Corona/Covid-19 Läs det senaste på:
jade.se/resor-nyheter/corona-resor

Rio de Janeiro

Resor till Rio de Janeiro

Brasiliens stad nummer ett och utgångspunkten för de flesta som åker på en resa till Brasilien. Rio de Janeiro, eller bara Rio, är fyrverkeriernas och karnevalernas huvudstad. Det är inte för inte som staden kallas Cidade Maravilhosa - den underbara staden. Boka din resa till Rio idag och åk iväg och njut av en av jordens mest spännande städer.

Fakta om Rio de Janeiro
Storlek: 1 100 km2
Fokmängd: 5,2 miljoner
Valuta: Real (100 kr är ca 26 BRL (2012))
Språk: Portugisiska
Tidszon: CET-4
Grundad: år 1565

Mer om Rio de Janeiro

Det är lätt att förstå varför Rio kallas "den underbara staden", och utan tvekan hör Rio till en av världens vackraste städer, med sina drygt 10 miljoner invånare. I stadsdelen Centro finns en stor del av Rios kulturella och historiska sevärdheter. Här går gatan Avenida Rio Branco, kantad med restauranger och bra shopping. Andra kända byggnader i Centro är vackra Teatro Municipal och den stora kyrkan Catedral Metropolitana.

Härliga stränder

Rios puls är utan tvekan de berömda sandstränderna, varje strand är också sin egen stadsdel, var och en med sin speciella prägel.

Copacabana är den längsta och vackraste stranden i Rio, men förmodligen också den mest kända i hela världen. Längst Copacabanas vita inbjudande sandstrand går promenadvänliga Avenida Atlântica med en mängd klubbar, restauranger och hotell. Lite längre bort, men på samma strand ligger Leme, en lite lugnare och inte lika stor strand.

Stranden Ipanema har färre hotell och fler bostadshus, här heter huvudgatan Visconde de Pirajá. Stadsdelen räknas som lite fashionablare och trendigare än Copa. Det sägs att det var här den första fiodental, tandtrådsbikin, visa upp sig i slutet av 80-talet. Sandstranden Leblon gränsar till Ipanema och är mer lämpad för barnfamiljer.

Fina utsikter

Utsikten är imponerande från Corcovado, den kända puckelryggen som är drygt 700 m hög. Här ståtar Cristo Redentor, den 30 m höga jesusstatyn med utsträckta armar. Genom en vacker grönskande färd med spårvagn från Cosme Velho når du enkelt toppen.

En mindre, men lika känd topp, är Pão de Acucár - för oss mer känd som "sockertoppen" (en. "Sugar Hills"). Upp till toppen är det knappt 400 m och man tar sig dit enklast med linbanan. Belöningen för att ta sig upp är en fantastisk utsikt över Rios stränder och Corcovadoberget på andra sidan staden.

Guldkorn

Dansa Samba Passa på och lär dig den rätta rytmen. Elite är en sk. gafieria, så nära en sambaskola man kan komma. Här får du som nybörjare lära dig de magiska stegen. Ligger i Centro på Rua Caneca 4.

Ilha Grande En bit söderut från Rio de Janeiro ligger paradiset Ilha Grande, en gång piratö. Idag är det en underbar ö med vackra stränder. Stanna gärna här några dagar, hitta ett litet enkelt hotell och du funderar snart på att aldrig mer återvända till civilisationen. Båten avgår från Angra dos Reis.

Fotboll spelas överallt och speciellt på stränderna, helst på kvällar och nätter. I Rio finns det vändliga arenan Maracanâ som tar nästan 185 000 besökare. Passa på att se en match med någon av de bästa lagen som Flamengo, Fluminese eller Botafogo.

Karnevalen i februari är årets naturliga höjdpunkt och något som verkligen förknippas med Rio. Drygt 20 sk. sambaskolor gör upp i Centro om vem som utför det bästa framförandet. Det är lätt kaotiska dagar, men definitivt ett minne för livet.

Fotbollsvm i Brasilien 2014

Huvudstaden för VM 2014 i Brasilien är Rio de Janeiro och det är även här finalen kommer att spelas den 13 juli 17:00 på Maracanastadion. De tolv andra städerna i Brasilien som arrangerar matcher är Brasilia, Cuiaba, Curitiba, Manaus, Fortaleza, Natal, Belo Horizonte, Porto Alegre, Recife, Salvador och Sao Paulo. I den sistnämda staden spelas även den första öppningsmatchen den 12 juni 17:00.

Hör med oss för att boka resor till Fotbollsvm i Brasilien! Vi kanske ses där?

Väder i Rio de Janeiro

Värden för vädret i Rio de Janeiro, Brasilien - januari till december.

 Månad Dag Natt Regn (mm) Soltimmar
januari 24°C 28°C 120 7
februari 24°C 28°C 120 7
mars 23°C 28°C 130 7
april 22°C 27°C 110 6
maj 20°C 25°C 80 6
juni 10°C 24°C 50 6
juli 17°C 24°C 40 6
augusti 18°C 24°C 45 7
september 18°C 25°C 65 5
oktober 20°C 25°C 80 5
november 20°C 26°C 100 6
december 22°C 28°C 140 6

Bilder

Klicka på de små bilderna för att se större.

Vår resa till Rio de Janeiro, Brasilien

Vill du veta mer om vår paketresa till Rio de Janeiro eller vill du ha ett annat hotell eller andra flygbiljetter? Hör gärna av dig via formuläret längre ned så återkommer vi så fort som möjligt.

Flyg från

Stockholm (andra orter mot tillägg)

Boka mellan

När som helst, dock minst 14 dagar innan avresa.

Reseperiod

Januari - maj 2021
Andra datum finns givetvis tillgängliga men då till andra priser, hör med oss!

Priser och hotell

Savoy Othon ***+
Rumstyp: Standardrum
1v: fr. 10 500:- per person
2v: fr. 12 300:- per person

Arena Copacabana Hotel ****
Rumstyp: Standard dubbelrum
1v: fr. 11 900:- per person
2v: fr. 15 500:- per person

Miramar Hotel by Windsor *****
Rumstyp: Standard dubbelrum
1v: fr. 13 600:- per person
2v: fr. 18 400:- per person

Priserna inkluderar

- Flyg t/r med Lufthansa/Swiss från Stockholm till Rio de Janeiro (1 stopp)
- Samtliga flygskatter
- 7 eller 14 nätter med frukost på valt hotell (minst 2 personer)

Paketpriserna till Rio de Janeiro avser resa med minst två personer, för andra val hör av er till oss. Notera att transfer inte ingår i priset.

Detta erbjudande har utgått. Priserna är troligen ej tillgängliga längre.

Nyckelord

Brasilien, Resor, Fotboll, Stränder, Karnivaler, Samba, Tropiskt
Ovan beskriver vad denna sida handlar om i korhet.

Hör av dig / boka resa Problem? Ring oss på 08 441 76 20

Frågor och är inte bindande på något vis. Fyll bara i det som krävs men skriv gärna mer för bästa möjliga hjälp.


Gilla / Dela

Klicka på hjärtat för val Resor Spara

Liknande poster

Andra poster som liknar denna

Skriv ut

Karta


Jade Travel AB | Olof Palmes gata 14-16, 111 37 Stockholm | Tel: +46 8 441 76 20 | Fax: +46 8 214 314 | info@jade.se

Change language below

Language translation is only available for the search form at the moment.

Resor med Jade Travel - Resmål dit du vill med asiatisk omsorg

Facebook Resor Twitter YouTube resor jade