Corona/Covid-19 Läs det senaste på:
jade.se/resor-nyheter/corona-resor

Da Nang

Stranden vid Furama Resort Da Nang

Res till Da Nang och få smak för Vietnam. Da Nang ligger på östkusten centralt i Vietnam. På grund av det strategiska läget har Da Nang blivit ett populärt resmål och en bra bas om man vill resa runt i Vietnam. Från Da Nang är det lätt att ta sig till närliggande platser som populära Hoi An och Hue. Dessutom finns flygförbindelse till både Hanoi i norr och Ho Chi Minh i söder.
Mer om Da Nang

Vår resa till Da Nang, Vietnam

Vill du veta mer om vår paketresa till Da Nang eller vill du ha ett annat hotell eller andra flygbiljetter? Hör gärna av dig via formuläret längre ned så återkommer vi så fort som möjligt.

Flyg från

Stockholm (andra orter mot tillägg)

Boka mellan

När som helst, dock minst 14 dagar innan avresa.

Reseperiod

Februari - april 2021

Andra datum finns givetvis tillgängliga men då till andra priser, hör med oss!

Priser och hotell

King´s Finger Hotel ***+
Rumstyp: Superior dubbelrum
1v: fr. 7 600:- per person
2v: fr. 8 200:- per person

Meliá Danang ****
Rumstyp: Rum (Melia Guest Room)
1v: fr. 10 900:- per person
2v: fr. 15 300:- per person

Four Points by Sheraton Danang *****
Rumstyp: Superior rum
1v: fr. 9 800:- per person
2v: fr. 12 900:- per person

Priserna inkluderar

- Flyg t/r med Cathay Pacific från Stockholm till Da Nang (2 stopp)
- Samtliga flygskatter
- 7 eller 14 nätter med frukost på valt hotell

Paketpriserna till Da Nang avser resa med minst två personer, för andra val hör av er till oss. Notera att transfer inte ingår i priset.

Mer om Da Nang

Da Nang är huvudstad i provisen Duyen Hai Mien Trun som är den administrativa regionen beläget mellan den gamla huvudstaden Hue och "skräddarstaden" Hoi An samt den heliga platsen My Son. Da Nang har en historia som inkluderar både Napoleon III (som gav order att invadera området år 1858) samt som central del för handelsutvecklingen i regionen.

Under början av 1500-talet började man nyttja Da Nang som central hamn, men det var först på 1800-talet, då kejsaren Minh Mang beslutade att alla fartyg från Europa skulle passera staden, som den verkliga tillväxten tog fart. Detta har gjort att Da Nang i dag är ett viktigt centrum för Vietnam och den kringliggande regionen.

Bland Da Nangs största sevärdheter finns bland annat museet Cham Museum som rymmer världens största samling skulpturer från Cham-dynastin samt Marble Mountain som sägs representera de fem elementen inom Ying och Yang; vatten, eld, jord, trä och guld/metall. En kort bil- eller taxiresa från centrala Da Nang hittas China Beach som användes som friluftscenter av amerikanska soldater under Vietnamkriget och som blev världsberömd genom filmen "Apocalypse Now". I dag är det en plats för badsugna, soldyrkare och surfare. Andra platser i närheten värda att besöka är bland annat Hivan Pass och Marble Mountain.

Se och göra

Då turismen är en viktig del av ekonomin i Da nang så finns det gott om information om olika sevärdheter och stort fokus läggs på att göra det enkelt för turister. Da Nang ses som en viktig transporthub för centrala Vietnam då staden ligger nära många sevärdheter som finns med på UNESCO:s världsarvslista som t.ex. staden Hue, Hoi An och ruinerna vid My Son. De tre platserna är även de som många resenärer tar sig till när de reser till Da Nang.

My Son

Hela My Son är en arkeologiskt viktig palts och är mer än tusen år gammal. Platsen ligger i regionen Quang Nam i en skog ca 7 mil väst om Da Nang. Staden var förr huvudstad och religiöst centrum och innehåll bland annat över 70 olika tempel och religiösa byggnader. Även om platsen blev skadad av bomber på 60-talet finns där fortfarande runt 20 byggnader och platsen blev utsedd till att vara med på UNESCO:s världsarvslista år 1999.

Många statyer, skulpturer och reliefer som hittats i My Son förvaras på Museum of Cham nära Han River i hjärtat av Da Nang. De flesta av dessa är från 1400-talet och föreställer mycket av det vardagliga livet i regionen samt olika religiösa delar av Hindu och Biuddism.

Marble Mountain

Berget Marble Mountain består till största del av limesten som vätter ut mot havet precis söder om Da Nang. Stigar leder till toppen av de grönskande klipporna och väl där uppe får man en fantastisk utsikt över stranden Non Nuoc och över det Sydkinesiska havet.

I grottorna som finns kring och i berget bodde förr folkstammen "Cham". Senare lät dynastin Nguyen bygga ett flertal pagodor runt och i grottorna. Nu för tiden besöks grottorna av många konstnärer som senare skapar skulpturer och olika konstverk vid bergets bas i byn Non Nuoc.

Stranden nedanför berget i Non Nuoc har vacker vit sand och ligger i utkanten av Da Nang. Platsen är känd för sin skönhet och för dess historia som ett friluftsområde för amerikanska soldater under Vietnamkriget då den fick namnet China Beach. Idag är stranden, tillsammans med stranden My Khe norr om Da Nang, hem till dyrare resorter, surfnin goch olika typer av nöjen.

Om du tröttnat på berg - åk till ett annat! Ba Na Hills är ett annat fantasieggande berg och samtidigt en resort som har en 5 km lång linbana som tar en ända upp till toppen av Ba Na åp 1 478 meters höjd. Ett annat häftigt berg är Son Tra som ligger ett par kilometer från centrala Da Nang.

Furama Resort

Furama Resort är en pärla på den Vietnamesiska östkusten.
Man kallar sig själva "ett tempel av lyx och välmående" beläget på mytomspunna  "China beach"
Stilen är traditionellt vietnamesisk kombinerad med fransk kolonialstil. 198 mycket smakfullt inredda rum där ingenting lämnats åt slumpen.

Denna flerfaldigt prisbelönade resort erbjuder också gastronomiska upplevelser. Café Indochine, Don Capriani´s italienska restaurang mm.

Vi har nöjet att erbjuda fantastiska priser på denna prisbelönade Resort. 2013 vann man det prestigefyllda priset "Travellers choice" i lyxkategorin hos Tripadvisor.

Läs mer om Furama Resort

Väder i Da Nang

Medeltemperaturer för vädret i Da Nang, Vietnam.

 Månad Dag Natt Vattentemperatur Regn (mm)
januari 24°C 18°C 24°C 96
februari 25°C 19°C 24°C 33
mars 27°C 21°C 24°C 22
april 30°C 23°C 26°C 26
maj 32°C 24°C 28°C 62
juni 33°C 25°C 29°C 87
juli 33°C 26°C 30°C 85
augusti 33°C 25°C 30°C 102
september 31°C 24°C 29°C 349
oktober 29°C 23°C 28°C 612
november 27°C 21°C 27°C 365
december 25°C 19°C 25°C 199

Detta erbjudande har utgått. Priserna är troligen ej tillgängliga längre.

Nyckelord

Da Nang, Vietnam, Resor, Asien, Östkusten, Tropiskt
Ovan beskriver vad denna sida handlar om i korhet.

Hör av dig / boka resa Problem? Ring oss på 08 441 76 20

Frågor och är inte bindande på något vis. Fyll bara i det som krävs men skriv gärna mer för bästa möjliga hjälp.


Gilla / Dela

Klicka på hjärtat för val Resor Spara

Skriv ut

Vädret idag

Fler dagar

Karta


Jade Travel AB | Olof Palmes gata 14-16, 111 37 Stockholm | Tel: +46 8 441 76 20 | Fax: +46 8 214 314 | info@jade.se

Change language below

Language translation is only available for the search form at the moment.

Resor med Jade Travel - Resmål dit du vill med asiatisk omsorg

Facebook Resor Twitter YouTube resor jade