Corona/Covid-19 Läs det senaste på:
jade.se/resor-nyheter/corona-resor

Mauritius

Resor till Mauritius - upplev en fantastisk ö

Ön Mauritius ligger i Indiska oceanen och är en plats som de flesta förknippar med ljusa färger, varmt turkost vatten och fantastiska kritvita och palmbeklädda stränder. Detta har gjort att resor till Mauritius länge lockat för bröllopsresor och par som vill uppleva något romantiskt. Även barnfamiljer trivs dock utomordentligt bra på ön då utbudet på service och variationen av stränder är så oerhört god.
Hoppa direkt till priser

Mauritius som resmål

Fakta - Mauritius
Huvudstad: Port Louis
Statsskick: Parlamentarisk demokrati
Valuta: Mauritansk Rupee (MUR, 100 MUR = 25 Kr (2017))
Språk: Engelska (officiellt), Mauritansk Creole, Franska, Hindi m.fl.
Religioner: Hindi (52%), Kristendom (28%), Islam (16%)
El: 230v/50Hz
Landskod: +230
Tidszon: UTC+4 (Sverige är UTC/GMT+2, vid kl 12:00 är den 14:00 på Mauritius)
Area: 2040 km2
Folkmängd: 1,3 miljoner (2012)
Klimat: Tropiskt. Torrperiod mellan maj - november. Mest blåsigt på östkusten, varmast på östkusten.
Visum: Krävs ej för resor upp till 90 dagar (men se alltid aktuella bestämmelser!)

Mauritius är en pärla i Indiska oceanen där människor från helt skilda kulturer lever i fred och harmoni. En plats där det är svårt att inte få en känsla av att vara välkommen. Det som gör resor till Mauritius så speciellt är den goda servicen, maten, laguner med klart varmt vatten och de långa vackra och kritvita sandstränderna. En resa till Mauritius kan aldrig bli riktigt fel och det gör att resenärer som varit där en gång väldigt gärna återvänder för att se ännu en dag av det paradis som ön utgör.

Men Mauritius vill också gärna göra sig känt för att vara mer än ett exotiskt paradis för bad- och soldyrkare, ön bjuder på mycket mer än så. Den nästan 3000 km2 stora ön erbjuder ett kuperat och bergigt landskap med en unik flora och färgprakt. Stora delar av ön är täckt av gröna sockerrörsfält och grönskande skogsområden som har en fantastisk flora. När man står mitt på ön bland allt det gröna och blickar ut mot det turkosa havet i horisonten är det svårt att inte inse varför så många blivit förtjusta och väldigt gärna återvänder.

Förutom stränderna är Mauritius största tillgång det centrala höglandet där naturreservatet "Black River Gorge" erbjuder spektakulära vyer och det är också en utmärkt bas för vandringar och trekking. Det ståtliga vattenfallet "Tamarin Falls" som faller 300 m är också helt klart värt ett besök.

Ett rikt kulturellt förflutet karaktäriserar ön och befolkningen är en färgstark blandning av afrikanska ättlingar och portugisiska, nederländska, engelska och franska koloniala herrar samt asiatiska emigranter från främst Indien och Kina. Denna fantastiska blandning av av öns invånare återspeglas i religion, kultur, traditioner och särskilt i mat- och kokkonsten.

Turistnärigen på Mauritius är väl utvecklad, särskilt på de norra stränderna, men det är inte särskilt svårt att komma bort från de större turistorterna. Hyr en bil och utforska många av de attraktioner som Mauritius erbjuder. På ön hittar man allt från djurparker, akvarier, museer, marknader till vackra gamla byggnader i huvudstaden Port Louis.

Med bara 2-3 timmars tidsskillnad och en total avsaknad av tropiska sjukdomar och farliga djur är Mauritius den perfekta platsen att resa till för en underbar sol- och strandsemester året om.

Stränder på Mauritius

Strand och hav på Mauritius (Grey Hutton, Mauritius Tourism) Vykortsvänliga stränder

Stränderna på ön är en av de stora dragplåster som finns vilket inte är särskilt konstigt då man aldrig har särskilt lång till någon av de underbara stränderna på ön som b la inkluderar en lagun helt omgiven av korallrev.

Alla stränder på ön är tillgängliga för allmänheten och de flesta har både parkeringsplatser och allmänna toaletter. Däremot är det så att de vackraste stränderna också ligger nära hotellen och de resorts som finns på ön.

Den norra delen av Mauritius har den största koncentrationen av utbud av olika stränder vilket bland annat inkluderar små mysiga vikar skydda av träd. Däremot hittar man de mer omtyckta stränderna, de med kritvit sand och allt som hör till, på den östra sidan. På den västra kusten är det lite gulare sand men också lite bättre solnedgångar.

Grand Baie

Det skyddade turkosa vattnet på den livfulla Grand Baie har lite för mycket båtar för att utgöra en bra plats att ta en simtur på men trots detta utgör det en bra utgångspunkt för att ta sig vidare till andra närliggande stränder.

Passar för de som letar efter lite mer liv och rörelse eller de som letar efter saker som olika upplevelser på vattnet. Detta är en av de bättre platserna för att ta kontakt med olika säljare som erbjuder olika aktiviteter på vattnet.

Till Grand Baie tar man sig enklast genom en biltur på vägen ”M2”, genom taxi eller genom att ta en av de lokala bussarna.

Trou aux Biches

En vacker palmbeklädd strand med kritvit sand och klart vatten. Passar för alla, men det grunda vattnet och de milda strömmarna gör detta till en mer perfekt plats för barnfamiljer.

Stranden Trou aux Biches på Mauritius (Gabels, flickr) Denna vackra strandremsa ligger nästan högst upp i norr

Île aux Cerf

Namgiven efter de djur som förr härjade på platsen är denna plats en av de mer omtyckta på Mauritius. Passar för par som vill ha det lite romantiskt men det grunda vattnet gör att det också passar för barnfamiljer. Stranden kan dock bli lite väl besökt under helgen varpå det är bättre att under den tiden bege sig någon annanstans.

Belle Mare Plage

Detta är mer av en kustremsa än en strand. Belle Mare Plage är hela 10 km lång och består av vit sand med enkel tillgänglighet för de flesta. Alla vattensporter och aktiviteter kan dock göra detta till en plats med lite mer oljud än många tycker om.

Strömmarna på den här stranden är lite tuffare än på de andra och det är i regel lite mer blåsigt vilket är en av anledningarna till alla vattenaktiviteter och sporter.

Blue Bay

Hit är det bäst att åka om man vill snorkla och dyka då detta är platsen som i allmänhet vara det enklaste när det kommer till snorkling nära strandkanten. Välbesökt både hos lokalbefolkningen och bland turister.

Tamarin

Stranden och platsen är namngiven efter Tamarindträden som planterades av nederländska bosättare när det begav sig. Platsen är också känd bland surfare på 70-talet men idag är platsen mer känd som dit man kan ta sig om man vill få en chans att se delfiner.

Passar främst de som vill besöka en mindre turistig strand och även om stranden inte är lika kritvit som på andra platser är det i allmänhet en lite mer lugnare plats som ofta besöks av båda lokalbefolkningen och utflyttande expats som tar en promenad.

Le Morne

Denna 4 km långa och vita strand är en av de vackraste på Mauritius då hela stranden har berget Le Morne som bakgrund. En favorit bland draksurfare (en. ”Kite surfers”). Få lokalbor tar sig så långt bort som krävs för att ta sig till denna strand vilket gör det till en av de mer lugnare.

Stranden Le Morne Le Morne på sydvästra Mauritius

Vattensporter och aktiviteter

Kitesurfing på Mauritius

Även om Mauritius när det kommer till natur och kultur är det främst de vackra vita sandstränderna och det turkosa havet som är den största attraktionen på ön. Det är framförall detta som gör att många väljer att resa till Mauritius och även om det andra, kulturen och naturen, är ett välkommet tillskott för många är det många som ser fram mot mysiga dagar på stranden.

Om du vill utforska livet under havsytan finns ett brett utbud; snorkla och dyk direkt från stranden från de flesta av öns orter eller ta en av alla snorkel- och dykutflykter som finns och besök någon av de många orörda tropiska rev som omger ön. ”The Cathedral” på den vänstra sidan av ön är Mauritius mest populära plats bland dykare medan snorklare i egel söker sig mot Ile aux Cerf på östkusten. Om du vill få en chans att se delfiner på Mauritius finns det gott om möjligheter att snorkla med dessa. För de som inte tycker om att bära mask, snorkel, fenor mm finns det fortfarande möjlighet att uppleva det fascinerande livet under ytan då många av orterna erbjuder utflykter med ”glasbotten”-båtar (båtar med ett glas i golvet). Ett enkelt sett att ta sig ut och se livet under ytan utan någon särskild ansträngning.

En annan populär vattenaktivitet på Mauritius är att fiska och kanske fånga en av alla stora svärdfiskar som finns i området.

Om du älskar lite mer actionfyllda vattenaktiviteter som vattenskidåkning finns det alternativ över hela ön. Dessa är i regel enkla att boka genom direkt på turistorter eller via hotell. Man hittar också dessa mycket enkelt på de mer turisttäta stränderna på Mauritius.

Naturupplevelser

Det är inte många som förknippar Mauritius med vandring, men på ön finns det ett par riktigt fina vandringsleder och ett antal mindre berg som har en sådan där lagom svensk höjd (under 1000m). För den som är sugen på detta är det helt klart värt mödan då man får uppleva den färgprakt som Mauritius har att erbjuda bortom stränderna och turistorterna.

Berg och vandringsleder

Berget Le Pouce (812m), nationalparken Black River Gorge med Tamarind-fallen, Maccabee-skogen med dess rika fauna och vilda djur och det högsta berget på ön, River Peak Park (828m) är bara ett par exempel på fantastiska trekkingmöjligheter för den som inte vill lata sig på stranden hela dagarna. Trekking och vandringar i allmänhet går naturligtvis att göra på egen hand men det finns också ett varierande utbud av guidade turer att köpa på Mauritius.

Trädgårdar och grönska

Det finns också flera platser på ön där du kan uppleva och lära dig om Mauritius växt och djurliv. Ett besök på den botaniska trädgården Sir Seewoosagur Ramgoolam på öns norra del är riktigt intressant om du har intresse för botanik eller bara växter i allmänhet. Trädgården har funnits ända sedan 1770-talet och är mest känd för sina väldigt stora näckrosor. Den botaniska trädgården är lite mer ”vildvuxen” i jämförelse med t ex botaniska trädgårdar i London och Stockholm, men bland botaniska kretsar rankas den högt då man i trädgården finner många ovärderliga skatter som på sitt alldeles egna vis berättar om Mauritius historia och då särskilt om den koloniala eran.

Spa och hälsa

Spa och wellness, eller hälsa som det heter på svenska, är i princip en hel industri på Mauritius. Många som reser till Mauritius gör trots allt det för att få en lugn och behaglig semester, inte för att klättra i berg, gå flera mil på vandringsleder eller omotiverat hoppa ut från flygplan.

Att hitta Spa-avdelningar och allt som har med ”wellness” att göra är inte direkt någon bedrift om man letar efter detta på de större hotellen och de resorter som finns på ön och det går också i regel fint att köpa detta även om man inte bor på respektive hotell eller resort. Utöver olika Spa-aktiviterer som bubbelbad, ångbad, bastu mm så erbjuds många olika typer av massage- och skönhetsbehandlingar.

Hotell med Spa och wellness

Om Spa och wellness ligger högt på din lista över prioriteringar när du tittar på en resa till Mauritius kan det vara en god idé att välja en resort som erbjuder detta. Men en lika god idé är givetvis att prata med oss och se vad för färdiga paket att erbjuda.

Shopping

Mauritius varken känt eller erkänt för sina goda shoppingmöjligheter eller för att vara någon typ av shoppingparadis som Paris, New York, Hong Kong och andra världsmetropoler men detta till trots finns det givetvis shoppingmöjligheter.

Shopping i Port Louis

Detta särskilt i huvudstaden Port Louis där man hittar en större inomhusmarknad i form av en stor bazar. Bazaren är en labyrint av små stånd där man kan hitta alla möjliga saker och ting. Det som man bland annat hittar och som kan vara värt att titta på är kvalitetsvaror i form av olika textilier från Indien.

Norra delen av ön

På den norra delen av ön t ex kring Grand Baie finns också ett fint urval av små butiker med saker som smycken och kläder.

Vädret på Mauritius

Medelvärden för väder på Mauritius, januari – december.

 Månad Dag Natt Regn (mm) Soltimmar
januari 29°c 22°c 227 8
februari 29°c 22°c 241 7
mars 29°c 22°c 158 7
april 28°c 21°c 129 7
maj 26°c 19°c 68 7
juni 25°c 17°c 60 7
juli 24°c 16°c 53 7
augusti 24°c 16°c 51 7
september 25°c 17°c 39 7
oktober 26°c 18°c 38 8
november 27°c 19°c 58 8
december 29°c 21°c 171 7

Bilder

Om du vill se större bilder från vår resa till Mauritius, klicka på en av de små.

Videoklipp

Klicka på en av tumnaglarna för att starta videon.

Vår resa till Mauritius

Vill du veta mer om vår paketresa till Mauritius eller vill du ha ett annat hotell eller andra flygbiljetter? Hör gärna av dig via formuläret längre ned så återkommer vi så fort som möjligt.

Flyg från

Stockholm (andra orter mot tillägg)

Boka mellan

När som helst, dock minst 14 dagar innan avresa.

Reseperiod

Maj - augusti 2021
Andra datum finns givetvis tillgängliga men då till andra priser, hör med oss!

Priser och hotell

Tropical Attitude ***+
Rumstyp: Superior-rum, havsutsikt
1v: fr. 10 900:- per person (med halvpension)
2v: fr. 14 300:- per person (med halvpension)

Zilwa Attitude ****
Rumstyp: Superior rum
1v: fr. 12 300:- per person (med halvpension)
2v: fr. 17 100:- per person (med halvpension)

Outrigger Mauritius Beach Resort *****
Rumstyp: Rum - havsutsikt
1v: fr. 14 300:- per person (utan frukost)
2v: fr. 20 900:- per person (utan frukost)

The Oberoi Mauritius *****
Rumstyp: Lyxrum
1v: fr. 24 900:- per person (med frukost)
2v: fr. 42 700:- per person (med frukost)

Priserna inkluderar

- Flyg t/r med Air Mauritius från Stockholm till Mauritius (1 stopp)
- Samtliga flygskatter
- 7 eller 14 nätter med eller utan frukost/helpension på valt hotell (minst 2 personer)

Paketpriserna till Mauritius avser resa med minst två personer, för andra val hör av er till oss. Notera att transfer inte ingår i priset.

Nyckelord

Mauritius, Resa, Hotell, Resort, Ö-värld, Tropiskt, Sol, Bad, Lyx
Ovan beskriver vad denna sida handlar om i korhet.

Hör av dig / boka resa Problem? Ring oss på 08 441 76 20

Frågor och är inte bindande på något vis. Fyll bara i det som krävs men skriv gärna mer för bästa möjliga hjälp.


Gilla / Dela

Klicka på hjärtat för val Resor Spara

Liknande poster

Andra poster som liknar denna

Skriv ut

Karta


Jade Travel AB | Olof Palmes gata 14-16, 111 37 Stockholm | Tel: +46 8 441 76 20 | Fax: +46 8 214 314 | info@jade.se

Change language below

Language translation is only available for the search form at the moment.

Resor med Jade Travel - Resmål dit du vill med asiatisk omsorg

Facebook Resor Twitter YouTube resor jade