Corona/Covid-19 Läs det senaste på:
jade.se/resor-nyheter/corona-resor

Mexiko & Karibien

Resor till Mexiko och Karibien

Resor till Mexiko och Karibien är att resa till något många skulle kalla ett tropiskt paradis. Här hittar du verkligen dina drömmars sandstränder och det där härligt inbjudande, klara och turkosblå havet som många letar efter. En resa till Karibien och Västindien kan bjuda på en guldkantad tillvaro i skön avkopplande atmosfär. Härliga latar dagar kan med fördel kombineras med egna upptäckter i natursköna landskap täckta av tropisk grönska eller i en värld av koraller och färgrika fiskar under vattenytan.

Läs mer

Våra paketresor för Mexiko & Karibien

Sortera – Namn Lägst pris

Arkiverat


Mer om Karibien och Mexiko

Fakta Karibien
Antal länder: 13 (17 oberoende territorium)
Area: 2,7 milj km2
Landarea: 239 683 km2
Antal invånare: 39 milj (2009)
Populära språk: Spanska, Engelska, Franska, Nederländska
Störst städer: Santa Domingo, Havana, Santiago de los Caballeros, Port-au-Prince, Kingston, Santiago de Cuba, San Juan, Holguín
Tidszon: UTC-5 till UTC-4 (Sverige är UTC+1 vintertid och UTC+2 sommartid)

Mexiko är ett land fyllt av överraskningar som garanterat ger dig mminnesvärda och rika upplevelser. I världens största stad Mexico City möter du storstadspulsen och ett myller av liv. Bara någon timme från storstaden finns pittoreska och charmiga kolonialbyar. I Mexiko är det lätt att kombinera spännande arkeologiska utgräjvningar med härligt kritvita sandstränder och klart, turkosblått hav.

Kuba lockar allt fler resenärer, vilket inte är särskilt konstigt. Här möts du av salsa, mojitos och Hemingwaykänsla. Kuba är inte bara storstad och gränder utan landet, t.ex. de gamla favoriterna Varadero och Cayo Coco, bjuder på utomordentliga sandstränder, varmt vatten och en gemytlig atmosfär. Kulturella Havanna har mysiga gränder i Gamla stan, mysiga restauranger och ett myllrande liv.

I Karibien och Västindien finns ett pärlbad av härliga karibiska öar. Först när man sitter åp stranden med ena foten i vattnet är det lätt att förstå njutningen i att vara på en av alla fantastiska karbiska öar. Går det att begära mer av en långresa?

Mexiko

I Mexiko kan du få upplevelser för livet oavsett om man föredrar kultur, natur eller soldränkta stränder. Tidigare härksade aztekerna i områder kring Mexico City medan mayafolket hade sin hemvist söder om gränsen närmare Guatemala. De gamla indiankulturerna har efterlämnat rad spännande sevärdheter och den koloniala tiden har efterlämnat charmig arkitektur. Och sedan finns det gott om natur - djupa raviner, höga berg, frodiga regnskogar, vulkaner, kaktusbevuxna öknar och paradisstränder i sådan stor utsträckning så att varje resenär kan hitta sin alldeles egna att spendera tiden på.

Karibien

Karibien sträcker sig över 4000 km och består av mer än 7000 öar, rev och spännand klippor.  Det är lätt att uppleva den mesta av naturen oavsett om det är korallrev, svår terräng eller djungel som tilltalar dig. Vi kan ordna en resa både till Karibien och USA eller någon annan typ av kombination som du kan tänkas vara intresserad av. Att t.ex. kombinera Miami eller Fort Lauderdale med Barbados är ganska fint då flygtiderna emellan i regel är väldigt korta.

Om du söker efter vajande palmer, kritvita sandstränder och klart, turkosblått hav är Karibien verkligen något för dig. En resa till Karibien och dess öar kan verkligen ge en inblick i lokalbefolkningens kultur och livsstil. Medan du befinner dig mitt i historia om det koloniala Västindien kan du njuta av sen salsa på stranden i Dominikanska Republiken eller bada vid vackra vattenfall i Jamaica.

Kuba

Kuba är mest känt för rom, revolution och stora cigarrer. Men Kuba som resmål handlar också mycket om historiska koloniala städer, intressanta museer och tropiska stränder. Här finns levande salsarytmer, gröna fält med meterhöga sockerrör och väggmålningar som hyllar den revolutionära hjäten Che Guevara. En resa till Kuba kan vara allt man kan tänkas vilja få ut av en semester - spännande kultur och historia, vita sandstränder och klart vatten samt en trevlig och avslappnad befolkning.

Flyg till Asien

Andra populära flyg

Billigast flyg


Jade Travel AB | Olof Palmes gata 14-16, 111 37 Stockholm | Tel: +46 8 441 76 20 | Fax: +46 8 214 314 | info@jade.se

Change language below

Language translation is only available for the search form at the moment.

Resor med Jade Travel - Resmål dit du vill med asiatisk omsorg

Facebook Resor Twitter YouTube resor jade