Corona/Covid-19 Läs det senaste på:
jade.se/resor-nyheter/corona-resor

Bora Bora

Resor till Bora Bora i Franska Polynesien

Bora Bora har inte svårt att tillgodose varje förväntan om ett fantasieggande tropiskt paradis. Ön i Franska Polynesien och Stilla havet sägs vara världens vackraste. Romantiska solnedgångar i vackra laguner är som en dröm för alla som ska på smekmånad. Resor till Bora Bora passar dock inte bara par på smekmånad utan alla som vill åt det där superexotiska med kritvita sandstränder, varmt klart vattnet och de vajande palmerna.

Fakta - Bora Bora
Plats: Stilla havet, Franska Polynesien (Sällskapsöarna)
Folkmängd: 8 927 (2007)
Area: 29.3 km2
Högsta punkt: 727 m, Mount Otemanu
Största stad: Vaitape (4 927 invånare (2007))
Tidsskillnad: GMT-10
Valuta: Polynesiska Franc (1 kr = 13,8 XPF (2012))
Dagstemperatur: 22-30°C året runt
Språk: Franska och Tahitiska

Mer om Bora Bora

En timmes flygtur från Tahiti eller Moorea ligger Bora Bora med en lagun som liknar en kostnärs palett i azurblå och gröna färger. Att se Bora Bora är som kärlek vid första ögonkastet.

Romantiska par från hela världen har nästan lagt anspråk på ön där spektakulära Mount Otemanu skär genom himlen. På tropiska sluttningar blomstrar hibiskus medan palmbeklädda stränder går som cirklar runt laguner. Perfekta vita sandstränder ger vika åt det klara vattnet där färggladda fiskar simmar kring de färgsprakande korallträdgårdarna. Bora Bora kan lätt beskrivas som romantikens huvudstad i världen där lyxiga resorter och spa-anläggningar lagt sina havsvillor som pärlband längs kusten.

Historia

Pora Pora - det gamla namnet som betyder "förstfödde" kom från legender som beskriver detta som den första ön som steg upp när Taaroa, den högste guden, fiskade ut den ur havet efter det mystiska skapandet av Havai'i, numera känd som Raiatea. Den första bokstaven "B" existerar egentligen inte i det tahitiska språket, men det var kapten Cook som misstolkade ljudet av den tahitiska bokstaven"P" med ett "B" och därefter kallade ön Bola Bola. Något som senare istället kom att bli Bora Bora.

Stränder

Många resenärer som besökt Bora Bora tycker att Matira Beach, på den södra delen av huvudön, är en av de vackraste stränderna i hela Franska polynesien. Stranden kantas av kokosnötspalmer och är mer än 3 km lång. Hela stranden går runt en liten halvö och det kristallklara vattnet är grunt hela vägen ut till korallrevet. Om man letar efter andra stränder på ön är det dock inte svårt - gå åt vilket håll du vill och du  möter snart en fantastisk strand.

Ett paradis av hotell och resorter

Hotell och resorter på Bora Bora har välkomnat gäster och par i över 40 år och deras särskilda faciliteter har verkligen utvecklats till perfektion. Från soluppgång till solnedgång har alla resorter på ön utvecklat sin egen blandning av unika romantiska upplevelser för sina gäster att välja mellan.

Se och göra

Utforska Bora Boras klara vatten och färgsprakande korallrev med någon av de många snorkelutflykter som anordnas. Hyr polynesiska kanoter eller åk med på glasbotten-båtarna och glid mjukt över det klara vattnet. Populärt brukar även vara att ta en tur med en segelbåt i solnedgången ackompanjerad av tahitiska sångare och dansare. Om d vill ha mer äventyr ta en tur med fyrhjulsdrivna fordon och besök gamla amerikanska militäranläggningar, grönskande dalar och utsiktspunkter för oförglömliga minnen.

Mat och dryck

De lyxiga resorterna på Bora Bora erbjuder en uppsjö av maträtter och drycker, men se till att ni tar er ut från hotellet och smakar på den lokala maten någon gång. Bora Bora Yacht Club är ett livfullt ställe liggandes vid vattnet där man bl.a. kan beställa färska ostron.

Väder på Bora Bora

Klimatet på Bora Bora och resten av sällskapsöarna ses som tropiskt och kan enkelt sett vara indelat i två säsonger: den blöta och den torra säsongen. Den blötare polynesiska sommaren är mellan november och april och det är även då ¾ av allt regn faller. Luftfuktigheten under denna period kan vara ganska påtaglig och det är mer moln på himlen rent generellt. För resenärer kanske inte denna lågsäsong känns särskilt optimal, men det finns klara fördelar om man väljer att resa denna tid. Lättare att hitta boende, lättare att boka aktiviteter och sightseeingturer är aldrig några problem då det alltid finns plats för mer folk. Temperaturen i lågsäsongen ligger på mellan 27-30 °C.

Den riktiga högsäsongen på Bora Bora är mellan maj och oktober. Det är även då polynesien har sin vinter. Temperaturen är då mellan 26-30 °C. Skillnaden mellan antal grader skiljer sig inte nämnvärt mellan natt och dag - det är skönt dygnet runt! Regn är även sällsynt i högsäsongen. För de som tycker om att snorkla och dyka är den torra, högsäsongen, bäst då vattnet är som klarast då.

Vädertabell

Medelvärden för vädret på Bora Bora (Franska Polynesien), januari - december.

 Månad Dag Natt Regn (mm) Soltimmar
januari 30°C 24°C 470 7
februari 31°C 24°C 260 7
mars 31°C 24°C 120 7
april 31°C 24°C 90 8
maj 30°C 24°C 30 7
juni 29°C 23°C 40 7
juli 29°C 23°C 20 8
augusti 27°C 23°C 50 8
september 29°C 23°C 190 8
oktober 29°C 24°C 60 8
november 30°C 24°C 180 7
december 30°C 24°C 390 6

Bilder

Klicka på småbilderna för att se större.

Videoklipp

En guide på engelska till underbara Boracay. Klicka på varje bild för att titta på varje videoklipp. Slå gärna på HD-kvalite för bästa möjliga visning.

Video 1/3

Video 2/3

Video 3/3

Vår resa till Bora Bora, Franska Polynesien

Frågor kring Bora Bora och vår paketresa? Hör gärna av dig i formuläret längre ner.

Flyg från

Stockholm/Göteborg/Köpenhamn (priset avser avresa från Sverige) 

Boka mellan

När ni vill, dock är antalet platser begränsat. 

Resperiod

2020-2021

Pris från

60 900:- per person. Då inkluderas: Flyg t/r med Air France (stoppmöjlighet i Los Angeles finns), inrikesflyg till Bora Bora t/r, privat transfer till och från hotellet samt 10 nätter honeymoonpaket på Intercontinental Moana Resort ****. Hotellet bjuder på välkomstpresent, en liten flaska champagne, samt romantisk frukost på rummet en av dagarna. 

Pris baseras på del i dubbelrum (att ni är två som köper resan till Bora Bora). Texter och priser är med reservation för eventuella tryckfel som kan uppkomma. Hör mer än gärna av dig via formuläret som du hittar längre ned om du har några frågor eller ring oss direkt.

Nyckelord

Franska Polynesien, Resor, Bora Bora, Lyx, Drömresor, Bröllopsresor, Underbart
Ovan beskriver vad denna sida handlar om i korhet.

Hör av dig / boka resa Problem? Ring oss på 08 441 76 20

Frågor och är inte bindande på något vis. Fyll bara i det som krävs men skriv gärna mer för bästa möjliga hjälp.


Gilla / Dela

Klicka på hjärtat för val Resor Spara

Skriv ut

Vädret idag

Fler dagar

Karta


Jade Travel AB | Olof Palmes gata 14-16, 111 37 Stockholm | Tel: +46 8 441 76 20 | Fax: +46 8 214 314 | info@jade.se

Change language below

Language translation is only available for the search form at the moment.

Resor med Jade Travel - Resmål dit du vill med asiatisk omsorg

Facebook Resor Twitter YouTube resor jade