Corona/Covid-19 Läs det senaste på:
jade.se/resor-nyheter/corona-resor

Barbados

Resor till Barbados

Barbados med sina kritvita sandstränder, klara vatten och vackra korallrev är en av Karibiens mest berömda öar. Ön ligger längst österut i Karibien och landet samt ön med samma namn blev självständigt från Storbritannien först 1966, något som fortfarande ser tydliga spår av. Det officiella språket är engelska och folk kör på vänster sida av vägen.

Fakta - Barbados
Huvudstad: Bridgetown
Area: 431 km2
Språk: Engelska
Valuta: Barbados dollar (BBD, 1 BBD = 3,4 kr (2012))
Tidsskillnad: -5 timmar
Öl (50 cl) på restaurang: ca 23 kr
1 liter vatten i butik: ca 12 kr
Visum: Visumfritt för svenskar, pass måste vara giltigt minst 6 månader efter utresa.

Mer om Barbados

Invånarna på de närliggande öarna kallar Barbados för "Little England" och på ön råder lite av en tvådelad stämning. En med karibiska rytmer och hemgjord rom och en annan med Cricketmatcher. Cricketmatcherna lockar lika stor publik som den årliga "Crop Over" -festivalen där musik, dans och dricktävlingar arrangeras. Barbados är en unik smältdegel av olika kulturer och ön blandar allt det med vackra sandstränder, sitt klara vatten och vajande palmer.

Geografi

Barbados är Karibiens östligaste ö och ligger ca 160 km öster om ön Saint Vincent. Det lilla landet har en yta på endast 430 km2 och landskapet är relativt platt - den högsta punkten är Mount Hillaby på 336 meter. Kullarna är för det mesta täckta av sockerrörsodlingar, betesmarker för får och skogar där det växer höga fikonträd. Landskapet omges av fina sandstränder som i sin tur är omgivna av korallrev på i princip hela ön.

Historia

På grund av Barbados plats i Karibien var det många européer som kom när man började resa till Västindien på 1500-talet. Invånarna på ön togs som slavar och därefter var Barbados i stort sett obebodd fram till det att britterna tog över ön 1627. Storbritannien lät odla upp marken med sockerplantager och arbetskraft importerades från Afrika. De flesta invånarna på Barbados är direkta ättlingar till de afrikanska slavarna. Storbritannien styrde fram till 1996 då Barbados fick status som ett självständigt land. Likt många andra öar i Karibien är dock Barbados fortfarande medlem i "Commonwealth of Nations" och har därför fortfarande den brittiska monarken som statschef.

Se och göra

Barbados största attraktion är de fantastiska sandstränderna som sträcker sig längs kusten. Västkusten ger gott om möjligheter för exotisk avkoppling på vackra stränder med lugnt hav medan östkusten har större vågor och mer vind, därav lämpar sig östkusten bättre för t.ex. surfare.

Prova på att snorkla och dyka i det turkosa vattnet och upplev de unika korallreven och havssköldpaddor. I havet kring Barbados finns också möjligheten att utforska häftiga gamla skeppsvrak t.ex. de som finns på Carisle Bay där man hittar fyra vrak. För de som vill ge sig ut i naturen har Barbados ett trevligt djurliv där man bl.a. kan se många olika fågelarter och apor.

Shopping, rom och calypso

Barbados är känt för sina många sockerrörsodlingar och gamla romdestillerier där man verkligen kan få en inblick i produktionen. Huvudstaden Bridgetown har gott om saker att erbjuda och har ett överflöd av shopping, restauranger och ett färgsprakande nattliv. Många butiker i staden är "tax free"-butiker vilket kort innebär att du kan handla alla varor mycket billigare än vanligt. När solen går ner missa inte all den trevliga musik som spelas, den medryckande calypsomusiken kan få den värsta bänkvärmaren att dansa.

Barbados lockar många resenärer som letar efter en äventyrlig semester där man kan göra sig bekant med gamla skatter, roliga vattenaktiviteter och fantastiska stränder - saker som oftast ligger till grunf för en riktigt underbar semester.

Väder på Barbados

Vädret på Barbados är nästan alltid bra. Medeltemperaturen för hela året är på 27°C och vindar svalkar ofta på heta och fuktiga dagar. Det blåser minst på sommaren och det är också då det är som varmast på Barbados. Under denna period kan man förvänta sig lite regn på eftermiddagarna. Barbados är den östligaste av alla öar i Karibien och är därför förskonat från det sk. orkanbältet, något som gör att man utan problem kan resa till Barbados året runt. Prismässigt är det billigast att resa på hösten och den dyraste perioden är mellan jul och mars när efterfrågan på resor till Barbados är som högst. Man kan med fördel resa i november och början av december samt från mars till juli när vädret oftast är riktigt bra och det inte finns så många turister.

Vädertabell

Medelvärden för vädret på Barbados, januari - december.

 Månad Dag Natt Regn (mm) Soltimmar
januari 28°C 21°C 80 8
februari 29°C 21°C 45 9
mars 29°C 21°C 40 9
april 30°C 22°C 50 9
maj 30°C 23°C 71 9
juni 30°C 24°C 120 8
juli 30°C 23°C 157 9
augusti 30°C 24°C 155 8
september 30°C 23°C 181 8
oktober 30°C 23°C 201 7
november 30°C 23°C 201 8
december 29°C 22°C 112 8

Bilder

Klicka på någon av de små bilderna för att se större.

Vår resa till Barbados

Vill du veta mer om vår paketresa till Barbados eller vill du ha ett annat hotell eller andra flygbiljetter? Hör gärna av dig via formuläret längre ned så återkommer vi så fort som möjligt.

Flyg från

Stockholm
Göteborg eller Köpenhamn? Hör av dig!

Boka mellan

Senast 14 dagar innan avresa för avsedd period.

Reseperiod

Januari - juni 2021
Andra datum finns givetvis tillgängliga men då till andra priser, hör med oss!

Priser och hotell

Time Out Hotel ***
Rumstyp: Standard rum
1v: fr. 10 700:- per person
2v: fr. 14 500:- per person

Exkl. frukost – för måltider hör av dig.

Radisson Aquatica Resort Barbados ****
Rumstyp: Rum – 2 dubbelsängar
1v: fr. 11 800:- per person
2v: fr. 16 900:- per person

Exkl. frukost – för måltider hör av dig.

Hilton Barbados Resort ****+
Rumstyp: Rum – havsutsikt
1v: fr. 13 400:- per person
2v: fr. 19 500:- per person

Exkl. frukost – för måltider hör av dig.

Priserna inkluderar

- Flyg t/r med SAS/Condor från Stockholm till Barbados (2 stopp)
- Samtliga flygskatter
- 7 eller 14 nätter med/utan frukost på valt hotell (minst 2 personer)

Paketresan till Barbados avser resa med minst två personer, för andra val hör av er till oss. Notera att transfer inte ingår i priset.

Nyckelord

Karibien, Resor, Barbados, Klart vatten, Sol, Bad, Drömresor, Lyx, Paket
Ovan beskriver vad denna sida handlar om i korhet.

Hör av dig / boka resa Problem? Ring oss på 08 441 76 20

Frågor och är inte bindande på något vis. Fyll bara i det som krävs men skriv gärna mer för bästa möjliga hjälp.


Gilla / Dela

Klicka på hjärtat för val Resor Spara

Liknande poster

Andra poster som liknar denna

Skriv ut

Karta


Jade Travel AB | Olof Palmes gata 14-16, 111 37 Stockholm | Tel: +46 8 441 76 20 | Fax: +46 8 214 314 | info@jade.se

Change language below

Language translation is only available for the search form at the moment.

Resor med Jade Travel - Resmål dit du vill med asiatisk omsorg

Facebook Resor Twitter YouTube resor jade