New York

Resor till New York, USA

Res till New York som ofta går vid namn "Drömmarnas stad". I staden finns ett närmast outtömligt utbud av i princip allt samt ett oerhört överflöd av turistattraktioner, bra restauranger, shower, musikaler och shopping i världsklass. Människor som en gång åkt på en resa till New York talar ofta om hur de en dag skulle älska att resa tillbaka.

New York som resmål

Trots att staden består av fem stadsdelar är det Manhattan som de flesta ser framför sig när de tänker på New York. Här fimnns de rätta adresserna och de flesta sevärdheterna. New York-borna älskar att identifiera sig med sitt eget område av staden och att lära sig sig namnen på de olika stadsdelarna är en mycket god idé som gör det lättare att hitta och ta sig runt i New York.

Midtown

I Midtown ligger de flesta hotellen och flera av New Yorks berömda skyskrapor. De två mest kända är Empire State Building, Chrysler Building, FN-byggnaden och Rockefeller Center. Väl värt ett besök är Grand Central Station som är en av världens vackraste tågstationer och utgör ett nav i New Yorks trafik.

Mitt i New Yorks teaterområde ligger den mycket speciella platsen Times Square. Bäst är det på kvällen då neonljus lyser upp området och ger den där häftiga sinnebilden av New York som många av oss tänker på när vi hör stadens namn. På Times Square känns verkligen pulsen i New York extra stark bland alla dess skyskrapor, neonskyltar och Broadwayteatrar. Om ni inte tidigare känt att ni är i New York kommer ni definitivt göra det på Times Square.

Greenwich Village

The Village som stadsdelen kallas i folkmun, ligger mellan West Houston Street och den 14:e gatan. The Village är New Yorks charmiga, äldre område med vackra pittoreska hus, undanskymda gränder och lummiga gårdar. På kvällarna lever området upp med liv och rörelse, teatrar, jazzklubbar och nattöppna kaféer.

SoHo

SoHo (South of Houston Street) är känt för gallerier, orginella design- och inredningsbutiker samt trevliga kvartersrestauranger. De flesta husen är äldre fabrikslokaler med gjutjärnsdekorationer och karakteriska brandtroppar. I SoHo bör ni inte missa den fantastiska delikatessaffären Dean & DeLuca som ligger på Broadway. Avsluta gärna med en drink i baren eller en middag på The Mercer Hotel.

TriBeCa

Söder om SoHo ligger trendiga TriBeCa (Triangle Below Canal Street). Äldre lagerlokaler och hamnmagasin har dammats av och hippa konstnärer, liksom gallerier och coola barer har flyttat in. Här ligger också efterfrågade Trivbeca Grill, Robert de Niros steakrestaurang, som är inhyst i en gammal fabriksbyggnad med tegelklädda väggar.

Chinatown och Little Italy

Chinatown är ett Kina i miniatyr och kanske New Yorks mest färgstarka område. Huvudgatorna heter Canal Steet och Mott Street och där hittar man marknader, speceriaffärer och mängder av restauranger.

Norr om Canal Street ligger Little Italy, ett litet område med djupa italienska rötter. Där hittar man en hel del prisvärda barer, kaféer och naturligtvis italienska restauranger i överflöd.

Chelsea, NoLta och East Village

På senare tid har Chelsea, norr om Greenwich Village, börjat visa sigpå allvar som trendigt område, speciellt kvarteren runt 20:e och 27:e gatan mellan 10:e och den 12:e avenyn. Nya trendiga gallerier och och trevliga barer och kaféer öppnar dagligen i området. Mest känt i kvarteren är dock fortfarande det mytomspunna hotellet Chelsea Hotel, som har en spännande och brokig historia bakom sig.

Norr om Little Italy ligger NoLta (North of Little Italy) och detta är ett spännande område för kreativa och unga idéskapare.

Öster om Greenwich Village ligger ungdomliga East Village som efter några ruffiga decennier erbjuder har butiker som erbjuder trendiga och udda formgivna saker och kanske de mest våghalsiga designerna i New York.

Teatrar i New York

Teaterlivet i New York slår det mesta. Från Broadways kända musikaler till föreställningar "Off-Broadway" eller rent av "Off-off-Broadway". De senare är mer experimentella och mindre påkostade, men kan ända vara värda att besöka för de intresserade. Annars är kända "Off-Broadway" -teatrar bl.a. Sullivan Street Playhouse i Greenwich Village och utomhusteatern Delacorte Theatre i Central Park.

Vädret i New York

Tabell: Väder i New York, USA januari - december

 Månad Dag Natt Regn (mm) Soltimmar
januari 6°c -2°c 89 5
februari 7°c -2°c 65 6
mars 11°c 1°c 108 7
april 17°c 7°c 101 8
maj 23°c 12°c 96 8
juni 28°c 18°c 105 9
juli 30°c 21°c 112 9
augusti 30°c 21°c 130 9
september 26°c 17°c 110 7
oktober 20°c 11°c 103 7
november 14°c 5°c 90 5
december 8°c 0°c 96 5

Vill ni veta mer om New York? Läs då vår reseguide om New York.

Bilder från New York

Klicka på en tumnagelvariant av bilderna för att få upp en större bild.

Vår resa till New York, USA

Funderingar? Hör av dig via formuläret längst ned.

Flyg från

Stockholm (Arlanda) - New York (New York City) med Air Berlin

Boka

Snarast möjligast

Reslängd och datum

10 januari - 31 mars 2017
Eller hör av dig för andra datum, men då gäller andra priser.

Priser

Priserna avser flyg och hotell. (frånpriser)

Alternativ 1

Edison Hotel ***
5 995:- per person inkl 5 nätter

Alternativ 2

Paper Factory Hotel ****
7 595:- per person inkl 5 nätter

Alternativ 3

Ink48 *****
10 995:- per person inkl 5 nätter 

Pris gäller i mån av plats och med reservation för eventuella valutaändringar. Pris avser också del i dubbelrum (att ni är minst två pers som köper resan till New York).

För mer matnyttig information läs vår reseguide för New York.

Detta erbjudande har utgått. Priserna är troligen ej tillgängliga längre.

Nyckelord

New York, Resor och hotell, USA, Storstad, Världsmetropol, Häftigt
Ovan beskriver vad denna sida handlar om i korhet.

Boka resa Problem? Ring oss på 08 441 76 20

Bokningsförfrågan och andra frågor är ej bindande på något vis. Fyll bara i det som krävs om du bara har en fråga, men fyll i allt om du vill ha bästa möjliga prisuppgift.


Utresa
Hemresa
Gilla / Dela

Klicka på hjärtat för val Resor Spara

Skriv ut

Vädret idag

Fler dagar

27°C

Klart

Högt: 27°C – Lågt: 15°C – Medel: 21°C
imorgon, 25 maj

31°C

Klart

Högt: 31°C – Lågt: 19°C – Medel: 25°C
lördag, 26 maj

31°C

Risk för åska

Högt: 31°C – Lågt: 17°C – Medel: 24°C
söndag, 27 maj

20°C

Åska

Högt: 20°C – Lågt: 16°C – Medel: 18°C

Karta


Jade Travel AB | Olof Palmes gata 14-16, 111 37 Stockholm | Tel: +46 8 441 76 20 | Fax: +46 8 214 314 | info@jade.se

Change language below

Language translation is only available for the search form at the moment.

Resor med Jade Travel - Resmål dit du vill med asiatisk omsorg

Facebook Resor Twitter YouTube resor jade