Corona/Covid-19 Läs det senaste på:
jade.se/resor-nyheter/corona-resor

Australien & Söderhavet

Resor till Söderhavet & Australien, bild: Sydney, Nya Zeeland och Bora Bora

Oceanien består av Australien, Nya Zeeland, Nya Guinea och öarna och atollerna i Söderhavet. Resor till Oceanien och alla dess vykortsparadis och sprakande storstäder är för många blott en dröm. Tropiska öar och korallrev, vandring och dykning - läskande drycker och franskinspirerad gourmetmat. Oceanien har allt från moderna storstadsmetropoler med arkitektur i absolut världsklass och medeltida byar där stamfolk följer tusenåriga traditioner. Från höga skyskrapor i Auckland och Sydney till vajande kokospalmer på de avlägsna öarna i Söderhavet. I Oceanien kan du besöka några av de minsta länderna som finns på jorden samtidigt som du kan uppleva några av de mest pulserande storstäderna.

Läs mer

Våra paketresor för Australien & Söderhavet

Sortera – Namn Lägst pris

Arkiverat


Mer om Australien & Söderhavet

Världsdelen som löst kallas Oceanien består av tre ögrupper i Söderhavet (Polynesien, Melanesien och Mikronesien) och länderna Australien och Nya Zeeland.

Australien

Australien är det sjätte största landet i världen och det kan behövas en hel del tid om man vill utforska hela kontinenten. I Australien kan man uppleva allt från det urbana livet i Sydney och Melbourne till kängurur och aborginernas grottmålningar i nationalparken Mutawintji. Allt från bergstoppar till glädjen att på nära håll få se havssköldpaddor i det fascinerand Stora Barriärrevet.

Söderhavet

Söderhavet är som skapat för att fotografer ska kunna sälja bilder till vykort. I Söderhavet handlar allt om havet och naturen. Från sevärdheter som knölvalarna som hjälper sina kalvar i det varma vattnet utanför Tongaöarna till dykning bland enorma vrak från andra världskriget runt Marshallöarna, Salomonöarna och Mikronesien och till att njuta av solen i lagunerna på Kiribati och Tuvalu. Följ i författarens Robert Louis Stevenson och bege dig till Samoa eller besök samma öar som kapten Cook upptäckte på sina legendariska resor i Söderhavet för flera hundra år sedan.

Nya Zeeland

Förutom mängder av korallrev att snorkla bland är Oceanien rikt på vulkaner och några av dem är fortfarande mycket aktiva. Detta gäller även på Nya Zeeland vars fantastiska landskap fick mycket reklam när Nord- och sydön användes som plats för äventyret i filen Sagan om ringen. Åk t.ex. till Tongariro National Park som tjänade som bakgrund för det onda landet Mordor. Parken ligger på UNESCO:s världsarvslista och domineras av de tre stora vulkanerna Mount Ruapehu, Mount Ngauruhoe och Mount Tongariro - alla tre aktiva.

Nya Guinea

Man får inte heller glömma bort Nya Guinea som är som ett en stor smältdegel av gamla inhemska kulturer, tribala traditioner och olika mytomspunna religioner. Landet är fortfarande en av de mest gåtfulla på planeten. Över 700 olika språk talas i landet och det finns ungefär lika många stammar som det finns språk. Livet runt de gamla byarna vid floderna Sepik och Fly ger en sällsynt inblick i en värld som verkligen känns främmande.

Kombinera resor

Om du vill kombinera en resa till Australien, Nya Zeeland med någon av alla öar eller med städer av olika slag går naturligtvis detta bra. Hör av dig till oss på vår sida Fråga om resa och skriv till oss hur du önskar att din resa ska se ut - ingenting är omöjligt!

Flyg till Asien

Andra populära flyg

Billigast flyg


Jade Travel AB | Olof Palmes gata 14-16, 111 37 Stockholm | Tel: +46 8 441 76 20 | Fax: +46 8 214 314 | info@jade.se

Change language below

Language translation is only available for the search form at the moment.

Resor med Jade Travel - Resmål dit du vill med asiatisk omsorg

Facebook Resor Twitter YouTube resor jade