Corona/Covid-19 Läs det senaste på:
jade.se/resor-nyheter/corona-resor

Phuket

Resor till Phuket, Thailand

Resor till Phuket är omåttligt populärt bland oss svenskar. Ön Phuket är verkligen en semesterö med underbara och vita stränder. Hett nöjesliv i Patong, lugn och ro på familjevänliga Karon och Kata eller långa promenader på stranden i orörda Nai Yang gör Phuket till ett resmål som passar alla.

Phuket som resmål

Fakta - Phuket
Land: Thailand
Huvudustad: Phuket City
Area: 577 km2
Folkmängd: 503 000 (2011)
Tidszon: UTC+7
Guvernör: Matri Inthusut (sedan oktober 2012)
Båtturer: Olika anslutningar med båt kan göras till Phi Phi Island och Krabi. Dessa tar ca 90-120 minuter och kostar 650 baht t/r (2012). Det finns även båtturer med "Speedboats" till Similan Islands (ca 3 timmar), Phi Phi (1-1,5 timmar) och Koh Racha (45 min). Dessa hittar man t.ex. på Chalong Bay, Rawai, Boot Lagoon, Yacht Haven och Royal Phuket Marina.

Denna ö i Thailand har några av landets absolut bästa restauranger, mjuka stränder, häftiga nattklubbar och bland det vänligaste folket. Phukets klara vatten, speciella dykmöjligheter och kritvita stränder är det som varje år får besökare att rösta på denna ö som världens vackraste semesterort.

Phuket är Thailands största ö och en av de mest besökta resmålen i Thailand. Phuket ligger ca 86 mil söder från Bangkok och kallas ofta "pärlan i Andaman" eller "Söderns pärla". Naturen i Phuket består bl.a. av krivita sandstränder, häftiga klippor, stillsamma vikar, tropiska regnskogar i inlandet och ett antal öar i direkt anslutning. Landskapet i Phuket domineras ganska stort av olika mikroklimat och flera olika floror och faunor. Längst med kusten finns massor av stränder, alla med sin egen särprägling, allt från livliga Patong Beach till mer avlägsna Mama Nai Bay.

Förutom de många aktiviteter och sevärdheter som finns i Phuket finns det också många trevliga dagsutflykter runt omkring ön. På den östra sidan av Phuket ligger Phang Nga Bay som är en av de främsta destinationerna för de som gillar havskajaking.

Ön Phi Phi Islands är en nationalpark som bara ligger en kort båttur sydost om Phuket och som man definitivt bör besöka om man söker det där riktigt vackra. Annars bjuder Similan och Surin Islands, i nordvästra Phuket, på några av de bästa dykplatserna i Thailand och det finns många utflykter man kan ta dagligen för att dyka där.

Härliga stränder

På öns västra sida ligger de bästa sandstränderna. Här finns familjevänliga stränder som Karon och Kata, eller Patong med ett nattliv som lovar många heta nätter. Under sommaren regnar mer och ibland kan vissa stränder stänga pga. undervattensströmmar.

Patong. En 3 km lång strand, med all säkerhet en av de mer exploaterade i hela Sydostasien. Här hittar ni restauranger som serverar mat från hela världen. För den nöjessugne finns här öns bästa nattliv med pubar och diskotek som stänger tidigt på morgonen. Vi kan givetvis ordna ett boende i denna del av Phuket - fråga!

Karon. En 3 km lång, finkornig sandstrand med bra strandaktiviteter för hela familjen. Här är livet avspänt men ändå har man tillgång till pubar, restauranger och affärer. Den södra delen av stranden är lugnast och finast.

Kata. En lugn och fin sandstrand som egentligen består av två, Kata Yai och Kata Noi. Stränderna ligger vackert skyddade av klippiga uddar. Två mycket lugna stränder utan trängsel.

Nai Yang. En paradisstrand som ligger relativt långt norrut på öns västra sida. Den underbara och orörda stranden är en del av nationalparken Sirinat. Ytterligare en bit norrut ligger den ännu lugnare stranden Mai Khao, Phukets längsta strand.

Dykning

Phuket har flest dykskolor i Thailand. Andamanhavet bjuder på många spännande och vackra dykplatser med grunda och djupa rev, färgrika koraller, grottor och småöar. Similanöarna, nordväst om Phuket, är några orörda paradisöar med Thailands bästa dyk- och snorkelvatten. Det är också väldigt lätt att nå vackra Phi Phi Islands, något som brukar vara populärt bland de som reser till Phuket.

Klimat och väder i Phuket

Bästa vädret har Phuket under vår vinter. Mellan november och april är det normalt sett minst regn och behagligt väder. Medeltemperaturen ligger mellan 25-31c.

 Månad Dag Natt Regn (mm) Soltimmar
januari 30°c 21°c 35 7
februari 31°c 23°c 28 8
mars 32°c 24°c 66 8
april 33°c 26°c 150 8
maj 32°c 25°c 320 7
juni 31°c 24°c 289 5
juli 31°c 24°c 295 6
augusti 31°c 24°c 276 6
september 30°c 23°c 361 5
oktober 31°c 24°c 349 6
november 32°c 23°c 183 7
december 32°c 21°c 60 8

Phuket passar vem?

Alla. Barnfamiljer trivs bäst på Karon eller Katastränderna. Kata Noi brukar locka många par på smekmånad. Den partyglada resenären som är ute efter att festa trivs bäst på Patong.

Flyg och boende

Flyg till Phuket tar lite längre tid än till Bangkok (som tar ca 8 timmar med direktflyg). När det kommer till hotell i Phuket finns ett oerhört utbud med allt från små hotell, stora hotell och allt från lyx till det allra billigaste hotellen i Phuket. Boende i Phuket är inte svårt att hitta, men att hitta precis det man vill kan vara lite knepigare då det finns ett sådant oerhört stort utbud. Hör gärna med oss eller skriv bara in era önskemål i formuläret som ni hittar längre ned på sidan.

Utflykter på Phuket

När man reser till Phuket är det naturligtvis sol och bad som lockar mest. Men ibland kan det kanske vara kul att göra några utflykter som omväxling. Phuket är navet i södra Thailand vilket gör det till en utmärkt utgångspunkt för diverse utflykter och aktiviteter i området. Gör det bekvämt för dig och förboka dina turer i Phuket med oss redan i Sverige. För mer information maila oss eller hör av dig via det formulär ni hittar längst ned på sidan.

Bilder

Om ni önskar se större bilder, klicka på de små!

Vår resa till Phuket

Vill du veta mer om vår paketresa till Phuket eller vill du ha ett annat hotell eller andra flygbiljetter? Hör gärna av dig via formuläret längre ned så återkommer vi så fort som möjligt.

Flyg från

Stockholm, Bromma flygplats (andra orter mot tillägg)

Boka mellan

När som helst, dock minst 14 dagar innan avresa.

Reseperiod

Januari - Mars 2021
Andra datum finns givetvis tillgängliga men då till andra priser, hör med oss!

Priser och hotell

Navatara Phuket Resort ***+
Rumstyp: Deluxe rum
1v: fr. 8 900:- per person
2v: fr. 12 800:- per person

Pacific Club Resort ****
Rumstyp: Deluxe rum
1v: fr. 9 800:- per person
2v: fr. 13 800:- per person

Mandarava Resort and Spa Karon Beach *****
Rumstyp: Tropicana Superior Room
1v: fr. 9 900:- per person
2v: fr. 15 700:- per person

Priserna inkluderar

- Flyg t/r med Finnair från Bromma till Phuket (2 stopp)
- Samtliga flygskatter
- 7 eller 14 nätter med frukost på valt hotell (minst 2 personer)

Paketpriserna till Phuket avser resa med minst två personer, för andra val hör av er till oss. Notera att transfer inte ingår i priset.

Detta erbjudande har utgått. Priserna är troligen ej tillgängliga längre.

Nyckelord

Phuket, Resor, Thailand, Billigt, Flyg och hotell, Varmt
Ovan beskriver vad denna sida handlar om i korhet.

Hör av dig / boka resa Problem? Ring oss på 08 441 76 20

Frågor och är inte bindande på något vis. Fyll bara i det som krävs men skriv gärna mer för bästa möjliga hjälp.


Gilla / Dela

Klicka på hjärtat för val Resor Spara

Liknande poster

Andra poster som liknar denna

Skriv ut

Karta


Jade Travel AB | Olof Palmes gata 14-16, 111 37 Stockholm | Tel: +46 8 441 76 20 | Fax: +46 8 214 314 | info@jade.se

Change language below

Language translation is only available for the search form at the moment.

Resor med Jade Travel - Resmål dit du vill med asiatisk omsorg

Facebook Resor Twitter YouTube resor jade