Corona/Covid-19 Läs det senaste på:
jade.se/resor-nyheter/corona-resor

Asien

Resor till Asien - på bild: Kinesiska muren, strand på Bali och Shanghai i Kina

Asien har allt: Vackra stränder, spännande platser, magiska djungler, ett unikt djurliv. En resa till Asien kan vara allt från stora världsmetropoler till avskilda vita sandstränder. Om du älskar att upptäcka eller bara är nyfiken när du reser så kan det vara svårt att inte låta sig uppslukas av öst och dess skönhet oavsett var i Asien du väljer att resa - Thailand, Filippinerna, Kambodja, Kina eller kanske Vietnam? På denna sida lägger vi in alla resmål i Asien förutom Thailand - om du vill se resor till Thailand och dess olika resmål besök vår kategori för Thailand.

Läs mer

Våra paketresor för Asien

Sortera – Namn Lägst pris

Arkiverat


Mer om Asien

Fakta om Asien
Folkmängd: 3,9 miljarder (2012)
Antal länder i Asien: 48
Störst städer: Tokyo (Japan, 32 milj), Seoul (Sydkorea, 23 milj), Shanghai (Kina, 23 milj), Karachi (Pakistan, 21 milj), Peking (Kina, 20 milj), Mumbai (Indien, 18 milj), Jakarta (Indonesien, 19 milj), Delhi (Indien, 18 milj), Osaka (17 milj), Manila (Filippinerna, 16 milj)
Regioner: Centralasien, Östasien, Mellanöstern, Södra Asien, Sydostasien, Ryssland och Kaukasien
Religioner: Buddism, Islam, Hinduism, Kristendom, Taoism, Konfucianism, Shinto
Area: 44 miljoner km2
Bildande: Afrika var den första kontinenten där människan satte sin fot och Asien den andra. De moderna statskulturer vi har idag har sitt ursprung i Asien (Mesopotamien, Persien, Kina och i Indusdalen).

På en resa till Asien får du bekanta dig med jordens största kontinent som omfattar hela 47 olika länder. I Asien lever nästan 4 miljarder människor vilket utgör mer än 60% av hela jordens befolkning.

Asien är en kontinent som bjuder på allting - om det finns så finns det i Asien: Stora och färgsprakande världsmetropoler som Tokyo, Hong Kong Bangkok, Shanghai, Peking och många fler. Så fort du träffas av ljudet, intrycken och lukten i någon av alla färgglada och livfulla gator vet du att du kommit till en helt annan värld.

Det gamla Asien

Medan de praktfulla storstäderna gör allt för att pocka på ditt medvetande består Asien i mångt och mycket av små och avlägsna byar där livet fortfarande levs som det gjordes för hundra år sedan. En resa till någon av alla byar kan vara väldigt trevligt då många av dem är sådana som sällan besöks av västerlänningar och om man vill åt det mest genuina av det genuina så är det till småbyarna man ska söka sig.

Tack vare Asiens bredd och många olika intressanta befolkningar finns det ett storslaget urval av färgglada och spännande marknader, religiösa centrum och imponerande byggnader. Häftiga buddistiska tempel finns nästan i överflöd och de mest intressanta hittar man enkelt i Indonesien, Nepal, Thailand, Indien och bland övriga spännande byggnader är det givetvis svårt att inte nämna den Kinesiska muren i Kina och Taj Mahal i Indien.

Naturens underverk

Vid resor till Asien är det nästan givet att man besöker någon av alla naturens underverk som finns. Kontinenten är rik på bl.a.: Kritvita sandstränder i Thailand, Filippinerna och Vietnam. Regnskog i Borneo, norra Thailand, Kambodja och Laos. Öken i norra Indien, Pakistan och Iran. Vackra slätter i Kina och Mongoliet och sist men inte minst det vackra Himalayabergen i Nepal, Indien, Kina, Bhutan, Tibet och Pakistan.

Om det är vacker natur du söker är det inte direkt svårt att hitta i Asien - allt från palmklädda stränder och kristallklart vatten perfekt för snorkling och dykning till rejäla vandringar eller hisnande bergsklättring i Himalaya. Möjligheterna för äventyr är fantastiska i Asien.

Rundresor i Asien

Ibland har vi rundresor i Asien, men om du ser att vi inte har något aktuellt just nu kan vi, precis som med allt annat, skapa en resa efter dina önskemål. Bangkok - Vietnam - Filippinerna - Tokyo? Inga problem. För att enklast boka mer komplexa resor är det bästa att ringa oss direkt på 08 441 76 20 eller att höra av dig via det formulär vi har på sidan Fråga om resa. Du kan givetvis även få förslag på olika rutter som passar bra ihop, men också kritik om en rutt du tänkt helt enkelt blir för omständlig eller alldeles för dyr.

Flyg till Asien

Andra populära flyg

Billigast flyg


Jade Travel AB | Olof Palmes gata 14-16, 111 37 Stockholm | Tel: +46 8 441 76 20 | Fax: +46 8 214 314 | info@jade.se

Change language below

Language translation is only available for the search form at the moment.

Resor med Jade Travel - Resmål dit du vill med asiatisk omsorg

Facebook Resor Twitter YouTube resor jade