Corona/Covid-19 Läs det senaste på:
jade.se/resor-nyheter/corona-resor

Seychellerna

Seychellerna - La Digue [Didier Baertschiger @ flickr]

Att resa till Seychellerna är som att få en påminnelse om hur det klassiska paradiset bör se ut, kännas och upplevas. De grönskande bergen och rundformade granitklipporna bildar en dekorativ kuliss till de vita sandstränderna där palmer vajar och det turkosa vattnet harmoniskt skickar lugna vågor mot stranden.

Flyg till Seychellerna har förut varit lite otillgängligt, men nu är det enklare än någonsin att besöka denna pärla där dess öar och kuster av vackra och pittoreska småstränder klassas som bland de bästa i världen. Men Seychellerna är också ett levande museum av naturhistoria där underliga och superexotiska varelser från djurriket möter en unik flora både ovan och i havet.

Hoppa direkt till priser

Geografi och fakta

Fakta - Seychellerna
Ekonomi: Turism och fiske är det som står för merparten av Seychellernas ekonomi.
Valuta: Seychelliska Rupee, 100 SCR = 54,5 SEK (september 2013). Man kan enkelt växla från amerikanska dollar eller euro på flygplatsen, på banker eller på större hotell. Växla dock lite i taget då många platser endast accepterar utländsk valuta.
Kreditkort: Alla vanliga kreditkort accepteras som Visa, Mastercard, Diners och Eurocard. Bra att ha lite inhemsk valutaför betalning på mindre etablissemang dock.
Dricks: Det är normalt att ge ca 10% i dricks.
El: 240 volt med trepinsuttag så ta med en adapter.
Språk: Det officiella språket är engelska, franska och kreolska.
Mobil/internet: Att använda mobilen på Seychellerna fungerar bra, men att ta emot samtal när man är så långt borta i världen kan vara mycket dyrt. Internet finns på många hotell, men räkna inte med att uppkopplingen är särskilt snabb.
Kläder: Klädkoden är i regel avslappnad. Sandaler går fint förutom möjligen på någon av lyxrestaurangerna.
Visum: Visum krävs inte för vistelser kortare än 3 månader för svenska medborgare.
Pass: Passet måste vara giltigt i minst 6 månader efter hemresa.
Vaccinationer: Det krävs inga vaccinationer när man åker på en resa till Seychellerna, området är fritt från malaria. Detta gäller dock inte om man reser via Kenya - då jrävs att man kan uppvisa att man är vaccinerad mot gula febern. För mer information om detta hör av dig!

Seychellerna består av 115 småöar i Indiska oceanen och har en landarea på 445 km2 utspritt på ett havsområde på nästan 400 000 km2. Den centrala ögruppen består av Mahé (med huvudstaden Victoria), Praslin, La Digue, Silhouette och Frégate. Av de yttre öarna är Bird Island, Denis Island och Desroches lättast att ta sig till.

Det bor ca 81 000 människor fördelat på alla öar, men majoriteten bor på huvudön Mahé. Seychellerna ligger i ett tropiskt bälta och klimatet är stabilt och varmt året om med en dagstemperatur på 24-30 grader. Maj till oktober är den torraste perioden med en genomsnittstemperatur på 27 grader. I perioden december till februari är det regnperiod och luftfuktigheten då kan ligga omkring 80%. Regn kan dock förekomma året runt och även om man är på en resa på Seychellerna mitt under torrperioden. Se vädret på Seychellerna i vädertabellen som finns längre ner för mer information.

Mahe

Mahé är den viktigaste och största ön i Seychellerna med sina 150 km2. Ön är endast 27 km lång men har ett imponerande landskap på grund av de höga skogsbeklädda bergen som står i stor kontrast till de vackra stränderna. På kusten kring Mahé finns 75 stränder och vikar - allt från långa vita sandstränder till isolerade små vikar göms bland fantasieggande granitklippor och tät, grön växtlighet.

På den norra sidan ligger Mahés tre populäraste destinationer: den internationella flygplatsen, huvudstaden Victoria och den breda och mest kända stranden Beau Vallon.

Mahé kan enkelt upplevas i en hyrbil vilket ger möjligheten att utforska ön helt på egen hand. Om man tar sig runt på ön väntar en uppsjö av naturupplevelser med vackra bergiga landskap, botaniska trädgårdar, teplantager och spännande vandringsleder. Ön har givetvis  mycket att erbjuda vid eller i havet som Mahés nationalpark, djuphavsfiske och många olika vattenaktiviteter.

Praslin Island

Praslin ligger 4,1 mil öster om Mahé och nås lättast med en flygresa på ca 15 minuter. Priset för flyg t/r med Air Seychelles från Mahé ligger på ca 350-550 kr t/r per person. Praslin är den näst största ön i Seychellernas skärgård - 11 km lång och 4 km bred. Det bor ca 7000 invånare på ön och det finns inga större städer, bara byar av varierande storlekar.

Den mest välkända stranden på Praslin heter Anse Lazio och det är också den som är en av de mest vackra även om hela ön i regel har väldigt gott om vackra stränder och fantastisk natur. En annan känd och mycket vacker strand är den långa och breda Côte d´Or. Där byggs det dock ut successivt med fler hotell, men området har fortfarande en god kontakt med naturen även om också restauranger och mindre affärer hittat dit.

På praslin hittar man också nationalparken Vallée de Mai som finns på UNESCO:s världsarvslista. Där kan man bl.a. se de välkända och mycket distinkta kokosnötterna Coco de Mer och om man har tur även den sällsynta svarta papegojan. Ön erbjuder många goda möjligheter för vandring, fiske och roliga utflykter. Tänk dock på att den södra kusten av Grand Anse kan ha sjögräs vilket gör den vita sanden mindre trevlig, så hör med hotellet om hur läget är om du tänkt ta dig dit. Då hela ön i princip består av mysiga stränder är det dock inte särskilt svårt att ta sig till någon annan.

La Digue

På La Digue bor det endast 2000 invånare. Ön är den fjärde största på Seychellerna, men är ändå bara 5 km lång och 3 km som bredast. Detta gör att det i princip inte förekommer några bilar på ön utan istället är det oxe och kärra som gäller.

Det tar ca 30 minuter att ta sig med båt från Praslin till La Digue så om du inte har möjlighet att hitta ett hotell på ön är det väldigt enkelt att ta en dagstur till ön. La Digue är som en oas av charm och skiljer sig i många avseenden från Mahé och Praslin. Här cyklar de flesta turister istället för att åka bullriga taxibilar. Flexibiliteten med att cykla gör det också möjligt att ta sig till alla superpittoreska vikar som La Digue är känt för. Många av fotografierna från Seychellerna kommer från La Digue där de avrundade stenformationerna kantas av inbjudande vita stränder och palmer. Kort sagt så är en resa till Seychellerna inte riktigt komplett utan en dag på La Digue.

Andra småöar

Seychellerna består som bekant av en skärgård med öar, men som resenär har man inte riktigt tillgång till alla eller så är det inte riktigt praktiskt att ta sig till en del. Här kommer tre öar som är väl värda att besöka och dessutom möjliga att resa till.

Bird Island

Om du ändå vill resa iväg till någon av de mindre öarna är det svårt att inte rekommendera Bird Island som bl.a. är känd för jättesköldpaddan Esmeralda på 150 år. Bird Island är den nordligaste av öarna på Seychellerna och med en flygresa på 30 minuter kan du ta dig dit. Som namnet antyder är det ett paradis om man vill se mycket fåglar och då särskilt under perioden maj till oktober då miljontals Silvertärnor besöker ön. Förutom fåglar hittar man givetvis vackra stränder inramade av palmer och klart vatten.

Denis Island

Denis Island är mycket populär bland djuphavsfiskare eftersom ön ligger på gränsen till Seychellbanken som går ner i en 2000 meter djup avgrund. Förutom att agera bas för djupshavsfiskare är ön också en perfekt tillflyktsort för alla som vill ta det riktigt, riktigt. lugnt. Ön ägs av familjen Mason som lyckats bevara den lilla öns skönhet och dess paradisliknande natur.

Cerf Island

Till den lilla ön Cerf Island reser man om man vill prova på livet på en liten ö men samtidigt vara ganska nära huvudön Mahé. Cerf Island är endast 1,5 km lång, 1 km bred och ligger endast tre km från Mahé. Ön ligger i en marin nationalpark omgiven av korallrev och ett hav av färgglada fiskar och sköldpaddor. På ön finns varken bilar eller butiker, men vad gör det när det endast tar 15 minuter med båt till Mahé. Även om det inte finns några butiker finns det dock två hotell, tre restauranger, ett spa och en strandbar. Utbudet kan dock variera.

Vädret på Seychellerna

Genomsnittligt väder på Seychellerna januari - december.

 Månad Dag Natt Regn (mm) Soltimmar
januari 30°C 23°C 290 5
februari 31°C 25°C 250 6
mars 31°C 25°C 190 7
april 32°C 24°C 170 8
maj 31°C 25°C 150 8
juni 29°C 24°C 140 8
juli 28°C 23°C 110 8
augusti 29°C 23°C 120 8
september 24°C 27°C 130 8
oktober 28°C 24°C 160 7
november 30°C 23°C 170 7
december 30°C 23°C 270 6

Mer information? Seychellernas officiella turistsajt har en mängd information. Besök den officiella hemsidan för Seychellerna.

Bilder

Klicka på småbilderna för att se större varianter.

Videoklipp

Klicka på bilderna och sedan på playknappen om inte videon startar direkt. Ett tips är annars att välja högre kvalité för en bättre bild.

Video 1 (15 min)

Video 2 (3 min)

Video 3 (24 min)

Video 4 (7 min)

Video 5 (3 min)

Video 6 (15 min)

Vår resa till Seychellerna

Vi har fler alternativ om du söker något annat. Hör av dig via formuläret längre ned för önskemål. Alla priserna baseras på del i dubbelrum (att ni är två som reser).

Flyg från

Stockholm (andra orter mot tillägg)

Boka mellan

När som helst, dock minst två veckor innan avresa.

Resperiod

Februari - mars 2021
Andra datum? Hör med oss!

Priser och hotell

The Ridge Residence ***+
Rumsyp: Standard dubbelrum
1v: fr. 13 800:- per person
2v: fr. 21 900:- per person

Inkl. frukost och flygskatter

Treasure Cove ****
Rumstyp: Standard dubbelrum
1v: fr. 13 800:- per person
2v: fr. 19 900:- per person

Inkl. frukost och flygskatter

Constance Ephélia *****
Rumstyp: Dubbelrum
1v: fr. 18 500:- per person
2v: fr. 28 600:- per person

Inkl. frukost och flygskatter

Priserna inkluderar

- Flyg t/r med Ethiopian airlines från Arlanda via Addis Ababa till Seychellerna
- Samtliga flygskatter
- 7 eller 14 nätter på valt hotell (minst 2 personer)

Notera att transfer inte ingår i priset, men detta går givetvis att boka - hör med oss!

Hör alltid med oss om det är något du är osäker över. All text är med reservation för eventuella tryckfel eller andra fel som kan uppkomma vid publicering. Alla priser baseras på att ni är två som reser till Seychellerna och delar på ett rum/dubbelrum.

Nyckelord

Seychellerna, Resa, Klart vatten, Tropiskt, Drömresa, Vita sandstränder, Öar, Afrika, La Digue, Praslin Island, Mahe, Lyxresor
Ovan beskriver vad denna sida handlar om i korhet.

Hör av dig / boka resa Problem? Ring oss på 08 441 76 20

Frågor och är inte bindande på något vis. Fyll bara i det som krävs men skriv gärna mer för bästa möjliga hjälp.


Gilla / Dela

Klicka på hjärtat för val Resor Spara

Liknande poster

Andra poster som liknar denna

Skriv ut

Karta


Jade Travel AB | Olof Palmes gata 14-16, 111 37 Stockholm | Tel: +46 8 441 76 20 | Fax: +46 8 214 314 | info@jade.se

Change language below

Language translation is only available for the search form at the moment.

Resor med Jade Travel - Resmål dit du vill med asiatisk omsorg

Facebook Resor Twitter YouTube resor jade