Corona/Covid-19 Läs det senaste på:
jade.se/resor-nyheter/corona-resor

Afrika & Indiska oceanen

Afrika och Indiska oceanen. Bild: Djur på savannen och Seychellerna

Afrika är allt från Saharas ocean av sand till ståtliga snötäckta bergstoppar på Kilimanjaro. Allt från ogenomtränglig djungel till ändlösa savanner. Pyramiderna i Egypten skvallrar om att världens första kultur som behärskade skriftens konst har sitt ursprung i Afrika och det moderna livet andas i metropolen Nairobi medan tradition lever vidare ute på Afrikas savanner bland bushmän och vilda djur. En resa till Afrika kan verkligen bjuda på allt - från öken till djungel, från storstad till palmbeklädda, kritvita sandstränder och kristallklart hav.

Här finner du även resor till Seychellerna, Mauritius och de andra närliggand paradisöarna.

Läs mer

Våra paketresor för Afrika & Indiska oceanen

Sortera – Namn Lägst pris

Arkiverat


Mer om Afrika & Indiska oceanen

Fakta om Afrika
Area: 30 miljoner km2
Folkmängd: 1 miljard (2010)
Antal länder: 55
Största städer: Kairo (Egypten), Lagos(Nigeria), Kinshasa (Kongo), Mogadishu (Somalien), Ibadan (Nigeria), Alexandria (Egypten), Kapstaden (Sydafrika), Durban (Sydafrika), Gizeh (Egypten) m.fl.
Regioner: Nordafrika, Västafrika, Östafrika, Centralafrika och Sydafrika
Populärast religioner: Bahái, Kristendom, Islam, Hinduism
Populärast språk: Arabiska, Kiswahili, Hausa, Engelska, Amharic, Franska, Oromo, Yoruba, Igbo, Zulu

Afrika är världens näst största kontinent och kanske de mest skiftande. Den totala befolkningen är på över 900 miljoner från faraonernas Egypten till häftiga Kapstaden i Sydafrika, från Senegal i väst till fantastiska Kenya i öst som slår alla rekord i både djurliv och olika intressanta kulturer.

Det exotiska Afrika har alltid inspirerat fantasin hos oss européer och lockat äventyrslystna i jakt på spektakulär natur. Det gamla grekerna brukade kalla allt söder om Sahara för Etiopien och och det stora okända landet stod gav upphov till kusliga monster och märkliga varelser.

Safari

Ett av det mest klassiska sättet att resa till Afrika är att åka på en safari. Det går inte riktigt att jämföra djuren på ett zoo med att se alla djur i deras naturliga miljö. En guidad resa med jeep är perfekt för att se giraffer, gnuer, zebror och de berömda "Big Five": lejon, leopard, elefant, noshörning och buffel. En safariresa är ett enkelt sätt att få en oförglömlig semester. Östra och södra Afrika och länder som Kenya, Tanzania, Zimbabwe och Sydafrika är som ett sagoland av spännande nationalparker där många olika arter finns representerade och det finns oftast goda chanser att se dem alla. För tips om olika paket där safari är inkluderat hör gärna med oss så hjälper vi dig med ett skräddarsytt paket.

Historia & kultur

Om du också har ett intresse för historia och kultur är Egypten ett resmål som du någon gång bör besöka. Istället för att bege dig till de tätt package och bullriga semesterorterna som Hurghada, Sharm el Sheikh m.fl. bör du istället ta dig till Kairo, Egyptens huvudstad, samt besöka världsberömda Luxor där du bland annat kan se Karnaktemplet. En långweekend och en resa i det kulturella Egypten är något alla bör göra någon gång. Missa inte pyramiderna i Giza, Konugarnas dal, Egyptiska museet och de färgsprakande basarerna i Kairo. För den som redan besökt Egypten är mysiga Marrakech ett hett tips - strosa bland basarerna och bo på häftiga riader som direkt för tankarna till Indiana Jones.

Sol, bad & kritvita stränder

Många förknippar främst Afrika med vidsträckta savanner, sömniga lejon och snälla giraffer, men kontinenten har långt mycket mer än så att erbjuda.

Välkommen till det tropiska Afrika och dess östkust - kritvita sandstränder i Tanzania, naturskönt på Seychellerna och magiska Mauritius. En resa till någon av dessa platser för inte tankarna till savannen, till öknen i Sahara utan snarare till ett paradis där varje kort du tar blir som skapat för att hamna på vykort.

Seychellerna

Seychellerna är som ett svar på frågan var man reser för att se ett vykort i verkligheten. Här hittar man bland de bästa stränderna vår värld har ett erbjuda och en fantastisk och orörd natur. Klimatet på ögruppen är trevligt året runt och oavsett vilken ö man väljer blir det svårt att inte få en alldeles fantastisk resa där de palmbeklädda stränderna gjort sitt bästa för att etsa sig fast i ditt minne.

Zanzibar

Zanzibar ligger i Tanzania och förknippas lättast med att vara ett tropiskt paradis. Den lilla ön utanför Afrikas kust har alltid varit en smältdegel för västerländska, arabiska, afrikanska och indiska kulturer. Idag är Zanzibar mer känt för att vara ett utomordentligt resmål med kritvita sandstränder, klart hav och en mångfald av färgglada korallrev.

Mauritius

På Mauritius hittar man det mer exklusiva bland allt det exotiska som är Afrikas östkust. Ögruppen är den mest exklusiva bland alla i indiska oceanen. Likt både Seychellerna och Zanzibar är det inte dirket ont om breda och kritvita sandstränder och det där speciella kristallklara hav som vi har så ont om här i norden.  Även om Mauritius har ett större fokus på exklusivitet går det att resa hit utan att det blir överdrivet dyrt. Hör med oss för mer information!

Boka privata resor med Lili

Flyg till Asien

Andra populära flyg

Billigast flyg


Jade Travel AB | Olof Palmes gata 14-16, 111 37 Stockholm | Tel: +46 8 441 76 20 | Fax: +46 8 214 314 | info@jade.se

Change language below

Language translation is only available for the search form at the moment.

Resor med Jade Travel - Resmål dit du vill med asiatisk omsorg

Facebook Resor Twitter YouTube resor jade