Corona/Covid-19 Läs det senaste på:
jade.se/resor-nyheter/corona-resor

Marrakech

Resor till Marrakech

Exotiska dagar, äventyrliga nätter och magiska minnen. Marrakech erbjuder en levande berättelse där du är huvudpersonen i ett äventyr och staden är som en fantasi som blev verklighet. En resa till Marrakech är lite som att resa till en trollbunden plats där historia friskt blandas med influenser från en cirkus tillsammans med fransk och spansk arkitektur.

Mer om Marrakech

Fakta - Marrakech, Marocko
Språk: Arabiska och Amazigh (berberspråk)
Fokmängd: 909 000 invånare (2009)
Grundad: år 1062
Klimat: Varmt och torrt (generellt)
Vägguttag: 220 volt, 50 hz (ingen adapter behövs)
Nationaldag: 30 juli
Dricks: ca 10% generellt, på caféer räcker det med ett par dirham.
Valuta: Marockansk dirham (100 kr = ca 129 MAD (2012))
Tidszon: UTC
Kläder: Marocko är ett muslismt land, men det är ändå okej med mer ledig klädsel. Korta shorts och tajta toppar bör dock användas på stranden.
Öppettider: Butiker och museer håller vanligen öppet mellan 8-18:00 (mån-fre).

Den rosa staden och metropolen i Marocko är något som Marrakech oftast kallas för pga den rosa färg alla byggnader har, den orientaliska glädjen och för att vara något av ett mystiskt paradis. Marrakech är som en resa i en cirkus med dresserade apor, förtrollade ormar, rynkiga spågummor och som något Winston Churchill beskrev som den vackraste platsen på jorden.

Den gamla berberbyn erbjuder en unik möjlighet för shopping genom de korridorliknande basarerna - något man bara måste besöka och som oftast leder till en hel del olika bra och kanske mindre bra souvenirer i bagaget. Det är populärt att handla smycken, tunikor, kaftaner, tyger, överkast, lampor, kryddor, arganolja, skålar, fat och olika läderarbeten såsom handväskor, plånböcker och tofflor.

Men Marrakech är också en stad där man kan låta smaksinnet få utlopp. Här erbjuds saker som shishkebab på rätt sätt och annat lamm, tillagade sniglar samt den populära Tangine med antingen kött eller fisk. Det finns även mängder av rätter baserade på grönsaker och en uppsjö av rätter på couscous som det marockanska köket är känt för.

Priser är i allmänhet rimliga och urvalet stort. Om du gillar spel kan det vara ett kul besök att gå till La Mamounia som är det enda kasinot som finns i Marrakech.

Historia i korthet

Marrakech är Marockos fjärde största stad och vid antiken dess andra huvudstad. Staden är belägen vid foten av Atlasbergen och har 823 150 invånare (2004). Handel och turism utgör den största livnäringen i Marrakech.

Marrakech är en av Marockos fyra kungliga städer. Staden byggdes år 1062 och var i slutet av 1200-talet huvudstad i Almoravids och Almohads. Sedan hade staden en recession fram till ca år 1520 då det blev en huvudstad i Saadi och upplevde en ny högkonjunktur. Åren 1912-1956 styrdes Marrakech av Frankrike.

Den labyrintiska gamla staden, som är med på Unescos världsarvslista, är omgiven av en mur där bl.a. den eleganta moskén Koutoubia med dess 68 meter höga torn, Citadellet, Mausoléer och sultanens palats sticker ut. I mitten av gamla staden ligger det färgrika torget Djemaa el Fna och längre västerut ligger det mer moderna och franskinspirerade distriktet Gueliz som byggdes kring år 1913.

Staden har arkitektur från bland annat Spanien och Frankrike. Bland sevärdheter rekommenderas Jardin de Majorelle - en blomstrande trädgård, som tidigare var Yves Saint Laurents semesterpalats vilken han testamenterade till den Marockanska staten.

För de mer aktivitetssugna rekommenderas skidorten Oukalmeiden som ligger en timmes bilresa upp i Atlasbergen. Där kan man njuta av skidåkning samtidigt som man får en fin utsikt över Saharaöknen.

Gamla staden och Djemaa el Fna

Gamla staden i Marrakech är ett historiskt mästerverk och en allmänt härlig plats att insupa atmosfären på. Torget Djemaa el Fna är torget som låtit inspirera flertalet författare av äventyrsromaner och är som en smältdegel av köpmän, konstnärer och turister som njuter sida vid sida. På torget kan man se allt det där som man enkelt förknippar med det äventyrliga och exotiska Marrakech: Ormtjusare, gatuartister, akrobater, berberkvinnor med hennatatueringar och handlare som säljer allt möjligt och omöjligt. När solen går ner på Djemaa el Fna förvandlas stora delar av torget till uteserveringar av olika slag - om du reser till Marrakech bör du åtminstone en kväll äta på torget, pris cirka 30sek för en måltid.

Flyg till Marrakech

Det är möjligt att flyga till Marrakech från Stockholm eller någon av de andra populära flygplatserna i Sverige. Norwegian flyger direkt från Stockholm till Marrakech och det tar ca 5 timmar. Flygplatsen heter Menara och ligger ca 5 kilometer från Marrakech centrum. Därifrån är det möjligt att ta buss, taxi eller hyrbil. Om du är osäker på transfer från och till ditt hotell i Marrakech hör med oss så hjälper vi dig gärna.

Boende

I Marrakech kan man bo på en Riad (gamla privatpalats) eller på hotell. Priserna varierar beroende på vilken standard man vill ha som i de flesta andra delarna av världen. Hör med oss så hjälper vid dig gärna med ett hotell eller annat boende utefter dina önskemål.

Väder i Marrakech

En resa till Marrakech och Marocko kan göras vilken tid som helst på året, men de allra flesta kommer nog tycka att det är ett lite väl varmt klimat mellan mitten av juni till september. Under nätterna mellan december och februari kan temperaturerna sjunka till under det många tror är möjligt i en stad som ligger vid Saharaöknen. Bästa period att åka är därav mellan februari - juni för behagligast väder och klimat.

Temperaturer

Tabell: Väder i Marrakech, Marocko januari - december.

 Månad Dag Natt Regn (mm) Soltimmar
januari 18°C 7°C 30 11
februari 20°C 8°C 40 11
mars 23°C 11°C 40 12
april 24°C 12°C 30 10
maj 27°C 14°C 20 10
juni 31°C 17°C 10 9
juli 37°C 21°C 10 8
augusti 36°C 21°C 10 7
september 33°C 20°C 10 8
oktober 27°C 15°C 20 9
november 23°C 11°C 30 11
december 19°C 8°C 20 11

Bilder

Klicka på en av de små bilderna för att se större bilder.

Vår resa till Marrakech, Marocko

Vill du veta mer om vår paketresa till Marrakech eller vill du ha ett annat hotell eller andra flygbiljetter? Hör gärna av dig via formuläret längre ned så återkommer vi så fort som möjligt.

Flyg från

Stockholm (andra orter mot tillägg)

Boka mellan

När som helst, dock minst 14 dagar innan avresa.

Reseperiod

Februari - maj 2021

Andra datum finns givetvis tillgängliga men då till andra priser, hör med oss!

Priser och hotell

Riad Fabiola et Spa ***
Rumstyp: Standard rum
1v: fr. 6 100:- per person
2v: fr. 7 100:- per person

Frukost ingår!

Riad l´heure D´été ****
Rumstyp: Standard dubbelrum
1v: fr. 5 900:- per person (med frukost)
2v: fr. 9 400:- per person (med frukost)

Frukost ingår!

Sofitel Marrakech Lounge and Spa *****
Rumstyp: Superior rum
1v: fr. 9 800:- per person
2v: fr. 17 700:- per person

Frukost ingår ej men kan givetvis bokas via oss.

Priserna inkluderar

- Flyg t/r med KLM från Stockholm till Marrakech (2 stopp)
- Samtliga flygskatter
- 7 eller 14 nätter med eller utan frukost på valt hotell (minst 2 personer)

Paketpriserna till Marrakech avser resa med minst två personer, för andra val hör av er till oss. Notera att transfer inte ingår i priset.

Detta erbjudande har utgått. Priserna är troligen ej tillgängliga längre.

Nyckelord

Marrakech, Resor med hotell, Äventyr, Ormtjusare, Marocko, Atmosfär, Paketresa, Saharaöknen, Afrika, Kultur, Sevärdheter, Sol och värme
Ovan beskriver vad denna sida handlar om i korhet.

Hör av dig / boka resa Problem? Ring oss på 08 441 76 20

Frågor och är inte bindande på något vis. Fyll bara i det som krävs men skriv gärna mer för bästa möjliga hjälp.


Gilla / Dela

Klicka på hjärtat för val Resor Spara

Liknande poster

Andra poster som liknar denna

Skriv ut

Vädret idag

Fler dagar

Karta


Jade Travel AB | Olof Palmes gata 14-16, 111 37 Stockholm | Tel: +46 8 441 76 20 | Fax: +46 8 214 314 | info@jade.se

Change language below

Language translation is only available for the search form at the moment.

Resor med Jade Travel - Resmål dit du vill med asiatisk omsorg

Facebook Resor Twitter YouTube resor jade