bred repertoar av musikstilar samt stort utbud av spritsorter och drinkar så är det ett bra ställe att vara på. Med eldshower varje kväll runt 22:00 och hela stället packat med folk från alla nationaliteter som finns på jordklotet så är Carlito's rätt plats att vara på om du är ute efter att festa.

Öppettider: 08:00 - Sent
Plats: På väg ut från Tonsai Village mot Long Beach, Phi Phi Islands

Deco

Deco är en "chill-out" -bar där konversation är högre rankat än att få hörselskador. Detta gör stället ganska unikt då alla andra ställen i Tonsai har låst fast sina volymknappar till max.

Öppettider: -
Plats: Centrala Tonsai Village, ovanför Phi Phi Scuba Diving nära piren, Phi Phi Islands

Ibiza Bar

Ibiza är ett ställe där det händer saker. Elddansare som går omkring, dansmusik eller stillsam ambient (beroende på tid). Hit går man om man är ute efter mer festande som även namnet nästan antyder.

Öppettider: 12:00 - Sent
Plats: Loh Dalum Beach, Phi Phi Islands

The Stones Bar

Ljus i sanden, thailändska kuddar som man kan ligga och slappna av på, kall öl i handen och Triphop från högtalarna - så kan det se ut på The Stones Bar. Stones favoriserar träinredning som också är populärt längst med stranden och har stolar och bord i bambu. Ljusår från sliskigheten i Pattaya och Patong så är den lugna stämningen något trevligt att njuta av.

Öppettider: 12:00 - Sent
Plats: Loh Dalum Beach, Phi Phi Islands

Shopping

Shoppinggata i Ao Nang

På Krabis stränder behöver du inte gå någonstans för att shoppa, shoppingen kommer till dig. Ambulerande försäljare går på stränderna och säljer allt från saronger till solskyddslotion, från böcker till buddhastatyer, från batiktröjor till öl. Om du är seriös med din shopping så kan man göra klipp vid stånden i Krabi Town och om du är bra på att pruta och förhandla priser så kan du tom hitta kap på Phi Phi Islands. Ao Nang har stånd efter stånd av souvenirer och hantverk men det är enklast att vänta tills dess att solen gått ned för att få bäst priser.

Ao Nang

Shoppingen i Ao Nang är inte så intensiv eller mångfacetterad som i Bangkok eller Phuket men som vanligt är allting mer avslappnat och mindre påstridigt (bortsett från en del skräddare) än normen för thailändska semesterorter. Det finns en uppsjö av affärer som säljer t-shirts, flip-flops, strandhattar och falska märkeskläder som Rolexklockor som går att dyka med men som man inte ens bör duscha med och Levi's-jeans med ett mycket kort bäst-före-datum.

Förutom butiker med fast pris såsom optiker, supermarkets och märkesbutiker så är prutning en del av shoppingen här och affärsägare kommer att spana in dig och försöka klura ut hur mycket du kan ha råd med. Du kommer att se att utgångspriser drastiskt kommer att rasa om du visar att du vet vad något är värt.

Railay Beach

Railay Beach kommer säkerligen inte vinna stora priser för att vara den bästa shoppingdestinationen i Krabi men har ändå välkomnat en del shoppingställen de senaste åren. Enkelt och bilfritt - Railay är en så lugn destination som du någonsin kommer att få. Railay East och Railay West är väldigt annorlunda från varandra; Railay West är mer upptempo, säreget och rakt av dyrt om man ser till thaibaht medan Railay East som har mer av en hippieatmosfär är mycket billigare. Tänk 300 baht för en cocktail i Railay West och 70 baht för en stor flaska öl i Railay East.

Klong Muang

Klong Muang är stillsamt. Dess strand och solnedgång är huvudattraktioner och för goda shoppingmöjligheter är det bättre att ge sig av till närliggande Ao Nang. Förutom flertalet isolerat belägna 7-eleven så återfinns de enda bra shoppingfaciliteterna i Klong Muang nära Klong Muang Plaza (stavas "Klong Moung Plaza" om man följer vägskyltarna).

Phi Phi Islands

För några år sedan så verkade det nästan som om det enda man kunde köpa på Phi Phi Islands var mat, öl och hippiejuveler men den senaste tiden har shoppingen växt på ön. Klädaffärer fungerar ofta som små mataffärer medan små mataffärer ofta säljer kläder på samma gång som bokaffärer oftast också har en bar och café medan caféer oftast är de platser där man kan hitta bra böcker.

Det hela är lite förvirrande för de som kommer från ett mer organiserat stadsliv men invånare och turister anpassar sig oftast och trivs i grytan som utgör shoppingen på Phi Phi Islands. Det finns tom en glasblåsare där man kan köpa glashantverk av olika slag och en läderaffär. Och om du av någon anledning skulle ha ett behov av det så kan du även skaffa dig en tatuering här.

Hotell och boende

Pool på Krabi Thai Village

En väldigt bra sak med hotell och boenden i Krabi är att man aldrig är långt från stranden. Faktum är att många hotell ligger precis vid stranden. Moder natur är stjärnan i regionen med sina magnifikt uthuggna limestensgrottor, turkosa vatten och kritvita sandstränder vilket gör att Krabi blir mer och mer känd som ett bra val att åka till. Om du är ute efter lyxboende a'la femstjärnigt så har Krabi mycket att erbjuda likväl som det finns billigare hotell och boendealternativ också.

Krabi Success Beach Resort ***

Ett mindre och trevligt hotell med restaurang, pool samt en avdelning där man kan få en avslappnande thaimassage om man varit ute på många utflykter under dagen. Resorten och hotellet ligger bara en kort bit från stranden Nopparat Bay och lämpar sig bäst för par på smekmånader eller familjer.

Pris: 540-920 Kr (priserna beror på säsong och rumstyp)
Plats: Nopparat Beach, Krabi
Webb: http://royalorchidholidays.se/hotell/krabi/krabi-success-beach-resort/

Krabi Thai Village Resort ****

I ett idylliskt läge i en lugn oas och med bara ett gångavstånd till Phra Nang Bay ligger detta pittoreska och mysiga Krabi Thai Village Resort. Den senaste resorten att omge sig med det vackra landskapet kring Krabi. Fyrstjärnigt och erbjuder en rad bra restauranger i en avslappnande och tropisk miljö.

Pris: 750-1200 Kr (priserna beror på säsong och rumstyp)
Plats: Ao Nang, Krabi
Webb: http://royalorchidholidays.se/hotell/krabi/krabi-thai-village-resort/

Sheraton Krabi Beach Resort *****

Med ett avundsvärt läge på en lugn kritvit sandstrand så är Sheraton Krabi Beach Resort alltid ett bra val. Rummen är utrustade med alla bekvämligheter man kan tänka sig för att säkerhetsställa en så trevlig vistelse som det bara går. Resorten har ett stort utbud av aktiviteter och utflykter och är därför ett väldigt bra val för par och familjer. Här kan du välja att antingen vara väldigt aktiv eller bara ta en drink och slappna av. Prova paddling med kajak, bergsklättring, snorkling, dykning eller det fantastiska Mandara Spa eller lata dig i en av de många hängmattorna vid stranden. Utsökta restauranger, levande underhållning och en stor gästfrihet väntar för de som väljer att stanna här.

Pris: 1110-2460 Kr (priserna beror på säsong och rumstyp)
Plats: Klong Muang, Krabi
Webb: http://royalorchidholidays.se/hotell/krabi/sheraton-krabi-beach-resort/

Krabi La Playa Resort ***

Modernt, mysigt och inte särskilt stort hotell men med en stor härlig pool på hela 850 kvm. Krabi La Playa Resort ligger endast 150 meter från båda stränderna Nopparat Thara och Ao Nang. Bland alla rum finner du val med havsutsikt, trädgårdsutsikt eller en utsikt mot hotellets stora pool.

Pris: 540-1050 Kr (priserna beror på säsong och rumstyp)
Plats: Ao Nang, Krabi
Webb: http://royalorchidholidays.se/hotell/krabi/krabi-la-playa-resort/

Phra-Nang Inn **

Detta lilla men väldigt mysiga hotell ligger precis vid stranden i en lummig och exotisk trädgård. Detta är ett perfekt hotell och startpunkt om man vill åka och Ö-luffa, shoppa i Ao Nang eller bara vill njuta och upptäcka den vackra naturen i Krabi.

Pris: 600-860 Kr (priserna beror på säsong och rumstyp)
Plats: Ao Nang, Krabi
Webb: http://royalorchidholidays.se/hotell/krabi/phra-nang-inn/

Ta sig fram

Taxibilar sk.

Populära Ao Nang har en sådan liten yta så att ta sig runt är enkelt till fots och detta gäller även de andra mindre öarna. Det snabbaste sättet att ta sig till Railay Beach, Phi Phi Islands eller andra närliggande öar är med hjälp av longtail-båtar. Även om besökare som bor på Koh Lanta tenderar att stanna nära till sina resorter så är det enkelt att ta en songtaew (minibuss) för att resa in till Krabi Town.

Longtail-båtar radar upp sig längst med Ao Nang Beach för den tio minuter långa båtfärden till Railay Beach och går så fort de fått nog med passagerare (vanligen 5-6 personer). Om du inte har bråttom så kan du betala för att få använda hela båten. Longtail-båtarna finns också tillgängliga för att åka till de närliggande öarna men servicetillgången är inte alltid att räkna med så det passar bäst om man får infall att bara åka iväg. Longtail-båtarna finns det också gott om på Phi Phi Don (ögruppen Phi Phi Islands största ö).

Songtaews (minibussar) är modifierade pick-ups som har två rader av bänksäten baktill. De åker konstant fram och tillbaka från Ao Nang till olika platser i Krabi Town och utgör ett väldigt billigt sätt att resa runt på. En del går så långt som till Krabis busstation och man kan också be förare bli ens privata chaufför om man vill utforska arean men de kan också användas till att ta sig till och från flygplatsen. Ett väldigt enkelt och billigt sätt att bara resa någonstans men det rekommenderas som alltid att förhandla om pris innan färden börjar.

Att hyra en bil är en valmöjlighet för att åka på dagsutflykter eller för att köra till Phuket. Det finns ett antal lokala uthyrningsfirmor i Krabi men för att vara säker på att få en vettig överenskommelse maila oss då det kan skilja sig mycket mellan både säsonger och utbudet kan skifta även om det finns ett stort utbud.

Mopeder är också populärt eftersom de är billigare att hyra och enklare att navigera än bilar när man är på mer trånga gator eller i tyngre trafik. Det är dock viktigt att komma ihåg att folk inte riktigt har samma vägvett och att de ibland kan köra oförutsägbart samt ibland även dumdristigt så var noga med att vara alert hela tiden och håll dig helst undan mer hetsig trafik om du vill vara helt säker och känna dig mer trygg. Uthyrning av mopeder hittar du i alla större turistorter i Krabi. Skicka ett mail till oss om du vill ha mer information.

Vi har iakttagit största möjliga noggranhet under färdigställandet av denna reseguide. Trots det kan vi inte garantera att innehållet är korrekt och fullständigt och vi frånsäger oss därför, i största möjliga utsträckning, allt ansvar som kan uppstå vid användning av denna reseguide.

Bilder från Krabi

Viktig information för Krabi

Thailands ambassad, Sverige (för dig som är i Sverige)
Telefon: 08 791 73 40
Adress: Floragatan 3, 114 31 Stockholm
Webb: thaiembassy.se

Svenska ambassaden, Thailand (Bangkok) (för dig som befinner dig i Thailand)
Telefon: +66 2 263 72 00
E-post: ambassaden.bangkok@foreign.ministry.se
Adress: 20:e våning, First Pacific Place, 140 Sukhumvit Road, mellan soi 4 och soi 6. Ambassaden ligger bredvid hotellet Landmark och nära skytrainstationen Nana.

Visum för Thailand
Som svensk medborgare kan man inte stanna i Thailand hur lång tid som helst. Regler för visum är dock inte desamma och kan möjligen skilja sig. Gå in på ambassadens webbsajt för senaste informationen.

Thailändska turistbyrån - TAT (Tourism Authority of Thailand)
Adress: Drottninggatan 33NB 111 51, Stockholm
Telefon : 08 7005691
E-post : info@tourismthailand.se
Webb: tourismthailand.se/1001?lang=sv

För mer information E-posta eller skriv en kommentar med din fråga!

Nyckelord

Krabi, Reseguide, Thailand, Tropiskt, Ö-värld, Snorkling, Sevärdheter, Sol, Bad
Ovan beskriver vad denna sida handlar om i korhet.

Gilla / Dela

Klicka på hjärtat för val Resor Spara

Liknande poster

Andra poster som liknar denna

Tips eller kommentar till reseguiden?

Läs vad andra skrivt eller skriv en egen kommentar om resmålet

Skriv kommentar

Fyll i fältet nedan för att skriva en kommentar


Skicka kommentar
Skriv ut

Karta


Jade Travel AB | Olof Palmes gata 14-16, 111 37 Stockholm | Tel: +46 8 441 76 20 | Fax: +46 8 214 314 | info@jade.se

Change language below

Language translation is only available for the search form at the moment.

Resor med Jade Travel - Resmål dit du vill med asiatisk omsorg

Facebook Resor Twitter YouTube resor jade