Corona/Covid-19 Läs det senaste på:
jade.se/resor-nyheter/corona-resor

Ibiza

Resor till Ibiza

Ibiza är välkänt för att ha de hetaste och vildaste festerna och klubblivet i hela världen. Denna party-ö i Spanien har skapat sin egen musikstil, sitt eget mode och är som en stor lekplats för ungdomar från hela Europa som kommer hit med en enda tanke - att glömma bort vardagen. Så om det är att festa långt in på småtimmarna du söker är en resa till Ibiza svårt att inte rekommendera.

Fakta - Ibiza
Plats: Spaniens östkust, Medelhavet
Huvudstad: Ibiza stad
Antal invånare: 132 000 (2010)
Area: 572 km2
Valuta: Euro (100 kr är ca 11,9 EUR, beräknat 2012)
Tidszon: +1 svensk tid
Bäst tid att resa: september om man gillar behagligt klimat. I september håller även de stora klubbarna sina spektakulära stängningsfester, "Closing parties", för säsongen. Annars är sommaren aldrig fel även om det kan vara väldigt varmt.

Mer om Ibiza

Ibiza är en ö där den största staden enkelt kallas "Ibiza stad". Ön var en gång en ganska okänd plats i Medelhavet och det var den större grannön Mallorca som tog all uppmärksamhet. Men på 60-talet var Ibiza en favorit bland hippies och ur detta har ön utvecklats till att bli  den mest gladlynta, festgladaste och ungdomliga av alla europeiska resmål. Det har också blivit något av en fristad för HBT-människor och i allmänhet frisinnat folk.

Nattliv

En natt i Ibiza stad börjar oftast på en bar nere i hamnen till exempel Zoo, Tango eller Vogue. Från midnatt till gryning tar de stora klubbarna över och bland dessa är de mest kända Pacha, Space, Amnesia, Privelege och Zenith El Divino. Klubbarna är utan tvekan bland de bästa i världen med suveräna ljud- och ljusuppsättningar, podier och skummaskiner som svämmar över dansgolven över natten. Ibizas musik är luftig, drömmande och dånande - allt för att få folk att dansa.

På klubbarna erbjuds världens bästa DJ:s och specialpartyn avlöser ständigt varandra. De tre bästa klubbarna på ön sägs t.om. vara världens 8:e, 9:e och 10:e underverk. Men även utanför klubbarna, på gatan, är staden i Ibiza full av liv och kaotisk rörelse av människor i alla färger och former. Det är lite som om staden är i ett tillstånd av ständig karneval.

Stränder

När du vaknar upp efter nattens festande är det bara vira handduken runt midjan och ta dig ut i den värmande solen. Söder om staden ligger den största stranden - Playa d'en Bossa. Stranden är omgiven av barer och kaféer av alla slag. I mitten av stranden körs housemusik och drinkar serveras dygnet runt.

Längre från staden i Ibiza är det mer lugnt. Havet där har även det fina stränder, något som gör att de mer avsides stränderna blivit populära för olika vatten- och bollsporter. Havet vid Ibiza är också trevligt för snorkling och dykning samt även vindsurfing när vindar från söder når ön.

Lite längre söderut från Playa d'en Bossa ligger Cavallers som bör undvikas för de som inte gärna söker sig till nudiststränder då detta är en av de officiella på ön.

Om man reser till Ibiza som en familj ligger det en mer familjevänlig strand nordost på ön, ca en kilometer från staden. Stranden heter Talamanca och passar bra då det är långgrunt och inte allt för fullt av festande. Där går det även bra att hyra bananbåtar och trampbåtar.

Förutom de nämnda stränderna finns det ett dussintal andra som går att ta sig till med båt. De flesta av dem ligger österut.

Se och göra

Om man lyckas fly klubbarna eller om man reser med barn är vattenlandet Aguamar perfekt. Aguamar ligger nära stranden Playa d'en Bossa. Om ni söker något mer lugnt kan man i utkanten av San Antonio, den näst största staden på ön, besöka akvariet Aquario Cap Blanc som är fascinerande då det är byggt inne i en naturlig grotta.

Trots den intensiva turismen har Ibiza lyckats behålla mycket av sin gamla gotiska arkitektur med dess vackra torg och en mångfald av historiska byggnader. Det är nästan obligatoriskt med en rundtur i Dalt Vila ("höga staden") som är en forntida stad med en av Europas äldsta fästningar. Det mesta av det man ser på platsen är från 1500-1600-talet.

När du varit i den gamla staden ett tag är ett hett tips att besöka katedralen som ligger på en plats där man tror att det varit religiösa byggnader i över 2500 år. Nära den vackra katedralen ligger även ett arkeologiskt museum och inte långt bort från det "Väderkvarnsberget" där man kan se utgrävningar från flera tusen kartagenska kistor som hittats där. Staden har även bra museer för samtida konst och ett flertal olika privata gallerier.

För de som inte vill tillägna en hel dag till att titta på gamla ruiner och gammal konst finns det gott om små butiker i gamla stan i Ibiza.

Mat och restauranger

När det kommer till mat och dryck har staden Ibiza ett gott utbud av olika restauranger - från fina lokala skaldjursrestauranger till kinesisk och amerikansk snabbmat. Restaurangerna domineras dock av turismen och det är ont om små pittoreska tapasbarer även om det går att hitta om man letar lite.

Shopping

Ibiza är relativt känt för att ha en ganska egen och lite överdrivet mode. Mycket av det man handlar på Ibiza går inte att hitta någon annanstans. Men det finns också mer allmänt mode till bra priser. Varje kväll håller även hippiemarknaden i Sa Marina öppet där man kan hitta allt möjligt och omöjligt. Givetvis finns det också ett stort överflöd i prydnadssaker av alla möjliga olika slag.

Väder i Ibiza

Ibiza ligger lite mer skyddat än t.ex. Mallorca och är därför lite varmare. Detta ger trevliga temperaturer även på vintern, men kan även göra att det blir ganska hett i juli och augusti.

Vädertabell

Medelvärden för vädret på Ibiza (Spanien), januari - december.

 Månad Dag Natt Regn (mm) Soltimmar
januari 15°C 8°C 38 6
februari 16°C 8°C 33 6
mars 17°C 9°C 36 7
april 19°C 11°C 33 8
maj 22°C 14°C 26 10
juni 26°C 18°C 14 11
juli 29°C 21°C 6 11
augusti 30°C 22°C 19 11
september 27°C 20°C 48 8
oktober 24°C 16°C 69 7
november 19°C 12°C 51 6
december 17°C 10°C 54 5

Bilder

Klicka på småbilderna för att se större varianter.

Vår resa till Ibiza, Spanien

Vill du veta mer? Hör av dig via formuläret längre ner eller ring direkt på 08 441 76 20.

Flyg från

Stockholm (andra orter mot tillägg)

Boka mellan

När som helst, dock minst 14 dagar innan avresa.

Res mellan

April - juni 2021
Det finns även andra datum, men då gäller andra priser - hör med oss!

Priser och hotell

Hotel Abrat ***
Rumstyp: Tvåbäddsrum - utsikt mot bergen
1v: fr. 4 700:- per person
2v: fr. 7 200:- per person

Inkl. frukost och flygskatter

Migjorn Ibiza Suites & Spa ****
Rumstyp: Juniorsvit
1v: fr. 6 800:- per person
2v: fr. 11 900:- per person

Inkl. frukost och flygskatter

Insotel Fenicia Prestige Suites & Spa *****
Rumstyp: Deluxe rum
1v: fr. 7 800:- per person
2v: fr. 13 900:- per person

Inkl. frukost och flygskatter

Priserna inkluderar

- Flyg t/r med Vueling airlines från Arlanda via Barcelona till Ibiza
- Samtliga flygskatter
- 7 eller 14 nätter på valt hotell (minst 2 personer)

Priset baseras på att ni är två som reser till Ibiza (delar på dubbelrum). All text och alla bilder är med reservation för tryckfel. Om du är osäker över något hör gärna av dig. Notera att priset även är exkl. transfer, men detta går givetvis fint att boka med oss - hör av dig!

Detta erbjudande har utgått. Priserna är troligen ej tillgängliga längre.

Nyckelord

Party, Resa, Ibiza, Festa, House, Klubbar, Uteliv, Klubbliv
Ovan beskriver vad denna sida handlar om i korhet.

Hör av dig / boka resa Problem? Ring oss på 08 441 76 20

Frågor och är inte bindande på något vis. Fyll bara i det som krävs men skriv gärna mer för bästa möjliga hjälp.


Gilla / Dela

Klicka på hjärtat för val Resor Spara

Liknande poster

Andra poster som liknar denna

Skriv ut

Vädret idag

Fler dagar

Karta


Jade Travel AB | Olof Palmes gata 14-16, 111 37 Stockholm | Tel: +46 8 441 76 20 | Fax: +46 8 214 314 | info@jade.se

Change language below

Language translation is only available for the search form at the moment.

Resor med Jade Travel - Resmål dit du vill med asiatisk omsorg

Facebook Resor Twitter YouTube resor jade