Antigua

Resor till Antigua i Karibien

365 kritvita sandstränder, en för varje dag på året. På en resa till Antigua i Karibien kan alla hitta sin egen favoritstrand och det finns mängder av stränder som möter alla behov; de långgrunda för barnfamiljer och de mer spännande för snorkel- och dykentusiaster.

Fakta - Antigua
Plats: Västindien, Karibien
Huvudstad: Saint John's
Antal invånare: 80 200 (2011)
Språk: Engelska
Valuta: Östkaribisk dollar (XCD, 100 kr = 38 XCD (2012))
Tidszon: UTF-4
Självständighet: 1981
Bäst att resa: december - april (högsäsong)

Mer om Antigua

Det är inte särskilt svårt att förstå varför den legendariska amiralen Lord Nelson föll för Antiguas charm för mer än 200 år sedan. Nelson la på sina resor i Västindien märke till öns fördelaktiga vindar och beskyddade kustlinje och valde därför att lägga grund för Storbritanniens absolut viktigaste marinbas på öns sydligaste del. På den tiden var det ingen som tänkte på att just dessa egenskaper skulle göra Antigua till en av Karibiens mest populära resmål över 200 år senare.

Var du än går i Antigua välkomnas du av kokospalmer och gamla färgglada hus som trängs om utrymmet med nya lyxiga hotell och resorter. Det känns verkligen som en unik upplevelse att besöka Nelsons Dockyard, som består av välbevarade hus från 1800-talet omslutna av berg och en väg som går upp till det gamla fortet på Shirley Heights.

Fortet Shirley Heights är en populär plats att besöka för både invånare och turister på ön. Varje söndag kan man lyssna reggaemusik, äta god mat, ta del av den goda stämningen och njuta av goda drinkar och en fantastisk utsikt över Antigua.

Om man är hungrig framåt kvällen finns det gott om fina restauranger som erbjuder utsökt mat från det karibiska köket och om inte är det inte helt fel att bara gå en promenad längst med havet i den vackra solnedgången.

Om man tar sig vidare längs öns södra kust från Shirley Heights hamnar man i det ostörda området kring Fig Tree Drive. Här kantas stränderna av blommor i alla regnbågens färger och tropiska frukter som guava, mango, apelsiner och en hel del bananer växer i området. Ordet "Fig" betyder faktiskt banan på öbornas lokala språk och bananer är något som är rikligt förekommande i Antigua. Ön är även känd för sin speciella ananassort "Rock Pine Apple", en ganska liten ananas som sägs vara den sötaste i hela välden.

Barbuda - snorkling och dykning

Norr om Antigua ligger Barbuda - Antiguas systerö. Barbuda är som en dröm för alla snorklare och dykare med över hundra vrak att utforska, men ön är även känd för sina rosa stränder som färgats av öns röda koraller. Här kan man dyka både dag och natt, vilket öppnar upp för en unik upplevelse av revlivet.

Ön är också känd för sitt rika fågelliv med fler än 170 olika arter. Här hittar man Västindiens enda tillflyktsort för de majestätiska fregattfåglarna.

Om man tycker om grottor är Dark Cave helt klart värt ett besök. Grottan består av en lång passage som leder 13 meter under marken och flyter ut i sötvattenpooler. Om man tar sig igenom grottan möts man av en unik natur som bara går att hitta där. Missa inte heller Darbys Cave där det i mitten av hålrummet finns en liten miniatyr av en regnskog.

En strand för varje dag

Antiguas böjda kustlinje erbjuder hela 365 fina sandstränder att välja mellan - en för varje dag på året! Det som är det mest fantastiska, i denna delen av världen, är att samtliga är helt öppna för allmänheten att besöka. På alla de vackra stränderna kan man njuta av fantastiska solnedgångar och uppleva den berömda gröna solsprickan precis innan solen dyker ner i det tropiska havet. Antigua är precis som sin systerö Barbuda en korallö och det är något man ser tydligt på alla stränder med deras kritvita sand.

Korallreven, som tidigare utgjorde en bra skydd mot fienden, lockar idag snorklare och dykare från hela världen. Vindarna som för länge sedan fick ön att bli ett brittiskt högsäte i Västindien är istället idag en anledning till att många båtägare väljer att stanna på Antigua. Så oavsett om du söker lugnt och avkoppling, spänning, god mat, inspirerande omgivningar och vacker natur så är Antigua en ö där alla kan trivas och alla stränder är bara en början på ett riktigt trevligt äventyr.

Väder i Antigua

På Antigua möter man ett subtropiskt väder och en ständigt svalkande havsbris. Den dagliga temperaturen är mellan 24-30°C beroende på säsong. Vädret kan växla fort mellan sol och kortare regnskurar. Den tid man inte bör resa till Antigua är mellan augusti och november då orkansäsongen kan göra större anspråk på väderleken.

Vädertabell

Medelvärden för vädret på Antigua, januari - december

 Månad Dag Natt Regn (mm) Soltimmar
januari 28°C 21°C 67 8
februari 29°C 21°C 37 8
mars 29°C 21°C 40 8
april 30°C 22°C 57 8
maj 30°C 23°C 91 8
juni 30°C 24°C 70 8
juli 30°C 23°C 79 8
augusti 30°C 24°C 124 8
september 30°C 23°C 140 7
oktober 30°C 23°C 134 7
november 29°C 23°C 113 7
december 29°C 22°C 88 7

Bilder

Klicka på småbilderna för att se större varianter.

Videoklipp

Video från Antigua, Karibien. Klicka på bilden för att starta klippet. För bästa kvalite visa videon i HD-kvalite.

Vår resa till Antigua, Karibien

Behöver du mer kött på benen? Hör gärna av dig via formuläret längre ner.

Flyg från

Stockholm/Göteborg/Köpenhamn (priset avser avresa från Sverige)  

Boka mellan

När ni vill, dock är antalet platser begränsat. 

Res mellan

15 april - 30 november 2017

Pris från

18 995:- per person. Då inkluderas: Flyg t/r med SAS/Condor Airlines via Frankfurt och 7 nätters boende på Jolly Beach Hotel & Spa *** (all inclusive) på Antigua. Pris gäller standardrum.  (14 dagars resa kostar ca 25 995:- per person)

Pris baseras på del i dubbelrum (att ni är två som åker på resan till Antigua). All text är med reservation för eventuella tryckfel. Om du är osäker på något hör gärna av dig.

BAS/L + HBDS

Detta erbjudande har utgått. Priserna är troligen ej tillgängliga längre.

Nyckelord

Västindien, Karibien, Resor, Antigua, Barbuda, Tropiskt, Drömresor, Strand och stad
Ovan beskriver vad denna sida handlar om i korhet.

Boka resa Problem? Ring oss på 08 441 76 20

Bokningsförfrågan och andra frågor är ej bindande på något vis. Fyll bara i det som krävs om du bara har en fråga, men fyll i allt om du vill ha bästa möjliga prisuppgift.


Utresa
Hemresa
Gilla / Dela

Klicka på hjärtat för val Resor Spara

Liknande poster

Andra poster som liknar denna

Skriv ut
Boka företagets resor med Philip

Vädret idag

Fler dagar

30°C

Växlande molnighet

Högt: 30°C – Lågt: 23°C – Medel: 27°C
imorgon, 23 mars

28°C

Växlande molnighet

Högt: 28°C – Lågt: 23°C – Medel: 26°C
lördag, 24 mars

27°C

Växlande molnighet

Högt: 27°C – Lågt: 23°C – Medel: 25°C
söndag, 25 mars

27°C

Växlande molnighet

Högt: 27°C – Lågt: 23°C – Medel: 25°C

Karta


Jade Travel AB | Olof Palmes gata 14-16, 111 37 Stockholm | Tel: +46 8 441 76 20 | Fax: +46 8 214 314 | info@jade.se

Change language below

Language translation is only available for the search form at the moment.

Resor med Jade Travel - Resmål dit du vill med asiatisk omsorg

Facebook Resor Twitter YouTube resor jade