Corona/Covid-19 Läs det senaste på:
jade.se/resor-nyheter/corona-resor

Bangkok

Bangkok reseguide - Vy över stadskärnan

Thailands huvudstad Bangkok är en av Asiens juveler. Hemvist för massiv trafik, uppåtgående marknader samt hem till bland de bästa hotellen på planeten. Även med sina överfulla trottoarer och kaosartade trafik så är "Änglarnas stad" spektakulär, särskilt bland de utsmyckade omgivningarna kring Grand Palace.

Se och göra

Den spretiga staden är full av intressanta sevärdheter för turister, men mycket överbelastad trafik innebär att det är svårt att se allting på en enda dag. Sightseeing bör vara selektiv om tiden är kort eller begränsas till ett område per dag även om Skytrain och tunnelbanan hjälper besökare färdas över staden snabbare.

Ett utmärkt sätt att se hela Bangkok är att bege sig till observationsdäcket på 77:e våningen på Baiyoke Sky Hotel - ett av de högsta hotellen i världen.
Många av de viktigaste sevärdheterna som Royal Grand Palace, Wat Pho och National Museum ligger till öster om floden Chao Phraya (väster om den nord-sydliga järnvägslinjen) i ett område som kallas Rattanakosin-ön där också många av hotellen finns.

Men vissa besökare väljer ofta att bo öster om järnvägen vid området Sukhumvit där det finns fantastisk shopping, nattliv och turistattraktioner som Suan Pakkard Palace Museum och Jim Thompson Thai House.

Bortsett från de stora sevärdheterna finns det många andra sevärdheter inklusive över 400 tempel. Norr om det kungliga Grand Palace ligger Sanam Luang som är en enorm allmän plats omgiven av gamla tamarindträd. Detta område används för många ceremonier under hela året samt är en populär plats för drakflygning eller bara för att få tiden att gå.

Populära sevärdheter

Grand Palace

Ett glittrande komplex som huserar flera palats - alla mycket dekorerade med kakel och keramik. Byggande började 1782 när Bangkok officiellt blev huvudstad i Thailand. I komplexet återfinns bl.a. Wat Phra Kaeo, det heligaste templet i Thailand där en helig buddhastaty utskuren av jade står på ett altare. Det är en strikt klädkod och besökare som bär shorts, mini-skirts och flip-flops nekas inträde men det är dock möjligt att hyra schalom (en typ av byxor) och skor på plats.

Plats: Na Phra Lan Road
Öppettider: 08:30 - 15:30, Alla dagar
Entréavgift tillkommer

Vimanmek Palace

Världens största byggnad helt i gyllene teak. Det brukade vara en kunglig sommarreträtt och raserades och återuppbyggdes i Bangkok år 1900. Den 81 rum stora herrgården har välklippta gräsmattor, i närheten av det nuvarande kungliga residenset, och innehåller 31 utställningslokaler. Besökare kan inte gå runt gratis utan måste ta en guidad tur som äger rum varje 30:e minut. Höjdpunkter är bl.a. Thailands första inomhusbadrum och de äldsta skrivmaskinerna med thailändska tecken. Klädkoden är densamma som för Royal Grand Palace.

Plats: Ratchawithi Road
Öppettider: 09:30 - 15:15, Alla dagar
OBS! Du måste ta en guidad tur

Wat Pho

Wat Pho är det äldsta och största templet i Bangkok och huserar en enorm guldpläterad liggande Buddha som är 46m bred och 15m hög. Idag är templet också känt för sin undervisning i örtmedicin och traditionell massage. Det finns en strikt klädkod så var noga med vad du sätter på dig om du planerar att besöka templet.

Plats: Thai Wang Road
Öppettider: 08:30 - 17:00, Alla dagar
Entréavgift tillkommer

Lebua State Tower

Lebua State Tower hittas i distriktet Bang Rak som angränsar till Charoen Krung Road. Det är byggt 2001och är den största byggnaden i sydöstra Asien med hela 300 000 m2 total yta. Det har 68 våningar och är 247 meter högt vilket gör det till den näst högsta byggnaden i Thailand och den 139:e högsta i världen.

Ritat av den thailändska arkitekten Rangsan Torsuwan på tidigt 90-tal och designat av Rangsan Architecture så karaktäriseras det av dess 30 meter höga kupoltak och de neoklassiska balkongerna.

På den 64:e våningen hittar man det mest speciella med hela byggnaden då restaurangen Sirocco ligger där med världens högst belägna skybar där man bjuds på en panoramavy över hela Bangkok och detta gör det till en av de platser du nästan bör besöka om du planerar att stanna någon dag eller två i Bangkok. Men byggnaden har även fler restauranger som italienska restaurangen Mezzaluna, gourmetrestaurangen Breeze, lugna och trivsamma Ocean 52 och distil där du kan släcka törsten med autentisk maltwhisky, färsk sushi eller varför inte iransk kaviar?

Plats: Silom Road, Bang Rak
Öppettider: 06:00-01:00, Alla dagar

Thailands nationella museum

Ett av de största och mest omfattande museerna i regionen där man stoltserar med en stor samling föremål från den neolitiska perioden fram till mer sena perioder. Byggandet, som påbörjades 1782, är väldigt fascinerande i sig då det byggdes i traditionell thailändsk stil.

Museet är så stort att den behöver mer än ett besök, men om tiden är kort bör det spenderas i den vackra teakbeklädda paviljongen som rymmer personliga kungliga tillhörigheter.

Plats: Na Phrathat Road
Öppettider: 09:00-16:00, Ons-Sön
Entréavgift tillkommer

Wat Arun

Beläget på västra stranden av Chao Phraya River ligger den 1700-talsbyggda Wat Arun som har 79m höga torn dekorerade med mångfärgade keramiska plattor vilket gör det till ett landmärke längs med floden. Effekten av kakel observeras bäst på avstånd. Templet var det första hemmet för Emerald Buddhan innan det överfördes till Wat Phra Kaeo år 1785. Här finner man också nattliga ljus- och ljudshower mellan oktober och maj.

Plats: Arun Amarin Road
Öppettider: 07:30-17:30, Alla dagar
Entréavgift tillkommer

Jim Thompson Thai House

Jim Thompson var en amerikan som kom till Bangkok efter andra världskriget och Jim Thompson Thai House var hans hem tills det att han mystiskt försvann i Malaysia 1967. Han återupplivade helt den thailändska silkesindustrin och hans hus, i traditionell thailändsk stil, är nu ett museum som visar hans samling av asiatiska artefakter. Huset är ett komplex av sex traditionella thailändska teakstrukturer som förts till Bangkok från olika delar av Thailand. Dess konstruktion färdigställdes 1955. Huset kan endast besökas på en guidad tur.

Plats: 6 Soi Kasemsan 2 Song, Rama Road
Öppettider: 09:00 - 17:00, Alla dagar (sista turen på 16:30)
Entréavgift tillkommer

Royal Barge National Museum

"Royal Barge" (sv. kungliga pråmar) används sällan av den kungliga familjen dessa dagar på grund av deras ålder. Några av dem är nu bevarade i Royal Barge National Museum på Thonburi-sidan av Chao Phraya River. De åtta långa smala båtar som visas är intimt förgyllda och de behöver mellan 50 och 60 roddare för att ta årorna. Siffran på fören av varje båt visar om det bär kungen, drottningen eller andra medlemmar av den kungliga familjen. Den viktigaste båten är Suphannahong som uteslutande använts av kungen.

Plats: Khlong Bangkok Noi
Öppettider: 09:00 - 17:00, Alla dagar
Entréavgift tillkommer

Bilder från några av sevärdheterna i Bangkok

Mat och restauranger

Kött i mängder från stånd i centrala Bangkok

Mat är en oundviklig del av allt i Bangkok där varje hem, marknad och liten gränd ständigt kastar hackade ingredienser i en het wok. Detta har gjort att nästan alla både är en expertkock och matkännare. Effekten av detta har blivit att man kan hitta de bästa måltider på de mest oväntade platserna.

Även om omgivningen på de mer billiga restaurangerna lämnar en del att önska med vittrade väggar och plaststolar så är det oftast tillräckligt bekvämt för att tjäna bra mat i staden. De man ser mest av i matväg är dock de olika matstånden som nästan skapar en inofficiell buffé kring Bangkoks gator. Det är oftast ett misstag att avskräckas av sådana gatustånd, som så många turister gör, eftersom de är Bangkoks största sak när det kommer till jämställdhet då det för både fattiga och rika samman.

Att välja mellan olika restauranger kan vara en svår uppgift men i allmänhet är det bara att följa lokalbefolkningen för att få ett hum om vad som är bra och inte. För en mer lugn måltid eller något mer lyxigare så finns det många roliga restauranger. De mest unika platserna återfinns i Chinatown där man hittar trendigt längs med Sukhumvit och billig västerländsk mat i Banglamphu. De mest romantiska restaurangerna hittar man längst med floden eller ombord på en av de många middagskryssningarna.

Pra Chan Pier

Bredvid Thammasat University ligger denna klaustrofobiska flodmarknad där man hittar några av den bästa maten i stan. På den västra kanten av den gamla gångvägen finner man traditionell thailändsk mat serverad som buffé på ett däck av träplankor över vattnet. På den andra sidan finner man ett förvånansvärt tyst och svalt thailändskt pastahus och ett bageri som är populärt bland studenter.

Plats: Pra Chan Pier, bredvid Thammasat University
Prisklass: 1/5
Typ: Thai

Phranakorn Bar & Gallery

Tvärs över vägen Ratchadamnoen Klang från Banglamphu-distriktet ligger ett populärt men lågmält tillhåll för de lokala trendsättarna. De flesta kommer dit mest för stämningen och inte maten och undervåningen huserar liveband, en andra våning ett konstgalleri, ett tredje en biljardhall och ett fjärde som är en uteterass fyllda med glada gäster och en vacker utsikt.

Plats: 58/2 Soi Damnoenklang Tai
Prisklass: 2/5
Typ: Thai

Le Banyan

Denna exklusiva restaurang personifierar elegans med vita väggar prydda med thailändska sniderier, gamla foton och skrifter från det tidiga Bangkok. Paradrätten består av anka, gåslever, schalottenlök, vin, och armagnac för att göra sås. Andra fina alternativ inkluderar lamm a'la provençal och lax med citrongräs. Öppet måndag till lördag för middagar. Bokning rekommenderas.

Plats: 59 Sukhumvit Soi 8
Prisklass: 4/5
Typ: Franskt

The Mango Tree

Denna 80-åriga siamesiska restaurang har sin egna tropiska trädgård och erbjuder en lugn oas från Bangkoks kaotiska område Patpong. Maten kanske inte är autentisk men det är en god och varierande meny och med val som mild grön currykyckling och krispiga vårrullar blir man inte lätt besviken. The Mango Tree bjuder på traditionell musik live och klassiska thailändska dekorativa detaljer som skapar en härlig charmig miljö. Öppet dagligen för lunch och middag. Bokningar rekommenderas.

Adress: 37 Soi Tantawan
Prisklass: 2/5
Typ: Thai

Lemongrass

Populärt bland västerlänningar och bara en kort promenad från en skytrainstation. Här finner du Bangkoks bästa Nouvelle Thai (blandad, färgstark och hälsomedveten kost). Favoriter på menyn inkluderar saker som Pomelosallad och chicken satay. Rätten Tom Yang Kung, en kryddstark sötsur soppa med räkor och ingefära, smakar otroligt gott och kan varmt rekommenderas. Öppet dagligen för lunch och middagar. Förbokningar rekommenderas.

Adress: 5/1 Sukhumvit Soi 24
Prisklass: 2/5
Typ: Thai

Facebar

Två restauranger, en bar, ett bageri och ett spa finns i detta attraktiva komplex där traditionella och brant gavelförsedda thailändska hus i trä kan skådas. Varje restaurang är smakfullt inredda med lämpliga föremål och textilier. Face Bar är en perfekt plats för en drink före eller efter en middag. Den mycket exklusiva Lan Na Thai-restaurangen serverar kvalitet i thailändsk mat t.ex. fläskcurry och friterad havsabborre med tamarindsås medan Hazara är specialiserade på afghanska och nordliga Indien med dess Tandoorkök med rätter som Murgh Peshar Chicken och deras paradrätt kardemummamarinerat lamm.

Adress: Sukhumvit Road, Soi 38
Prisklass: 3/5
Typ: Thai/Annat

Maila oss om du vill ha fler eller mer specialiserade alternativ!

Barer och uteliv

Nattliv i Bangkok

Mycket av nattlivet i Bangkok är koncentrerat runt de två "red lights" - distrikten i Bangkok. Patpong (mellan Siliom och Surawongvägarna) och Soi Cowboy (Sukhumvit road) döpt efter den första baren som öppnade där - Cowboy Bar. Sexindustrin och massageställen i Bangkok gör sig ständigt påmind men det finns gott om cocktailbarer och restauranger utöver det och på nätterna är det alltid fullt av folk på de flesta ställen.

Oftast är barerna och restaurangerna öppna hela dagarna och långt in på natten även om det är tänkt att de ska stänga vid två på natten. Ibland finns det en inträdesavgift som normalt ligger på kring en eller två drinkar och klädkoden är mer avslappnat även om det finns vissa nattklubbar som kräver en mer vårdad klädsel. Lägsta ålder för att dricka är 20 år och alla luftkonditionerade barer är rökfria.

Precis som i alla städer kommer och går nattklubbar och barer hela tiden så om du vill veta det senaste maila oss och fråga.

The Bulls Head

Populärt bland västerlänningar och är en brittiskinspirerad pub med temakvällar och "quiz nights".

Adress: 33/1 Sukhumvit Road
Öppettider: 11-02

CM2

Bokstavslek på Siam Square där detta nöjeskomplex ligger.

Adress: Novotel Siam, Siam Square, Soi 6
Öppettider: 19-02

Phoebus Amphitheater Complex

Det senaste inom laser och ljud bjuds frisk på här och det känns väldigt "Månbas Alpha" över det hela. Rockmusik.

Adress: Rachadapisek Road
Öppettider: 21-02

Phuture

Trendigt, high-tech och dyrt. Här är det båda dans och teater som gäller men sent på kvällarna tar DJ:s över och spelar då house och techno.

Adress: 91/9 Ratchadapisek Road
Öppettider: 21-03

The Rome Club

Har funnits för dansälskare i 25 år. Duktiga DJ:s ser till att alla dansar. Blandad gay och straight publik. Dragshow vid midnatt.

Adress: 90-96 Silom, Soi 4
Öppettider: 19-03

Taurus

Ett ställe där fotomodeller, rika och TV-stjärnor håller till. Listpop och house i ena delen och bra thailändska livebeand i den andra delen av klubben. Här huserar även en sushirestaurang och en arkadhall.

Adress: Sukhumvit, Soi 26
Öppettider: 18-02
Entré: 500 bath

Old West Saloon

Ligger i populära Sarasinområdet. Country-western i thailändsk tolkning.

Adress: 231/17 Soi Sarisan
Öppettider: 18-01

El Gordo´s Cantina

Märklig tex-mex variant på thailändska. Bra för barn. Turistigt. Livemusik.

Adress: 130/8 Silom Road, Soi 8
Öppettider: 11-01

Shopping

Exempel på shoppingen i Bangkok

Bangkok är utan tvekan en av de bästa platserna i Asien för shopping och besökare kommer att bli hänförda av alla val med omfattande köpcentrum, varuhus, små butiker och marknader. Staden är också bra för prisjägare och om man är ute efter det är köpslående med gatuförsäljare att vänta.
Vägarna Ploenchi och Rama 1 har flera sprudlande köpcentrum tillsammans med märkesvaror, restauranger och biografer. River City Complex intill Royal Orchid Sheraton Hotel har två våningar med bara antikviteter. Priserna i de flesta varuhus är fasta men det går att hitta rabatter för intresserade handlare. Sukhumvit Road har ett brett utbud av silke och souvenirshoppar samt en hel del skräddare om du skulle få för dig att få något mer unikt och välanpassat.

De flesta besökarna kommer att gå till många gatumarknader för deras färgstarka atmosfär och lägre priser. Området Sukhumvit Road har en gatumarknad som löper större delen av dagen men är som mest aktiv på natten. Dussintals bås säljer kläder, väskor, silke och presenter. Förutom det färgstarka nattlivet i Patpong har området också en livlig nattmarknad där kläder och souvenirer är ett riktigt kap.

Helgmarknaden i Chatuchak Park på Phaholyothin Road säljer nästan allt som Thailand gör eller odlar som möbler, mattor, keramik, klockor, kläder, mat och blommor. Nattbazaaren Suam Lum som genomskär Rama 4 och de trådlösa vägarna är väldigt populärt med tusentals bås som säljer souvenirer, kläder, hantverk och smycken.

Chinatown är full av guldaffärer och den närliggande tygmarknaden Phahurat har ett stort utbud av fantastiska tyger. Woeng Nakhon Kasem, mer känd som "Thieves market", som ligger mellan Yaowarat Road och New Road säljer antikt porslin, varor av koppar och möbler. Bra saker att köpa som finns överallt i staden är saker som silkesvaror, silver, guld, ädelstenar (rubiner och safirer är inhemska för Thailand), pärlor, målade paraplyer, fläktar, keramik, korgarbeten, träsniderier och lädervaror. Var dock aktsam då det florerar oseriösa handlare och mindre autentiska varor så kom ihåg att vara noggrann i ditt urval. Bangkok är också en utmärkt plats att få skräddarsydda kläder gjorda då kvalitén är av väldigt hög standard.

Många butiker har öppet 12 timmar om dygnet, sju dagar i veckan och gatumarknader har ännu längre öppettider även om vissa har mer drag på förmiddagen medan andra på kvällarna.

Hotell och boende

Vy från hotellet Shangri La Bangkok

Bangkok har ett stort utbud av boende, däribland några av de bästa hotellen i världen och några av de värsta också. Khao San Road är mest för backpackers, floden vid Silom och Thonburi är hem till The Oriental och The Peninsula vilka ofta rankas bland de bästa hotellen i världen (och priserna är därefter). För den mer ekonomiske hittar man vid Sukhumvit Road hotell och vandrarhem i alla prisklasser.

När du väljer ditt boende ägna stor uppmärksamhet åt tillgången av Skytrain och tunnelbana. Ett hotell eller vandrarhem med närliggande stationer kommer att göra din vistelse i Bangkok mycket, mycket mer bekväm.

Butiquehotell har blommat i Bangkok under de senaste åren. De har vanligen mindre antal rum (oftast 10 eller lägre) och en mer personlig service. De erbjuder de flesta typer av logi och en majoritet av butiquehotellen finns i Silom- och Sukhumvitområdena.

Ta sig fram

Skytrain i Bangkok

Bangkok är ökänt för sin överbelastning, men i dag finns vägar runt det. Hoppa på Skytrain (BTS) och tunnelbanan (MRT) i stadens centrum eller använd båtar för att ta dig fram längst med floder och kanaler.

Skytrain (BTS)

Även om spårvägen är begränsad så ger det en mycket snabbare alternativ till bussar och en ren, effektiv och väl luftkonditionerad lösning på transportproblemen. Det finns bara två linjer för Skytrain som ansluter sig vid Siam Square (Central Station). Båda kör med några minuters mellanrum från ca. 06:00 till midnatt och biljetterna kostar från 15 - 40 bath.

Sukhumvitlinjen går från Mo Chi (stopp "N8") i den norra delen av staden till on Nut (Soi 77, Thanon Sukhumvit, E9). Silomlinjen grån från National Stadium (W1) till Wongwian Yai (S8) vid Thonburi via floden Saphan Taksin där den anknyter til Chao Phrayas expressbåtar.

Tunnelbana (MRT)

Bangkoks tunnelbanesystem, MRT, har för närvarande en linje där tågen går var och varannan minut mellan 06:00 - midnatt likt Skytrain. Sukhumvitlinjen går från Hualamphongs Station via Solom (nära Sala Daeng Skytrain Station), Sukhumvid (nära Asoke Skytrain) och Chatuchak Park (nära Mo Chit Skytrain) till Bang Sue Station i den norra delen av staden.

Taxi

Taxibilar i Bangkok kommer i tre former och är nästan alltid närvarande. Varken Tuk-tuks eller motorcykeltaxis har taxametrar så det kan vara bra att komma överens om ett pris innan avfärd. Räkna med att göra en del köpslående.
För nästan alla resor är det bästa och mest bekväma alternativet att vinka till sig en av Bangkoks luftkonditionerade och taxameterutrustade taxibilar. Dom visar en "TAXI METER" -skylt på taket och är vanligen "B35" vilket innebär att priset ökar stegvis via en kombinerad avstånds- och tidsformel. För att boka taxi till ett fast pris (B20) ring Siam Taxi Cooperative på lokalt kortnummer T1661 eller Taxi Radio på lokalt kortnummer T1681.

Något mindre stabila men typiskt thailändska Tuk-tuks utan taxametrar är inte särskilt rekommenderade då de för mycket oväsen, är öppna och utsätter passagerarna för Bangkoks luftföroreningar. Bangkokbor kan använda Tuk-tuks för kortare resor men du måste pruta väldigt hårt för att få ett pris lägre än en taxi. Var även medveten om att Tuk-tukförare tenderar att tala mindre engelska än taxichaufförer och det har förekommit fall av rån och angrepp mot kvinnliga passagerare sent på kvällarna. Under dagen är det ganska vanligt att Tuk-tukförare försöker lura passagerare att besöka affärer där de då får en ganska god provision om passageraren köper något i affären. Den vanligaste taktiken är dock att ljuga och säga att Grand Palace eller något av de andra sevärdheterna håller stängt för att sedan erbjuda en väldigt billig guidning genom staden.

MC-taxi samlas i allmänhet vid ingångarna till långa "Sois" (sidovägar) deras förare bär numera färgade västar och kostar runt 10 baht för kortare turer längst sidogatorna. Hjälm är obligatoriskt på alla huvudvägar i Bangkok om man åker motorcykel.

Bussar

Bangkok har över fyra hundra busslinjer och kan stoltsera med att vara världens största bussnätverk. Många har air conditioning, vissa har 24-timmarstrafik och resorna kostar från 7 - 25 baht. För en stor guide om bussrutterna i staden köp "Bangkok Guide's Bus Routes & Map" eller gå till Bangkok Mass Transit Authority:s webbsida; www.bmta.co.th där du hittar detaljer om de flesta linjerna.

Chao Phraya Express Boats

Bolaget Chao Phraya Express driver viktiga lokaltrafikstjänster och använder stora vattenbussar för att ta sig upp och ned på floden Chao Phraya till noggrant skyltade bryggor som syns på alla kartor för Bangkok. Tha Sathorn som ger access till nätverket av Skytrains vid Saphan Taksin Station har blivit tilldelad den centrala bryggen för Chao Phraya Express.

Lokallinjebåtar finns vid varje brygga men är bara igång under rusningstrafik (mån-fre ca. 06:00 - 08:40 och 03:00 - 06:00 var 20:e minut). Alla andra båtar visar en färgad flagga - orange, gul, blå eller grön och gul för att indikera vilka bryggor de stannar vid. De mest användbara är de med orangea flaggor som går från 06:00 till 06:40 var 5 - 20:e minut och åker nära alla stora turistattraktioner t.ex. Grand Palace, Wat Pho och Chinatown men också boenden kring Banglamphu och Thewet. Biljetter kan köpas ombord och kostar från 9 - 31 baht.

Chao Phraya Express har också hand om turistbåtar vilket kännetecknas av sina ljusblå flaggor. Dessa går mellan Sathorn (var 30:onde minut från 09:30 - 15:00 på hel- och halvtimme) och Phra Arthits passagerarbryggor (avgår var 30:onde minut från 10:00 - 15:30 på hel- och halvtimme). Guider ombord på båtarna har löpande berättelser och kommentarer om de platser man åker förbi. En heldagsbiljett för obegränsat antal resor kostar 150 baht och ger dig också tillgång till andra expressbåtar inom samma linjer.

Vi har iakttagit största möjliga noggranhet under färdigställandet av denna reseguide. Trots det kan vi inte garantera att innehållet är korrekt och fullständigt och vi frånsäger oss därför, i största möjliga utsträckning, allt ansvar som kan uppstå vid användning av denna reseguide.

Bilder från Bangkok

Viktig information

Thailändska ambassaden i Sverige (för dig befinner dig i Sverige)
Telefon: 08 791 73 40
Adress: Floragatan 3, 114 31 Stockholm
Webb: thaiembassy.se

Sveriges ambassad i Thailand, Bangkok (för dig som är i Thailand)
Telefon: +66 2 263 72 00
E-post: ambassaden.bangkok@foreign.ministry.se
Adress: 20:e våning, First Pacific Place, 140 Sukhumvit Road, mellan soi 4 och soi 6. Ambassaden ligger bredvid hotellet Landmark och nära skytrainstationen kallad Nana.

Visum
Om du tänkt stanna längre i ett land kan visum behövas. Regler för visum ändras inte särskilt ofta men kan ändå göra det eller kan skilja sig beroende på lokala omständigheter. Besök ambassadens webbsajt för senaste information gällande visum.

Thailändska turistbyrån, Stockholm
Adress: Drottninggatan, 33 (nedre bottenplan), 111 51 Stockholm
Telefon: 08 700 56 91
E-post: info@tourismthailand.se
Webb: tourismthailand.se

E-posta oss för mer information eller om du behöver hjälp med något eller besök oss på Olof Palmes gata 16, Stockholm (Hötorget)!

Nyckelord

Bangkok, Reseguide, Thailand, Sevärdheter, Storstad, Metropol, Häftigt, Upplevelse
Ovan beskriver vad denna sida handlar om i korhet.

Gilla / Dela

Klicka på hjärtat för val Resor Spara

Liknande poster

Andra poster som liknar denna

Tips eller kommentar till reseguiden?

Läs vad andra skrivt eller skriv en egen kommentar om resmålet

 • felliciiaa 2010-11-30

  Nejmen vad roligt att höra, tack ska du ha :) Tycker också att det är roligt att läsa saker som man inte gör varje dag.
  Hoppas att det var rätt ställe att svara på.

 • Karin 2010-11-30

  Tack för kommentaren, kul att du gillar det jag skrev :)

 • Malin 2010-12-01

  Hej!

  Tack snälla!
  Men du har ju verkligen en riktig kanon sida, jag kan inte tänka mig att jag fått med något som du inte redan visste haha.
  Men jag blir jätteglad för att du hittade min blogg i alla fall =)
  Ha en bra dag!

  / Malin

 • lavitadilovisa 2010-12-01

  sv: men tack kul att höra!:)

 • lilitha 2010-12-02

  Tack för din vänliga kommentar hos mig. Du är sååå välkommen tillbaka. Kram Lilitha

 • Frida 2010-12-02

  Tack för komentaren, den värmde :)

 • Sanna 2010-12-02

  SV: Vad roligt att du gillade mitt inlägg.

  Kram Sanna

 • Sus 2010-12-03

  Oj va paff jag blev en kommentar på gamla bloggen som numera inte skrivs i kvar för att i fall jag vill börja om sen :-D

  http://sussiluss.blogg.se/2008/june/ja-just-det-resor-betyder-bikini.html

  Ser så skönt ut här så jag måste bara kolla runt lite!

  Trevlig helg till dig önskar jag //Sus

 • Emma 2010-12-04

  Tack så mycket för din kommentar, det värmer att höra att nån uppskattar det jag skriver! :)

 • Emmas Bokhylla 2010-12-07

  Sv; tack for att du gullar mina inlagg!

 • ronny 2010-12-07

  Vilken fin thaiblogg du hade då :)
  www.vegetarisk.blogg.se

 • joonnaak 2011-01-01

  jaha. odå, tusen tack :)

 • Morten 2011-01-17

  Heisan!
  Masse fin informasjon dere har om thailand. Bra med så mye nyttig info.
  Ser også dere kommenterer mye på min side. http://www.aasenhagen.com/morten

  Hilsen Morten

 • Lars 2011-10-05

  Hej,
  Ni får ändra er information om tidsskillnad mellan Sverige och Thailand..... det är 6 timmar på vintern och 5 timmar på sommaren.
  I övrigt älskar jag er....

 • Tommie 2011-10-06

  Hej Lars,

  Det slinker dessvärre igenom den där typen av småfel ibland, tack för att du såg det och sa något! Det hela är ändrat nu.

  //Tommie

Skriv kommentar

Fyll i fältet nedan för att skriva en kommentar


Skicka kommentar
Skriv ut

Karta


Jade Travel AB | Olof Palmes gata 14-16, 111 37 Stockholm | Tel: +46 8 441 76 20 | Fax: +46 8 214 314 | info@jade.se

Change language below

Language translation is only available for the search form at the moment.

Resor med Jade Travel - Resmål dit du vill med asiatisk omsorg

Facebook Resor Twitter YouTube resor jade