Zanzibar

Paketresor, Zanzibar

Resor till Zanzibar är svårt att inte förknippa med en resa till ett exotiskt paradis. Denna lilla ö utanför Tanzania på Afrikas östkust har under århundranden varit en mötesplats för västerländska, arabiska, afrikanska och indiska kulturer och stått som handelscentrum för guld, kryddor och elfenben. Idag utgör ön en spännande resa för turister med dess långa vita sandstränder, vackra indiska oceanen och de många korallreven som gör Zanzibar perfekt för dem som vill snorkla och dyka.

Zanzibar som resmål

Zanzibar består av två stora och flera små öar som ligger några mil utanför Tanzanias huvudstad Dar es-Salaam i mitten av Afrikas östkust. Den största av dessa är Unguja på ca 80x40 km.

Idag har Zanzibar ca 800 000 invånare och de flesta livnär sig som fiskare och bönder. Öns största exportvara är dock kryddor och turism. De flesta i Zanzibar är muslimer och talar swahili även om många också talar engelska. Just engelskan är ganska utbredd i Tanzania då landet förut var en brittisk provins och landet fick självstyre så sent som 1964.

Den enda stora staden på ön heter Zanzibar City och har en befolkning på ca 100 000 invånare. Staden ligger på västkusten och öns där ligger även öns största hamn och gamla stan, "Stone Town", som finns med på UNESCOs världsarvslista. Stone Town är en fascinerande labyrint av gamla stenhus med smala gränder och öppna marknader där de flesta av förväntningarna man kan ha om exotiska möten med ett arabiskt influerat Afrika utan problem tillgodoses.

Vattenparadiset Zanzibar

Eftersom Zanzibar är en ö domineras både mat och aktiviteter av saker kring havet. Vare sig du är ute efter lite avslappnad snorkling eller vill prova på saker som segling så finns allt sådant på Zanzibar och det med råge. Eller varför inte bege dig iväg till någon av det många helt underbart vackra stränderna som finns överallt på ön? Om du stannar till för att äta kan du erbjudas saker som bläckfisk, hummer, jätteräkor, fisk mm - ofta tillagade med öns lokala kryddor och starkt kryddiga såser (tips: säg till om du inte vill ha det för starkt).

Utanför turiststråken

Bortom allt lek och allt det roliga i vatten så är det inte en dum idé att resa till någon av Zanzibars många kryddgårdar där det odlas och säljs saker som kardemumma, muskotnöt, peppar, ingefära, kaffe, citrongräs, vanilj, sesasm, betelnötter och mycket mer.

Passa också på att besöka regnskogen Jozani på den södra delen av ön, där du kan träffa häftiga småapor som bara lever på Zanzibar. Regnskogen är också hem till leoparder och andra exotiska djur, men utan en bra guide kan det vara svårt att få syn på dem.

Vädret på Zanzibar

Medelvärden för väder på Zanzibar, Tanzania januari - december

 Månad Dag Natt Regn (mm) Soltimmar
januari 32°c 22°c 10 8
februari 32°c 22°c 5 8
mars 32°c 22°c 17 8
april 30°c 23°c 41 6
maj 30°c 22°c 29 7
juni 29°c 21°c 7 7
juli 29°c 20°c 4 7
augusti 29°c 19°c 4 9
september 30°c 18°c 4 9
oktober 31°c 19°c 10 8
november 31°c 20°c 22 7
december 31°c 22°c 20 8

Bilder från Zanzibar

Klicka på en av de små bilderna för att se en större.

Vår resa till Zanzibar

Vill du veta mer om vår paketresa till Zanzibar i Tanzania eller vill du ha ett annat hotell eller andra flygbiljetter? Hör gärna av dig via formuläret längre ned så återkommer vi så fort som möjligt.

Flyg från

Stockholm till Zanzibar, Tanzania

Res

10 november + 15 december + 20 januari - 31 mars 2017

Pris från

16 995:- per person med flyg t/r Qatar Airways/Precision Air från Stockholm till Zanzibar (via Doha och Nairobi), samtliga flygskatter samt 7 nätter på det mysiga hotellet Ras Nungqi Beach Resort **** inkl. frukost 

Notera att många paketresor har begränsat antal platser och att pris gäller i mån om plats, så om du tänkt resa till Zanzibar, boka din plats idag! Pris gäller för del i dubbelrum (att det är minst två personer som åker på resan).

FQRH + EXP

Detta erbjudande har utgått. Priserna är troligen ej tillgängliga längre.

Nyckelord

Zanzibar, Resor + Hotell, Tanzania, Afrika, Vacker natur, Bad, Sol, Safari
Ovan beskriver vad denna sida handlar om i korhet.

Boka resa Problem? Ring oss på 08 441 76 20

Bokningsförfrågan och andra frågor är ej bindande på något vis. Fyll bara i det som krävs om du bara har en fråga, men fyll i allt om du vill ha bästa möjliga prisuppgift.


Utresa
Hemresa
Gilla / Dela

Klicka på hjärtat för val Resor Spara

Liknande poster

Andra poster som liknar denna

Skriv ut

Vädret idag

Fler dagar

31°C

Växlande molnighet

Högt: 31°C – Lågt: 26°C – Medel: 29°C
imorgon, 16 december

31°C

Risk för åska

Högt: 31°C – Lågt: 26°C – Medel: 29°C
söndag, 17 december

29°C

Åska

Högt: 29°C – Lågt: 26°C – Medel: 28°C
måndag, 18 december

30°C

Risk för åska

Högt: 30°C – Lågt: 26°C – Medel: 28°C

Karta


Jade Travel AB | Olof Palmes gata 14-16, 111 37 Stockholm | Tel: +46 8 441 76 20 | Fax: +46 8 214 314 | info@jade.se

Change language below

Language translation is only available for the search form at the moment.

Resor med Jade Travel - Resmål dit du vill med asiatisk omsorg

Facebook Resor Twitter YouTube resor jade