Corona/Covid-19 Läs det senaste på:
jade.se/resor-nyheter/corona-resor

Mellanöstern

Resor till Mellanöstern, på bild: Petra, Dubai och Tel Aviv

Att resa till Mellanöstern är som att resa till en salig blandning av forntida kulturer, varierande natur och arkitektur som nästan kan tyckas helt galen. Du kan få allt från en avkopplande strandsemester till att uppleva den fantastiska storstaden och shoppingen i Dubai. Oavsett om man är ute efter äventyr och kultur eller shopping och storstadsliv hittar man det i Mellanöstern.

Läs mer

Våra paketresor för Mellanöstern

Sortera – Namn Lägst pris

Arkiverat


Mer om Mellanöstern

Fakta om Mellanöstern
Area: 9 miljoner km2
Folkmängd: 300-400 miljoner (beroende på var man drar gränsen)
Antal länder: 18-38 (beroende på hur och vem som definierar detta)
Populärast religioner: Islam, Judendom, Kristendom
Populärast språk: Arabiska, Farsi, Persiska, Kurdiska, Urdi, Hebreiska
Störst städer: Tehran (11 milj), Bagdad (6 milj), Riyadh (4 milj), Ankara (3 milj), Jiddah (3 milj), Izmir (2 milj), Mashhad (2 milj), Aleppo (2 milj), Damaskus (2 milj), Sana'a (2 milj)
Populärast städer: Dubai, Tel Aviv, Tehran, Beirut, Istanbul, Petra, Kairo, Alexandria, Muscat

Resor till Mellanöstern är att resa till ett äventyr i världsklass. Dubai imponerar med fantastisk shopping och arkitektur som kan ta andan ur vem som helst. Jordanien välkomnar dig med öppna armar och lockar t.ex. med klippiga och häftiga Petra eller en trevlig semester längst med stranden vid Röda havet. Oman har bibehållit sina stolta traditioner och är den plats där det är som mest genuint samtidigt som det är ett populärt resmål. Tel Aviv är perfekt om man vill ha en annan typ av stad eller bara vill ha en utgångspunkt för vidare resor i Israel. Egypten briljerar med en kultur utan motstycke med attraktioner som Pyramiderna, Konungarnas dal och Karnaktemplet och mycket mer.

Dubai - rekordens högsäte

Dubai har kommit att kommit att bli väldigt populärt att resa till bland oss svenskar och nu när vi har direktflyg med flera olika flygbolag är det blott en resa på 6 timmar. Dubai är känt för att att ha världens högsta byggnad som sträcker sig 824 meter samt ett av världens få 7-stjärniga hotell. Stora shoppingcentrum, den häftiga tunnelbanan blandas med spektakulära gamla byggnader och marknadsplatser. Dubai har allt för att göra det till ett trevligt resmål oavsett vilken tid på året man reser.

Jordanien - solsemester och kultur

Resor till Jordanien är nästan en garant för att få uppleva massor av äventyr. Du kan påbörja resan i Jordaniens gästvänliga huvudstad Amman för att sedan fortsätta till de klippiga staden Petra, en av Jordaniens populäraste attraktioner. Res vidare till ökenlandskapet Wadi Rum där du kan få uppleva kamel- och jeepsafari. Tvätta bort sanden i det klara vattnet i Röda havet som erbjuder vattentemperaturer som oftast liknar de i Thailand.

Oman - stolta traditioner

Omans grann till Dubai bjuder på det där "riktigt arabiska". Oman är känt för att upprätthålla sina stolta traditioner samtidigt som staden även är känd för att ha en befolkning som är väldigt gästvänlig och fördomsfri. Upplev staden Muscat med sin moderna arkitektur och traditionella eller hyr en bil och res söderut till några av de bästa stränderna och snorklingsmöjligheterna som finns i Mellanöstern och på den arabiska halvön. Oman och Muscat är gör sig också bra att kombinera med Dubai då den sistnämnda bara ligger en timmes flygresa bort. Tur och retur Dubai - Muscat kostar ca 1000-1300 kr.

Tel Aviv - porten till Israel

En resa till Tel Aviv är perfekt om man både vill besöka en sprudlande storstad samt även vill ha en bra utgångspunkt för resor i Israel. Du kan t.ex. börja med att ett par dagar i den förvånansvärt moderna storstaden där man kan utforska den gamla staden Jaffa eller bara ta det lugnt och koppla av med allt annat som staden har att erbjuda. Att hyra bil är också ett väldigt bra sätt att ta sig runt och upptäcka mer av det gamla och genuina Israel. Res t.ex. till Jerusalem eller dess motsats Eilat i söder som under lång tid varit Israels största semesterparadis med fina stränder och bra hotell.

Doha - en stad på uppgång

Utvecklingen går snabbt i Doha. Byggkranar står sida vid sida och dansar i takt med nya skyskrapor, shoppingcenter och andra enorma byggprojekt som ständigt växer upp och förändrar stadsbilden. Det är dock sällan man väljer att riva det gamla och genuina så staden är en väldig blandning av gammalt och nytt - i Doha är det viktigt att respektera traditioner även om oljemiljarderna gett hela landet ett starkt uppsving de senaste årtiondena. Det bästa exemplet på detta kan du se på marknadsområdet (Souk Waqif). Det är vackert renoverat och du kommer att uppleva ett myllrande liv av köpmän och resenärer.

Flyg till Asien

Andra populära flyg

Billigast flyg


Jade Travel AB | Olof Palmes gata 14-16, 111 37 Stockholm | Tel: +46 8 441 76 20 | Fax: +46 8 214 314 | info@jade.se

Change language below

Language translation is only available for the search form at the moment.

Resor med Jade Travel - Resmål dit du vill med asiatisk omsorg

Facebook Resor Twitter YouTube resor jade