Corona/Covid-19 Läs det senaste på:
jade.se/resor-nyheter/corona-resor

Bali

Resor till Bali med hotell

Resor till Bali är perfekt för alla som vill uppleva en rik mångfald i naturen och hitta en plats som verkligen är som ett signum för andlighet. Att beskriva Bali med några få ord är väldigt svårt och det vet alla som någon gång tagit en resa dit.

Bali som resmål

Gudarnas, konstens och skönhetens ö. Bali är sägenomspunnen och mystisk, exotisk, vacker och tropisk. Bali uppfattas lätt som ett eget land, men är i själva verket en ö bland många i Indonesien.

Härliga stränder

De bästa stränderna ligger på Balis södra del. Stränderna på Bali är mycket olika till sin karaktär och det är viktigt att du väljer efter dina önskemål och förväntningar.

Sanur Beach - En drygt tre km lång sandstrand som är populär bland barnfamiljer och de som önskar sig en lite lugnare semester. Hotellen i Sanur är i regel prisvärda och längst med huvudgatan finns mängder av restauranger, kaféer och shoppingmöjligheter som även de kan vara ganska prisvärda.

Kuta Beach - Kallas av européer för "Australiens Mallorca". Dit reser partysugna för det stora utbudet av barer, klubbar och restauranger. Den nästan åtta km långa stranden håller hög klass och ligger mot Indiska Oceanen. Stora vågor sveper in mot reven, vilket gör Kuta till en utmärkt plats för surfare.

Nusa Dua - Längs den fina sandstranden Nusa Dua ligger Balis bästa femstjärniga hotell uppradade, det ena mer praktfullt än det andra. Området ligger vackert i ett parkområde med bland annat en golfbana. Till Nusa Duass nackdel skall sägas att hotellen ligger isolerade och som resenär är man utelämnad till hotellens restauranger och där är prisnivån relativt hög i jämförelse med övriga Bali.

Nöjesliv i Kuta

Det mesta sker längs huvudgatan Jalan Legian där diskoteken, klubbarna, barerna och restauranger ligger vägg i vägg. Restaurang Poppies räknas till de bättre i området. Kutas surfare hänger på Tubes där de visar häftiga surffilmer på storbildsskärmar och säljer roliga T-shirts.

En av de trendigaste barerna på Bali är Q-Bar. Där hittar man en mixad publik och ett internetcafé på ovanvåningen. Då det är ett väldigt populärt uteställe kan det bli väldigt trångt efter midnatt. För de som är sugna på att ge sig ut på ett dansgolv är annars Double Six ett bra ställe med öppet tak och som aldrig riktigt tycks stänga. Ett annat bra kort är Peanuts 2.

Notera dock att uteställen, pubar m.fl. ofta öppnar och stänger lite slumpartat, så vad som är öppet respektive inte är aldrig riktigt säkert på förhand.

Fyra höjdare

1. River Rafting. Forsränningarrangeras på floden Auyun nordväst om det konstnärliga meckat Ubud på Bali.

2. Bungy Jumping. På Kuta finns ett antal arrangörer som ordnar bungy jumping vid vattenfallen i Gianyar. Vågar du kan du även göra ett sk. "slingshot". Det är lite som Gröna Lunds uppskjutet men med bungy jump -lina där man skjuts upp 52 meter upp i luften på knappt två sekunder!

3. Surfing. Kuta är en perfekt bas för surfing av olika slag, men de som vet brukar ofta istället tala sig varma för Ulu Watu. Bästa tiden för olika typer av surfing är mellan mars till september.

4. Dykning. Balis bästa dykplatser ligger längst med östkusten och i nordväst nära ön Menjangan.

Konst

Konsten är en del av livet på Bali. Varje hus, varje tempel eller port är smyckad med bildstoder och blomsterarrangemang. Många byar är specialister på sitt hantverk och bland alla städerna på Bali står sig Ubud stark och är väldigt känd för sin konst. Där hittar man museer, mysiga uteserveringar och konstgallerier med spännande konstverk. Om man söker efter en trevlig restaurang är Lotus Café en klassiker som är lätt att rekommendera. I byarna Celuk och Mas finner du silversmederna och trädsnidarna för dig som är intresserad av äldre konsthantverk på Bali.

Havstempel

Inte långt från Kuta, längs med kusten, ligger det vackert belägna havstemplet Tanah Lot. Templet byggdes på 1600-talet på en klippavsats och är en plats som väldigt många brukar uppskatta. Bästa tiden att åka dit är precis innan solnedgång så att man kan se solnedgången när man är i templet.

Tempel på hög höjd

Templet Besakih på 1 000 meters höjd vid det heliga berget Agung är Balis och Indonesiens största hindutempel. Vägen dit går via pittoreska småbyar och gröna risterasser. Från templet har du en fantastisk utsikt som verkligen är värd vandringen om man är en sådan som tycker om att ge sig ut på upptäcksfärder. Ett bra uppehåll är att stanna vid tempelgrottan Goa LAwah där man kan se tusentals fladdermöss som hängandes från grottans tak.

Visum för Bali

Visum krävs för svenska medborgare, men detta är något man kan få när man kommer fram till flygplatsen. Visum i Bali för resenärer räcker i 30 dagar och kostar ca $10-25 beroende på hur lång tid man vill stanna. För mer information gällande visum i Bali kontakta ambassaden i Stockholm på tel 08 545 558 80.

Väder på Bali

Bali har regnperiod mellan november och februari. Detta gör att vädret på Bali då har mer regn och iom det tropiska klimatet kan det då bli lite lerigt. Att resa till Bali under regnperioden kan vara lite sisådär och är bra om man undviker om man inte bara är där på genomresa eller dylikt.

 Månad Dag Natt Regn (mm) Soltimmar
januari 31°c 22°c 300 8
februari 31°c 22°c 280 8
mars 31°c 22°c 215 8
april 32°c 22°c 100 10
maj 32°c 21°c 85 10
juni 31°c 21°c 75 9
juli 31°c 20°c 55 10
augusti 32°c 20°c 40 10
september 32°c 21°c 90 10
oktober 33°c 22°c 100 10
november 32°c 23°c 150 9
december 31°c 22°c 295 8

Vill du veta mer om Bali? Läs då vår reseguide för Bali.

Bilder från Bali

Klicka på en av småbilderna för att få upp en större.

Vår resa till Bali

Har du frågor kring resmålet? Hör gärna av dig via formuläret längre ner.

Flyg från

Stockholm, Arlanda
För andra orter gäller andra priser, men hör gärna med oss!

Boka mellan

När som helst, dock minst 14 dagar innan avresa.

Reseperiod

Maj - november 2021

Andra datum finns givetvis tillgängliga men då till andra priser, hör med oss!

Priser och hotell

Swiss-Belinn Legian ***
Rumstyp: Superior rum
1v: fr. 8 800:- per person
2v: fr. 10 900:- per person

The Vira Bali Boutique Hotel & Suite ****
Rumstyp: Superior rum
1v: fr. 8 900:- per person
2v: fr. 11 300:- per person

Equilibria Seminyak *****
Rumstyp: Villa (Pool Villa)
1v: fr. 15 300:- per person
2v: fr. 23 600:- per person

Priserna inkluderar

- Flyg t/r med Singapore Airlines från Arlanda till Bali (2 stopp)
- Samtliga flygskatter
- 7 eller 14 nätter på valt hotell med frukost

Paketpriserna till Bali avser resa med minst två personer, för andra val hör av er till oss. Notera även att transfer inte ingår i priset, men detta går givetvis att boka fråga oss!

Detta erbjudande har utgått. Priserna är troligen ej tillgängliga längre.

Nyckelord

Bali, Resor, Regnskog, Tropiskt, Vita sandstränder
Ovan beskriver vad denna sida handlar om i korhet.

Hör av dig / boka resa Problem? Ring oss på 08 441 76 20

Frågor och är inte bindande på något vis. Fyll bara i det som krävs men skriv gärna mer för bästa möjliga hjälp.


Gilla / Dela

Klicka på hjärtat för val Resor Spara

Skriv ut

Karta


Jade Travel AB | Olof Palmes gata 14-16, 111 37 Stockholm | Tel: +46 8 441 76 20 | Fax: +46 8 214 314 | info@jade.se

Change language below

Language translation is only available for the search form at the moment.

Resor med Jade Travel - Resmål dit du vill med asiatisk omsorg

Facebook Resor Twitter YouTube resor jade