Panglao

Paketreor till Panglao, Filippinerna

Om du vill se bland de vackraste stränderna och bland det klaraste vattnet i världen är det svårt att inte rekommendera resor till Panglao i Filippinerna. Ön är som själva sinnebilden av ett tropiskt paradis där det mest ansträngande på dagordningen är att ta sig ur sängen och gå ned till stranden.

Panglao som resmål

Panglao tillhör provinsen och ön Bohol som är Filippinernas tionde största ö och som totalt har 72 mindre öar som tillhör provinsen. Det är dock inte Bohol resenärer ofta talar om när de pratar om Bohol utan just ön Panglao för det är där många av de bättre hotellen och resorterna ligger.

Att folk åker på resor till Panglao och Bohol är en relativt ny företeelse och en av de största attraktionerna bland sevärdheterna är det som kallas "Chocolate Hills", men för de flesta är det dock ändå de magnifika stränderna och de fantastiska korallreven i Panglao och kringliggande öar som lockar. Om ni tänkt resa till Panglao bör ni även ta någon, eller flera, dagsutflykter till de mindre öarna för att verkligen få ut så mycket som möjligt av allt det vackra som erbjuds.

Förutom att bjuda på natursköna upplevelser så är provinsen Bohol den största producenten av kokosnötter i Filippinerna och förutom det så består livnäringen främst av fiske och turism.

Dykning och snorkling

Även om både dykning och snorkling är väldigt populärt i Panglao och provinsen Bohol är det också en underbar plats för avkoppling och bad. Det bästa är att bege sig till det stora korallrev som mest söder i Panglao.
Om man vill se lite större djur finns det gott om möjligheter att se delfiner och valar i vattnen utanför Panglao. Delfiner kan oftast ses året om medan valarna är lättast att få syn på från mars till juli.

Hela området kring Panglao är känt för sina möjligheter för dykning och en av de bästa platserna är Balicasag Island. En liten ö som ligger ca 8 km sydväst om Panglao och det anses vara den bästa platsen för både snorkling och dykning i delområdet Visayas i Filippinerna. Där ser man alla möjliga koraller tillsammans med alla möjliga fiskarter. Är man verkligen ute efter snorkling eller dykning bör man hitta en bra dagsutflykt till Balicasag Island.

Sevärdheter

Förutom all snorkling och dykning finns det mycket annat att göra på Bohol och ön Panglao. Både huvudön och Panglao har ett lummigt och tropiskt landskap som gör sig mycket bra för vandringar och expeditioner av olika slag.

Bland de mer specifika sevärdheterna finner man bl.a. Chocolate Hills, den gamla Kyrkan Baclayon, Loboc River, Rajah Sikatuna National Park och sist men inte minst vattenfallet Mag-Aso Falls där dess bas består av azurblått och klart vatten.

Vädret på Panglao

Tabell: Väder på Panglao, Filippinerna januari - december

 Månad Dag Natt Regn (mm) Soltimmar
januari 31°c 23°c 86 6
februari 31°c 23°c 85 6
mars 32°c 23°c 93 7
april 33°c 24°c 72 8
maj 33°c 25°c 99 7
juni 33°c 25°c 136 6
juli 32°c 25°c 141 6
augusti 33°c 25°c 107 6
september 33°c 25°c 110 6
oktober 32°c 24°c 150 6
november 32°c 24°c 165 6
december 31°c 23°c 159 6

Panglao i bilder

Klicka på en liten bild för att se en större.

Vår resa till Panglao, Filippinerna

Vill du ha mer information eller kanske ett annat hotell för vår paketresa till Panglao i Filippinerna? Hör av dig via formuläret längre ned så besvarar vi era frågor så fort som möjligt.

Flyg från

Stockholm

Boka mellan

Minst en vecka innan påbörjad resa. Slutbetalning sker oftast 30 dagar före avresa. Dock förekommer anmälningsavgift på ca 20% per person.

Res mellan

10 november + 15 december + 20 januari - 31 mars 2017

Pris från

15 995:- per person med flyg t/r Qatar Airways till Manila inkl. alla flygskatter. inrikesflyg till Tabilaran och transfer t/r från hotellet och 7 nätter på Amarela Resort *** (Panglao, Bohol) med frukost.
Vi inkluderar även en natt med frukost på Traders Hotel **** i Manila i början av resan för att inte riskera missade anslutningar.

Pris baseras på del i dubbelrum på Amarela Resort ***. Vill du ha mer information om hotellet? Besök dess officiella webbplats på http://www.amarelaresort.com

Detta erbjudande har utgått. Priserna är troligen ej tillgängliga längre.

Nyckelord

Panglao, Resor, Filippinerna, Hotell, Tropiskt, Klart vatten, Vackra stränder, Bad, Sol, Barnvänligt
Ovan beskriver vad denna sida handlar om i korhet.

Boka resa Problem? Ring oss på 08 441 76 20

Bokningsförfrågan och andra frågor är ej bindande på något vis. Fyll bara i det som krävs om du bara har en fråga, men fyll i allt om du vill ha bästa möjliga prisuppgift.


Utresa
Hemresa
Gilla / Dela

Klicka på hjärtat för val Resor Spara

Liknande poster

Andra poster som liknar denna

Skriv ut

Vädret idag

Fler dagar

29°C

Risk för åska

Högt: 29°C – Lågt: 26°C – Medel: 28°C
imorgon, 26 februari

29°C

Risk för åska

Högt: 29°C – Lågt: 25°C – Medel: 27°C
tisdag, 27 februari

29°C

Växlande molnighet

Högt: 29°C – Lågt: 25°C – Medel: 27°C
onsdag, 28 februari

29°C

Växlande molnighet

Högt: 29°C – Lågt: 25°C – Medel: 27°C

Karta


Jade Travel AB | Olof Palmes gata 14-16, 111 37 Stockholm | Tel: +46 8 441 76 20 | Fax: +46 8 214 314 | info@jade.se

Change language below

Language translation is only available for the search form at the moment.

Resor med Jade Travel - Resmål dit du vill med asiatisk omsorg

Facebook Resor Twitter YouTube resor jade