Corona/Covid-19 Läs det senaste på:
jade.se/resor-nyheter/corona-resor

Playa del Carmen

Playa del Carmen - Resor till underbara Mexiko

Vakna till kritvita sandstränder med turkostblått hav, fortsätt med en upplevelse i bästa Indiana Jones stil bland mayatempel, runda sedan av med en romantisk middag i solnedgången. Resor till Playa Del Carmen i Mexico är mycket mer än bara vackra stränder och snorkling - Playa del Carmen har verkligen allt för en lyckad semester.

Fakta - Playa del Carmen
Invånare: 149 000
Språk: Spanska
Valuta: Peso (MXN, 1 kr = 1,92 Peso)
Medeltemperatur: 27°C
Medeltemperatur (vatten): 26°C 
Tidsskillnad: -7 timmar (UTC-5) 
Flygresa: Ca 12 timmar från Arlanda
Transfertid: ca 1 timme
Elektricitet: 110v, adapter krävs 

Mer om Playa del Carmen

Sol, sand och varmt vatten finns det på många platser i världen. Det som gör den karibiska kusten i Mexico speciell är att det är så enkelt att krydda sin semester med natursköna upplevelser och besöka alla häftiga ruiner som Coba och Tulum. Ja - till och med världsberömda Chichén Itzá ligger inom bekvämt räckhåll med buss eller hyrbil.För er som vill till andra platser är Las Palapas i Playa del Carmen den perfekta basen för fortsatta äventyr.

Den mexikanska kusten från Isla Holbox till Tulum består först och främst av ändlösa stränder med mjuk, vit sand som kan stoltsera med att vara bland Karibiens allra bästa. Klimatet är fantastiskt och det klara vattnet bjuder på 100 km korallrev. Playa del Carmen är en av turistorterna, men orten är inte förstörd av turism och orten har bibehållit sin charm. Runt Playa del Carmen finns även en mängd mindre städer där det dagtid är så tyst så att det är lätt att undra om det är någon som bor i husen överhuvudtaget. Överallt finns små hotell, natursköna resorts eller bara allmänt supermysiga boutiquehotell.

Nöjesparadis

Det är bara drygt 30 år sedan Cancun fick sitt första större hotell. Sedan dess har stranden längs huvudgatan Boulevar Kukulcan blivit ett semster- och nöjesparadis med en mängd hotell, shoppinggallerior oh restauranger. Nöjeslivet i Cancun är känt som mycket livligt, med de bästa klubbarna och barerna i området Punta Cancun.

Både stranden och revet går i linje längst med staden, men stadens populäritet kan göra att en del av områdena i de södra delarna kan få rätt högt tryck. I allmänhet är de norra delarna av Playa del Carmen mer lugna och lite mindre folk.

Var ska man bo?

Vissa föredrar att bo nära stadscentrum bland butikerna och restaurangerna, men samtidigt bara få några minuters promenad till stränderna. Andra föredrar lugn och ro på hotell som ligger precis vid vattnet och har mindre problem med att det tar 15 minuter att gå till centrum. Ju närmare man kommer centrum och alla gågator desto mer turistanpassat blir det. Något som gör att det för t.ex. barnfamiljer kan vara ganska trevligt att bo lite lugnare medan det för yngre troligen är roligare att bo "där det händer".

Vi kan boka alla möjliga och omöjliga hotell i Playa del Carmen, hör med oss för fler förslag utöver det vi ger i prisexemplet.

Se och göra

Nästan obligatoriskt när du besöker Playa del Carmen eller Cancun är Chichén Itzá. Det är inte bara det världsberömda templet som är värt ett besök dock utan både Playa del Carmen och Cancun erbjuder en rad olika utflykter till alla möjliga spännande sevärdheter.

Chichén Itzá

Mayastaden Chichén Itzá är den största och mest välbevarade av den högstående mayakulturen. Idag är det här en fantastisk plats som var övertäckt av djungel innan arkeologerna till slut hittade den. ayacivlisationen nådde sin höjdpunkt mellan år 200 och 900 e.Kr och som mest bodde nästan 50 000 invånare i området. Templet El Castillo är en upplevelse, perfekt geometrisk med trappor i fyra vädersträck och utsikten från toppen är svår att kalla annat än fantastisk. Två andra sevärdheter i Chichén Itzá är den stora bollplanensamt det astronomiska observatoriet.

Vi rekommenderar att besöka Chichén Itzá på morgonen innan de stora turistbussarna kommer, gärna så att man kommer precis innan soluppgången. Detta kan tyckas omständigt, men det är definitivt värt det! Genom att vara lite tidig slipper man trängas med andra, men framförallt slipper man gå runt i området i den stekande hettan som kommer på dagen.

Mayastaden Tulum

Ligger strax efter naturreservatet Xel-Ha. En av Yuvatáns absolut vackraste platser med mayatemplet El Castillo vackert beläget på en klippa vid havet.

Cobá

Rakt in i Yucatán ligger mayastaden Cobá. Inte lika svårtillgänglig längre, men fortfarande så nära en "Indiana Jones"-upplevelse du kan komma. Här mitt i djungeln står Nohoch Mul, den 42 meter höga pyramiden som också är Yucatáns högsta.

Snorkling och dykning

Utanför Yucatánkusten går världs näst längsta korallrev som lämpar sig utmärkt för snorkling och dykning. Här ligger också det populära öarna Isla Mujerers och Cozumel - båda helt klart värda ett besök. Om du vill veta mer om olika sevärdheter eller utflykter skicka ett meddelande till oss via formuläret längre ner eller ring oss direkt så berättar vi mer.

Väder i Playa del Carmen

Att resa till Playa del Carmen är bäst runt december - april. På sommaren (maj-juli) kan det bli väldigt varmt då de svala vindarna från kusten kan komma att avta. För er som är vana med Thailand är en bra sak att luftfuktigheten inte är lika hög i Playa del Carmen och oftast blåser det svalare vindar vilket gör att även om det är varmt är det ganska perfekt för oss nordbor.

Vädertabell

Medelvärden för vädret i Playa del Carmen (Mexico), januari - december.

 Månad Dag Natt Regndagar Soltimmar
januari 28°C 18°C 6 8
februari 29°C 18°C 5 8
mars 30°C 19°C 3 9
april 33°C 21°C 3 7
maj 33°C 22°C 7 7
juni 33°C 23°C 12 6
juli 32°C 23°C 12 6
augusti 32°C 23°C 13 6
september 31°C 22°C 15 5
oktober 31°C 22°C 13 7
november 29°C 18°C 7 8
december 28°C 19°C 7 7

Bilder

Klicka på någon av de små bilderna för att se större varianter.

Vår resa till Playa del Carmen, Mexico

Frågor om resmålet? Hör gärna av dig via formuläret längre ner.

Flyg från

Stockholm (andra orter mot tillägg)  

Boka mellan

Valfritt, dock begränsat antal platser

Res mellan

Januari - maj 2021

Priser och hotell

La Pasion Hotel Boutique by Bunik ***+
Rumstyp: Standardrum
1v: fr. 8 900:- per person
2v: fr. 11 200:- per person

Priserna inkluderar frukost dagligen.

Gran Porto Resort All Inclusive (Panama Jack) ****
Rumstyp: Standardrum
1v: fr. 13 100:- per person
2v: fr. 19 800:- per person

Priserna inkluderar all-inclusive.

Secrets Maroma Beach All Inclusive *****
Rumstyp: Junior Suite Tropical View King
1v: fr. 20 400:- per person
2v: fr. 34 200:- per person

Priserna inkluderar all-inclusive.

Priserna inkluderar

- Flyg t/r med American Airlines från Stockholm till Cancun (2 stopp)
- Samtliga flygskatter
- 7 eller 14 nätter utan frukost på valt hotell (minst 2 personer)

Alla priser och texter är med förbehåll för eventuella tryckfel som kan uppkomma. Använd gärna formuläret för funderingar kring resmålet eller om du bara undrar något allmänt.

Detta erbjudande har utgått. Priserna är troligen ej tillgängliga längre.

Nyckelord

Mexiko, Resor, Playa del Carmen, Karibien, Sol, Bad, Tropiskt
Ovan beskriver vad denna sida handlar om i korhet.

Hör av dig / boka resa Problem? Ring oss på 08 441 76 20

Frågor och är inte bindande på något vis. Fyll bara i det som krävs men skriv gärna mer för bästa möjliga hjälp.


Gilla / Dela

Klicka på hjärtat för val Resor Spara

Liknande poster

Andra poster som liknar denna

Skriv ut

Karta


Jade Travel AB | Olof Palmes gata 14-16, 111 37 Stockholm | Tel: +46 8 441 76 20 | Fax: +46 8 214 314 | info@jade.se

Change language below

Language translation is only available for the search form at the moment.

Resor med Jade Travel - Resmål dit du vill med asiatisk omsorg

Facebook Resor Twitter YouTube resor jade